Aracımdaki süt kokusu

Uurlauur

Yeni Üye
İsim
Uğur
Araç
Golf VII 2012
Selamlar hayırlı bayramlar! Ben Uğur 22 yaşındaydım ve Kocaeli'de yaşıyorum.

Aracımda aşırı bir süt kokusu var ve sıcaklıklar da artınca koku dayanılmaz hale geliyor. Çoğu temizlik ürününü denedim ama nafile.. Aracı satmamı öneren onlarca kişi oldu ama bu haldeyken satmak hiç etik olmaz. Konu hakkında yol gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için.

Aracımda aşırı bir süt kokusu var ve sıcaklıklar da artınca koku dayanılmaz hale geliyor. Çoğu temizlik ürününü denedim ama nafile.. Aracı satmamı öneren onlarca kişi oldu ama bu haldeyken satmak hiç etik olmaz. Konu hakkında yol gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için.

Aşağıdaki konuyu okudunmu bilmiyorum ama eğer okumadıysan oku çünkü bayağı zor iş, ve bu arkadaş yapmış ama iyi para harcamış o dönemde…

https://forum.donanimhaber.com/sifi...e,sonra%20üzerine%20biraz%20karbonat%20serpin.

Upvote 0
Evet bu konuyu görmüştüm. Tek yolu bu galiba. Şimdi sıra işinin ehli birini bulmak.

Upvote 0
Benim araçta da benzer bir koku vardı. Bendeki kurban pazarına giden birilerinin ayaklarından kaynaklanmış gibi, hayvan kokuyordu. Birkaç kez kuaför yaptırmama rağmen, öncesinde deterjan kokusu baskın gelip koku giderilmiş gibi olsa da zamanla yine koku hissediliyordu. Araştırmalarım sonucu keçi kılından yapıldığı söylenen taban keçesinde bir partide gerekli kimyasal işlemlerin yetersizliği sonucu bu durumun ortaya çıktığı söylenmişti. Hatta Maslak Doğuş Otoda bir ustanın başka bir arabadaki bu sorun için bu tespiti söylediği ve taban keçesini satın alan kişinin ücretsiz işçilikle sorunu çözdüğü bilgisine ulaşmıştım. Ben değiştirmedim, zamanla biraz burnumun alışması biraz geçmesi ile pek fark etmiyorum. Ama yabancı biri arabaya binerse kokuyu fark ediyor.

Upvote 0

Merhaba iyi bayramlar. Ozonlu koku giderici kullanabilirsin eğer bulabilirsen.
Ozonlu koku giderici, araç veya kapalı alanlardaki kötü kokuları yok etmek için ozon (O₃) gazı üreten bir cihazdır. Ozon, güçlü bir oksitleyici olduğu için kötü kokulara neden olan bakteri, küf, sigara dumanı ve süt gibi organik maddelerden kaynaklanan kokuları kimyasal olarak parçalayarak etkisiz hale getirir.

Nasıl Çalışır?
  1. Cihaz aracın içine yerleştirilir ve camlar kapatılır.
  2. Cihaz çalıştırılır ve belirli bir süre boyunca ozon gazı yayılır. Bu süre genellikle 30 dakika ile birkaç saat arasında değişir.
  3. Ozon, havadaki kötü kokuların moleküllerini parçalar ve havayı temizler.
  4. İşlem sonrası araç havalandırılır, çünkü yüksek dozda ozon solumak sağlığa zararlı olabilir.
Avantajları:

✔ Kalıcı koku giderme sağlar.

✔ Bakteri ve küfleri öldürerek hijyenik bir ortam oluşturur.

✔ Kimyasal kalıntı bırakmaz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

⚠ Ozon cihazı çalışırken araçta kimse bulunmamalıdır.

⚠ İşlem sonrası aracın en az 30-60 dakika havalandırılması gerekir.

⚠ Plastik ve lastik parçalar uzun süreli ozon maruziyetinde zarar görebilir, bu yüzden işlemi aşırıya kaçmadan yapmak gerekir.

Upvote 0
Benim araçta da benzer bir koku vardı. Bendeki kurban pazarına giden birilerinin ayaklarından kaynaklanmış gibi, hayvan kokuyordu. Birkaç kez kuaför yaptırmama rağmen, öncesinde deterjan kokusu baskın gelip koku giderilmiş gibi olsa da zamanla yine koku hissediliyordu. Araştırmalarım sonucu keçi kılından yapıldığı söylenen taban keçesinde bir partide gerekli kimyasal işlemlerin yetersizliği sonucu bu durumun ortaya çıktığı söylenmişti. Hatta Maslak Doğuş Otoda bir ustanın başka bir arabadaki bu sorun için bu tespiti söylediği ve taban keçesini satın alan kişinin ücretsiz işçilikle sorunu çözdüğü bilgisine ulaşmıştım. Ben değiştirmedim, zamanla biraz burnumun alışması biraz geçmesi ile pek fark etmiyorum. Ama yabancı biri arabaya binerse kokuyu fark ediyor.
Anladım hocam sağ olun. Taban keçesini değiştirme durumu kesinleşti. Bayram sonrasında ilk işim bu sorunu çözmek olacak.

Upvote 0
Merhaba iyi bayramlar. Ozonlu koku giderici kullanabilirsin eğer bulabilirsen.
Ozonlu koku giderici, araç veya kapalı alanlardaki kötü kokuları yok etmek için ozon (O₃) gazı üreten bir cihazdır. Ozon, güçlü bir oksitleyici olduğu için kötü kokulara neden olan bakteri, küf, sigara dumanı ve süt gibi organik maddelerden kaynaklanan kokuları kimyasal olarak parçalayarak etkisiz hale getirir.

Nasıl Çalışır?
  1. Cihaz aracın içine yerleştirilir ve camlar kapatılır.
  2. Cihaz çalıştırılır ve belirli bir süre boyunca ozon gazı yayılır. Bu süre genellikle 30 dakika ile birkaç saat arasında değişir.
  3. Ozon, havadaki kötü kokuların moleküllerini parçalar ve havayı temizler.
  4. İşlem sonrası araç havalandırılır, çünkü yüksek dozda ozon solumak sağlığa zararlı olabilir.
Avantajları:

✔ Kalıcı koku giderme sağlar.

✔ Bakteri ve küfleri öldürerek hijyenik bir ortam oluşturur.

✔ Kimyasal kalıntı bırakmaz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

⚠ Ozon cihazı çalışırken araçta kimse bulunmamalıdır.

⚠ İşlem sonrası aracın en az 30-60 dakika havalandırılması gerekir.

⚠ Plastik ve lastik parçalar uzun süreli ozon maruziyetinde zarar görebilir, bu yüzden işlemi aşırıya kaçmadan yapmak gerekir.
Detailing firmalarında ozon temizliği vs gibi şeyleri görmüştüm ama ne kadar etkili olacağından pek emin olmadığım için bu seçeneği pek değerlendirmedim. Gerçekten de etkiliyse deneyebilirim ama değilse döşemeleri söktürüp keçeyi temizletmek hatta gerekliyse değiştirmek çok daha mantıklı görünüyor

Upvote 0
Evet hocalarım, detay temizlik, alt söküm ve temizlik için 20k gibi bir fiyat aldım. Toplamda 6 iş günü süreceğini belirttiler

Upvote 0
Upvote 0

daha once bır aracımda 3lt şişe olarak aldığım sütten 1 çay bardağı kadar dökülmüştü bir çok şey denedim olmadı en son linkini bıraktığım ürünü deneyip olumsuz olursa yıkamaya bırakacaktım ama benım sorunumu çözdü. Belki de mıktar az oldugu ıcın basarılı olmustur ama naçizane talimatlarına uygun olarak denemenizi öneririm

https://www.hepsiburada.com/dr-mat-...T_Htuo0EfEUOIU_3D3ie1LEA9Utd7tmhoCbN4QAvD_BwE

Upvote 0

Geri