Yıkama sonrası bagaj kapağı içinden su sesi gelmesi

Benim kamera serviste garantiden değiştiğinde kafamda soru işareti kalmıştı bir şeyler eksik hissi doğru içime ender elektroniğe gitmiştim sökün bagaj kapaklarını dediğimde herkes sebebini merak etti karşıma bu çıktı orada videoda çektim taktırdım servisi şikayet ettim bir nevi ucuz kurtuldum buradan yürüyüp gidecekti…
Ekli dosyayı görüntüle 83072
Sorun bu bana kalırsa. Buradan su bagajon alt kısmına doluyor çünkü yuvada değil. Orada biriken su kapak yukarı açıldığında cam tarafına iniyor. Oradan da dağdan soldan dışarı sızıyor. Kapak hiç açılmazsa yıkama sonrası bir zaman sonra su tahliye oluyor demek ki sebebi bu.

Aracınızın garantisi varsa götürmenizde fayda var. Orta stop keçeniz görevini tam yapamıyor sanırım.
Orta stop keçesinin neresi olduğuna dair fotoğraf atabilir misiniz? Ona göre oraya da müdahale edeyim.

Evet bence de sorun buradan kaynaklı. Trimleri söküp yerleştirmek gerekli ama nasıl olacak
İnternetten arattırınız, mutlaka vardır nasıl söküldüğü. Kolay değil. El yakınsa bakarsınız. Ben ilk başta stopları sordum. Ancak kapaktaki değişmesiyse ya da sökülüp takılmadıysa geriye logo tahliye kalıyor. Yani sorun tam olarak o borunun yerinde olmaması..

İnternetten arattırınız, mutlaka vardır nasıl söküldüğü. Kolay değil. El yakınsa bakarsınız. Ben ilk başta stopları sordum. Ancak kapaktaki değişmesiyse ya da sökülüp takılmadıysa geriye logo tahliye kalıyor. Yani sorun tam olarak o borunun yerinde olmaması..
Stoplarla ilgili bir problem yok çünkü stopların her tarafına su döktüm şişeyle. Herhangi bir sıkıntı çıkarmadı. Sanırım sıkıntı bu logo kısmında. Stoptan su alırsa stepne tarafına sızıyormuş bende öyle bir sorun olmadı hiç. Aracın içinde tek bir damla su yok.

Stoplarla ilgili bir problem yok çünkü stopların her tarafına su döktüm şişeyle. Herhangi bir sıkıntı çıkarmadı. Sanırım sıkıntı bu logo kısmında. Stoptan su alırsa stepne tarafına sızıyormuş bende öyle bir sorun olmadı hiç. Aracın içinde tek bir damla su yok.
Bahsettiğiniz stepne durumu dış stopla alakalı. Bazı şeyleri sormak gerekiyor. Veri alamadan yorum yapmak zor oluyor.

Sorun çözüldü olarak bakıyorum.
Şimdiden kolay gelsin.

Dış stopta içeriye bir delik yok artık bizim modelde. Ancak Metin abinin gösterdiği hava tahliye menfezleri var, oradan olacağını düşünmem çünkü araç çok yeni bunun için. Yine Metin abinin gösterdiği bagaj kapağı kamera tahliye borusu yada bagaj kapağı stop keçeleri kalıyor.

Yıkama yaptıktan sonra bagaj kapısı kapalıyken herhangi bir sorun yok. Tam olarak açtığımda altta biriken su hareket ediyor. Kapattığımda tekrar aşağıda toplanıyor ve lakırtı şeklinde su sesi geliyor.

Alttaki delikleri kontrol ettik açık gibi geldi bana ama su bagaj kaputu içinde toplanıyor. Yıkama sonrası bagaj bir süre tam konumda açık kalırsa su bagaj trimlerinin sağından solundan sızma yapıyor.

Bunun sebebi ne olabilir, belli ki bir yerden çıkması gerekiyor ama çıkamıyor. Aslında biraz su çıkıyor ama tam olarak boşalamıyor anladığı kadarıyla.

Kendim trimleri söküp bakmak istiyorum ama sökmeden müdahale ederek çözülebilir mi eski golfçülere sormak istedim.
Logodan yapıyor başıma gelmişti. Şöyle test edebilirsiniz, Logoyu elinizle açıp su dökün. Logonun hizasında alt taraftaki su giderinden döktüğünüz su boşalması lazım. Eğer boşalmıyorsa logonun altındaki giderin hortumu yerinden çıkmıştır. Bunun için bagaj kapağındaki trimi sökmeniz gerekli.

Dış stopta içeriye bir delik yok artık bizim modelde. Ancak Metin abinin gösterdiği hava tahliye menfezleri var, oradan olacağını düşünmem çünkü araç çok yeni bunun için. Yine Metin abinin gösterdiği bagaj kapağı kamera tahliye borusu yada bagaj kapağı stop keçeleri kalıyor.

hava tahliye menfezi üzerindeki plastik eğer oynuyor ise yağmur yağdığında yada yıkama yapıldığında bagaj kenarlarından ve stobun oradan akan sular kenarlardan içeriye giriyor oradaki delikten bagaja doluyor stepne altı ve sonrasın da arka koltuk paspas bunu endere e. arkadaşın işlemi yapılırken gördük işin enteresan tarafı arkadaşın şikayeti yok araçla fazla ilgili insan değil kısaca. benim herkese tavsiyem stepnenizde bir terleme var ise tamponu söküp o kısma bakın muhtemelen içerde su vardır taşmak üzeredir ben o bölgeyi plastik etrafına su geçirmez silikon falan yaptım su almadı ama oynuyordu sabitledim aslında…

ikinci etken kesin logo herkeste oluyor plastik sökülüp tahliyeye bakmak lazım yalnız logodan aldığında her bagaj kapatıldığında plastikte su görülüyor içeri su aldığı için…

Geri