100 derece yağ sıcaklığı

Hocam 180 den sonra 130 lara çıkıyor sonra orada kalıyor daha ilerlemiyor 2 3 kez risk alıp test ettim.
Hocam 130 gerçekten çok yüksek değer. 1.2 TSI Polo ile +220 km hızla 15 dakika boyunca kesintisiz gittim. Dış hava sıcaklığı 33 Derece olmasına rağmen 115'i geçmedi. Kullandığım yağ Liqui Moly TopTec 4200 idi.

Aracınızın motor kodu neydi ?

Hocam 130 gerçekten çok yüksek değer. 1.2 TSI Polo ile +220 km hızla 15 dakika boyunca kesintisiz gittim. Dış hava sıcaklığı 33 Derece olmasına rağmen 115'i geçmedi. Kullandığım yağ Liqui Moly TopTec 4200 idi.

Aracınızın motor kodu neydi ?
Arac 1.6 tdi cayc motor bende Türkiye distribütöründen aldım LM 4200 ama benim sogutucuda sanirim sorun

Tdi otobanda sıkışıktirsam 130 dan aşağı gitmiyor 😁 101 çok çok çok normal
Merhaba hocam bende 1.6 tdi clh motor var. standart 89-95 geziniyorum. Sıkıştırdığımda 105-110 arası, 130 bana dizel için yüksek geldi. 1.4 tsi aracımda vardı 100 ün altında hiç görmedim. sıkıştırınca 115-125 arası çıkıyordu. Bahsettiğiniz gibi siz bir kontrol ettirin derim.

Bu arada bende lm 4200 kullanıyorum. 2 aracımda yazımımlıydı. Dizelde dp de var.

Bende 1.6 TDI Cxxb var. Mersin Ankara arasını Ağustos ayında nerdeyse dip gaz giderken, hatta Mersin otoyoldan Ankara yönünde Torosları 160 km/s hızla tırmanırken dahi 125 derece üzeri görmedim, genelde 110 küsürler gördü. Yağ motul specific 5w30 idi o dönem.

Yapların ısı soğurma ve iletme kapasiteleri farklı olabiliyor. Yağ seviyesi de etken olabilir. Ama 130 derece pek normal gelmedi. Antifrizsiz kullanım, yarı tıkanık petekler, yağ soğutucu falan aklıma gelen sebepler.

Yıllar önce aracı alırken araç için koruma yaptırmak istediğimi belirttiğimde satış temsilcisi, biz böyle uygulamaları önermiyoruz, ayrıca aracınız mumlanıp geldiği için bu tür uygulamalara gerek yok demişti..

ve.. bundan yıllar sonra bakıma gittiğimde koruma için ayrıca bir masa konmuş ve bunun için bir satıcı da yerleştirmişler ve bana koruma paketi satmaya çalışmışlardı..

Kısaca çelişki ortada...

Kullanma kılavuzunda belirli aralıklarla cila öneriliyor ancak şahsen pasta işlemine ve polisaja karşıyım.. bir araca polisaj değdi mi, daha sonrasında sürülen cila geçtiğinde olağan oluşan kılcal çiziklerden daha kötü bir görüntü oluşturuyor.. ve sonra devamlı bakım ve cila gerektirecektir. boyayı incelttiği gerçeği de kaçınılmaz.
Hocam yanlış konu oldu o alt başlıkta :)

Bende 1.6 TDI Cxxb var. Mersin Ankara arasını Ağustos ayında nerdeyse dip gaz giderken, hatta Mersin otoyoldan Ankara yönünde Torosları 160 km/s hızla tırmanırken dahi 125 derece üzeri görmedim, genelde 110 küsürler gördü. Yağ motul specific 5w30 idi o dönem.

Yapların ısı soğurma ve iletme kapasiteleri farklı olabiliyor. Yağ seviyesi de etken olabilir. Ama 130 derece pek normal gelmedi. Antifrizsiz kullanım, yarı tıkanık petekler, yağ soğutucu falan aklıma gelen sebepler.
Petekleri yeni değiştim çok yüksek ihtimalle yağ soğutucu yeterince görevini yapamıyor

Arac 1.6 tdi cayc motor bende Türkiye distribütöründen aldım LM 4200 ama benim sogutucuda sanirim sorun
Cay motorlarda soğutucu kroniktir hatta 3 silindir versiyonu CFW 'de daha sık patlar. Kaputu açar açmaz karşınızda kalıyor yağ soğutucu isterseniz gözle muayene edebilirsiniz. Ayrıca yağ soğutucu problemleri başlayınca yağ ile soğutma suyu da karışıyor. Soğutma suyu kabını da kontrol etmenizi öneririm. Yağ karıştı ise acil müdahale gerekli.

Cay motorlarda soğutucu kroniktir hatta 3 silindir versiyonu CFW 'de daha sık patlar. Kaputu açar açmaz karşınızda kalıyor yağ soğutucu isterseniz gözle muayene edebilirsiniz. Ayrıca yağ soğutucu problemleri başlayınca yağ ile soğutma suyu da karışıyor. Soğutma suyu kabını da kontrol etmenizi öneririm. Yağ karıştı ise acil müdahale gerekli.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam mekanik bilgiye sahibim kendim alıp degisecegim birçok değişecek parçasını kendim hallediyorum çok şükür aklımdaydı uzun zamandır değişelim en iyisi sıkıntı çıkarmadan.
Şuan herhangi bir kaçak veya suda bir anormallik yok sürekli bakarım ben alışkanlık olmuş

Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam mekanik bilgiye sahibim kendim alıp degisecegim birçok değişecek parçasını kendim hallediyorum çok şükür aklımdaydı uzun zamandır değişelim en iyisi sıkıntı çıkarmadan.
Şuan herhangi bir kaçak veya suda bir anormallik yok sürekli bakarım ben alışkanlık olmuş
Mekanik bilginiz var ise ne güzel. Aslında bu parçayı belirli rutinlerde değiştirmek lazım. Soğutma suyuna yağ karışınca temizlemesi çok zahmetli oluyor. Ayrıca suyun geçtiği her yer yağ oluyor. İlk kondisyondaki gibi olmuyor maalesef ki araç.

Geri