Hangi aracı tercih etmeliyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saltik61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saltik61

Yeni Üye
İsim
SAİT SALTIK
Merhaba arkadaşlar hayırlı günler dilerim. 2012 Golf 6 1.4 tsi manuel araç sahibiyim. Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Aracımı satınca üzerine ekleyerek en üst limit 1.400.000 TL bütçem var. 2 tane seçenek arasında gidip geliyorum 2020 Seat Leon 1.5 tsi Xcellence dsg 25.000 km , diğeri de 2018 Golf 7.5 1.4 tsi 125 hp Highline 55.000 km. Model, km ve 1.5 tsi olmasından aklım leona kayoyor ama golf hastalığı, kalite, konfor yönünden de aklım golf diyor. 2 araçta hatasız boyasız sizlerin değerli görüşlerini almak istedim siz olsaydınız hangisini tercih edersiniz?

Merhaba arkadaşlar hayırlı günler dilerim. 2012 Golf 6 1.4 tsi manuel araç sahibiyim. Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Aracımı satınca üzerine ekleyerek en üst limit 1.400.000 TL bütçem var. 2 tane seçenek arasında gidip geliyorum 2020 Seat Leon 1.5 tsi Xcellence dsg 25.000 km , diğeri de 2018 Golf 7.5 1.4 tsi 125 hp Highline 55.000 km. Model, km ve 1.5 tsi olmasından aklım leona kayoyor ama golf hastalığı, kalite, konfor yönünden de aklım golf diyor. 2 araçta hatasız boyasız sizlerin değerli görüşlerini almak istedim siz olsaydınız hangisini tercih edersiniz?
Golf highline olmasa da olur dersen bı alt pakete çok daha temizini ve düşük km li bulursun benim önerim o olur. Yalıtım ve konforu 2. Plana atarsak Leon burda daha mantıklı ama yalıtım konfordan geri kalmak istemem dersen Golf

Tercihim Leon olurdu. Leon’u iki yıl kullandıktan sonra 55.000 km ye gelir. Bu da iki yıl geçmiş olmasına rağmen halen oldukça düşük km ki bir aracım olması demek. 2020 model olması da Leon tercihimde etkili olurdu. Leon’un kasa, kokpit ve teknolojisi daha güncel. Kasa yeniliğinden, gösterge ve multimedya ekranından dolayı da tercihim Leon olurdu.

Son düzenleme:
Zamanında aynı ikilemde kalıp Leon 1.5 Tsi Xcellence almıştım. 2-2.5 sene kullandım Leon aracı, daha öncesinde 1.6 tdi Golf 7'de kullandım uzun süre. Leon teknoloji motor görsellik olarak golf'ten daha önde, xcellence olduğu içinde konfor çok kötü değil golften bi tık daha aşağıda. Yalıtım olarakta uçurum yok ben gayet memnundum aracımdan. Standartta önde radar gelmesi düşük maliyetle acc'ye yükseltme, iç ambiyans aydınlatması, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 1.5 olması, geri görüş vs Leon pişman etmeyecektir.

Leonun Xcellence paketi çok dolu olmasına rağmen ikinci elde biraz yavaş ilerliyor. Ben sizin yerinizde olsam o bütçelerde full opsiyonlu FR paket kovalardım. 1.400 leona verir miydim ayrı bir konu ama illa leon olacaksa FR olmasını tercih ederdim. Satarken gerçekten çok fark ediyor.

1.400'e biraz acele etmeyip 2018-2019 Golf 1.4 tsi highline de denk getirebilirsiniz 80 bin km civarlarında.

Leonun Xcellence paketi çok dolu olmasına rağmen ikinci elde biraz yavaş ilerliyor. Ben sizin yerinizde olsam o bütçelerde full opsiyonlu FR paket kovalardım. 1.400 leona verir miydim ayrı bir konu ama illa leon olacaksa FR olmasını tercih ederdim. Satarken gerçekten çok fark ediyor.

1.400'e biraz acele etmeyip 2018-2019 Golf 1.4 tsi highline de denk getirebilirsiniz 80 bin km civarlarında.
Geçen ay Xcellence aracımı ilana koyduktan 3 gün sonraya istediğim fiyata sattım, aynı araçtan arkadaşıma' da aldırmıştım o da daha öncesinde 1 hafta içerisinde sattı. Leon kullanıcılarında da bir bilinç oluştu Xcellence' ta hızlı gidiyor artık donanım artısından dolayı.

Geçen ay Xcellence aracımı ilana koyduktan 3 gün sonraya istediğim fiyata sattım, aynı araçtan arkadaşıma' da aldırmıştım o da daha öncesinde 1 hafta içerisinde sattı. Leon kullanıcılarında da bir bilinç oluştu Xcellence' ta hızlı gidiyor artık donanım artısından dolayı.
Adınıza çok sevindim. Benim karşılaştığım tüm örnekler de sizin örneklerinizin tersi idi. Hatta ben profil fotoğrafımdaki Leonu alırken 50 bin ucuza Xcellence vardı. Exper ve KM yakın olmasına rağmen tercih etmemiştim.

Bilinç oluşmasına sevindim, FR piyasası gerçekten hype olmuş. Aralık ayında 1230 a aldığım arabaya bayram arefesi 1370 teklif geldi, vermedim. Çok saçma bir şekilde artıyor piyasa.

Üstadım Golf dediğiniz gibi 2018 1.4 tsi dsg highline zaten. Leona gelince bende km düşüklüğü ve özellik olarak cazip ama golf her zaman golftür gerçeğide var. Arada kalmak çok kötü gerçekten. Leon fr görünüş olarak piyasa olarak lafım yok ancak sert bir araç konfor daha ön planda benim için leon alacaksam xcellence tercihim olur. Değerli yorumlarınızın için teşekkür ediyorum. Yorumlarınız devamını bekliyorum.

iki aracıda kullandım şuanda 2018 golf 1.4 comfortline kullanıyorum motor performans ve donanım olarak leon önde ancak konfor kısmında ben net bir şekilde iki aracıda birbirinden ayırabilirim bir ara aynı ikilemde kalmıştım hatta gruptada konu açmıştım diye hatırlıyorum ancak leon beni golften sonra tatmin etmedi leona 1.0 comfort golften geçmiştim sonra leonu satıp 1.4 comfort golf aldım açıkcası şuanki golfümden memnunum sürüş konfor ve ışık paketi mevcut tek eksiğim benim için mib 2 ünite onuda yaparmıyım yapmadan satarmıyım bilmiyorum leon mutsuz etmez ama hep golfü düşündürür bütçe dahilinde 7.5 1.5 alabilirsiniz biraz ilanları takip edin bence

Son düzenleme:
Hocam öncelikle Golf/Leon/A3 şase ve mekanik parçalar olarak neredeyse aynı ama şase ayarları, aerodinamik bu noktada araçları tamamen ayırıyor.

Golf daha keyifli, akıcı, konforlu bir sürüş deneyimi sunarken Leon biraz daha sert, sportif, aksiyonlu bir sürüş deneyimi veriyor.

Belirttiğiniz iki aracıda kullanan ve Golf 5'ten Golf 7'ye geçen birisi olarak söylemeliyim ki Golf 6 kullanıyorsanız tercihiniz Golf 7.5 olarak devam etmeli.
Leon Golf 6'dan sonra daha sert ve konforsuz gelecektir.

Buradaki herkesin görüşü çok değerli, iki tercihinde pişman etmeyeceği aşikar ancak en önemlisi sizin ne istediğiniz.
Leon alırsanız aklınız mutlaka Golfte kalacaktır. Alıcı olarak iki aracıda deneyimleyip o şekilde karar vermelisiniz.

Adınıza çok sevindim. Benim karşılaştığım tüm örnekler de sizin örneklerinizin tersi idi. Hatta ben profil fotoğrafımdaki Leonu alırken 50 bin ucuza Xcellence vardı. Exper ve KM yakın olmasına rağmen tercih etmemiştim.

Bilinç oluşmasına sevindim, FR piyasası gerçekten hype olmuş. Aralık ayında 1230 a aldığım arabaya bayram arefesi 1370 teklif geldi, vermedim. Çok saçma bir şekilde artıyor piyasa.
Fr piyasası biraz saçma, yeni kasa fiyatını yazıyorlar FR'lar için satılanda oluyor bekleyende oluyor. Tamamen kişinin araçtan ne beklediğiyle alakalı Xcellence/Fr seçimi ama ikinci elde ikisininde üzmeyeceğini düşünüyorum.

Üstadım Golf dediğiniz gibi 2018 1.4 tsi dsg highline zaten. Leona gelince bende km düşüklüğü ve özellik olarak cazip ama golf her zaman golftür gerçeğide var. Arada kalmak çok kötü gerçekten. Leon fr görünüş olarak piyasa olarak lafım yok ancak sert bir araç konfor daha ön planda benim için leon alacaksam xcellence tercihim olur. Değerli yorumlarınızın için teşekkür ediyorum. Yorumlarınız devamını bekliyorum.
Konfor beklentiniz varsa kesinlikle Golf. Bu konu tartışmaya kapalı bence. Golfün iç trimlerindeki kaplamalar, bagaj havuz içi yalıtımı Leonda yok. Bunlar basit örnekler. Leon'da kaput amortisörü bile yok. Sportif ve donanım arıyorsanız - yanlış anlaşılmasın Highline yeterince dolu- leon tercih edebilirsiniz ancak tercihiniz konfordaysa kesinlikle Golfü tercih etmelisiniz. Ayrıca 2xGolf 2xLeon kullanan birisi olarak şunu söyleyebiliyorum insanların Leona ve Golfe bakış açısı o kadar farklı ki defalarca bunu deneyimledim.

Geri