Ön Camda Oluşan Silecek İzi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfcu02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golfcu02

Üye
İsim
Abdullah
Araç
Golf
Herkese selamlar. Fotoğraf çekme şansım olmadı ama linkteki sorunu yaşıyorum. Ön camda, sileceğin hareket ettiği kısımda siyah bir iz oluşmuş. Dışarıdan silmeye çalıştım olmadı içeriden de. Camın içine işlemiş gibi sanki. Sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

Yan camlar tozluyken camları açıp kapadığım için yer yer çizilmişti ve hiçbir şekilde geçmiyordu.

Sizin ön camda kılcal şekilde çizilmiş olabilir mi.
Hocam bu izle içeriden ya da dışarıdan müdahale edemiyorum resmen camın içine girmiş. Çizik gibi pütür pütür de değil anlamadım

Upvote 0
Upvote 0
Yaşadığım sorun

Ekli dosyalar

• 20250409_181712.jpg
    20250409_181712.jpg
    168 KB · Görüntüleme: 38
  • 20250409_181659.jpg
    20250409_181659.jpg
    86.9 KB · Görüntüleme: 38
  • 20250409_181655.jpg
    20250409_181655.jpg
    99.2 KB · Görüntüleme: 37
  • 20250409_181651.jpg
    20250409_181651.jpg
    100.4 KB · Görüntüleme: 38
Upvote 0
İki tane ayrı ayrı var di mi ?

İlk defa bu tarz gördüm. İçten çatladı mı çok enteresan.
Hocam tek bir çizgi gibi aslında tam silecek boyutunda yol yapmış durumda. Bahsettiğim gibi yukarıdan temas edilmiyor içeriden temas edilmiyor silecek İyice içine İz mi yaptı girdi mi çıktı mı çözemedim olayı🤣 yuvarlak içine aldığım yerde de bir iz var sanki deterjan izi gibi o da çıkmıyor Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım

Ekli dosyalar

• 20250409_181712.jpg
    20250409_181712.jpg
    172.5 KB · Görüntüleme: 12
Upvote 0
Yaşadığım sorun
Resimlere göre eğer ki izler tırnakla hissedilmiyorsa cam yapısıyla alakalı bir durum oluşmuş olabilir.
Bu, kullanılan silecek suyu ile alakalı olabilir. Ya da fark edilmeyen bir kimyasal sıçraması sonrası silecek kullanımı ile kuruyup ise dönüşmesi olabilir.
Nasıl geçer kısmı bende yok.

Upvote 0
Resimlere göre eğer ki izler tırnakla hissedilmiyorsa cam yapısıyla alakalı bir durum oluşmuş olabilir.
Bu, kullanılan silecek suyu ile alakalı olabilir. Ya da fark edilmeyen bir kimyasal sıçraması sonrası silecek kullanımı ile kuruyup ise dönüşmesi olabilir.
Nasıl geçer kısmı bende yok.
Aynen hocam tırnakla hissedilmiyor aracın içerisinden de bu iz görünmüyor o da ilginç. Dediğiniz gibi cam suyundan da olabilir. Açıkçası aracı aldığımda bu iz var mıydı onu da bilmiyorum. Silecekleri de değiştireceğim bakalım.

Upvote 0
Hocam tek bir çizgi gibi aslında tam silecek boyutunda yol yapmış durumda. Bahsettiğim gibi yukarıdan temas edilmiyor içeriden temas edilmiyor silecek İyice içine İz mi yaptı girdi mi çıktı mı çözemedim olayı🤣 yuvarlak içine aldığım yerde de bir iz var sanki deterjan izi gibi o da çıkmıyor Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım
Ben yanlış çizgiyi görmüşüm. Cama polish vs uygularsalar çıkarılır mı bilemiyorum. Üstünde ki silecekler Orjinal mi? Fason vs silecekse o mu iz yaptı diyeceğim.
Silecek olarak dışardan alacaksanız Swf veya Bosch alabilirainiz. Ben Swf tercih ediyorum.

Upvote 0
Ben yanlış çizgiyi görmüşüm. Cama polish vs uygularsalar çıkarılır mı bilemiyorum. Üstünde ki silecekler Orjinal mi? Fason vs silecekse o mu iz yaptı diyeceğim.
Silecek olarak dışardan alacaksanız Swf veya Bosch alabilirainiz. Ben Swf tercih ediyorum.
Silecekler maxtel markaymış hocam daha önce duymamıştım iyi midir kötü müdür bilmiyorum. Bosch marka aldım yeni silecekleri hafta sonu takacağım araca. Fırsat bulursam da detay temizlik yapan bir yere gideceğim. Buradan bilgilendirme yaparım. Çok teşekkür ederim 😊

Upvote 0
İzopropil alkol ile deneyin bi isterseniz ben hiç denemedim fakat bu madde camı güzel temizliyormuş

Upvote 0
Silecekler maxtel markaymış hocam daha önce duymamıştım iyi midir kötü müdür bilmiyorum. Bosch marka aldım yeni silecekleri hafta sonu takacağım araca. Fırsat bulursam da detay temizlik yapan bir yere gideceğim. Buradan bilgilendirme yaparım. Çok teşekkür ederim 😊
Hiç duymadım.

Upvote 0

Geri