Golf 7 1.2 TSI Yağ Eksiltme ve Koku

ayberkenis

Yeni Üye
İsim
Ayberk Enis
Araç
Golf 7 2016 1.2 TSI Bluemotion Comfortline
Herkese merhaba,

Golf 7 2016 - 1.2 TSI 110hp DSG Comfortline aracım, bayram sebebiyle memlekete giderken yağ ikaz ışığı yaktı. Shell'den 1L yağ alıp, 750ml üzerine ek koydum. Işık söndü yoluma devam ettim. İstanbul'a geri döndüm. Yağ koyduktan sonra 500km kadar yol yaptım. Şuana dek herhangi bir koku veya ışık durumu oluşmadı. Aracım şuan da 135 bin de, bir önceki periyodik bakım 125 binde yapıldı. Ustam, 15 binde gelmemi söylemişti ancak 10 bin de yağ eksiltmesi ile baş başa kaldım. Önceki periyodikte Motul 5w30 yağ konulmuştu. Bir çok konuyu okudum, 105 hp motorlarda kronik olsa da 110'larda 10 binde bu kadar azaltması normal karşılanmıyor sanırsam.

Tüm bunlara ek olarak, performanslı kullanımlarda (150km/h üzeri hızlarda) araç içerisine sürekli olmayan keskin bir yanık kokusu geliyor. Şehir içinde ani hızlanmalarda da aynı kokuyu aldığım oluyor. Sürekli gelmese de bazen bu kokuyu alabiliyorum.

Önerilerinize açığım, nasıl bir yol izlemeliyim, neyden şüphelenmeliyim. Bugün periyodik bakımlarını yaptıracağım. Sonraki süreçte dikkat etmem gereken hususlar nedir? Koku neden yapar? Normal karşılayıp sürüş alışkanlıklarıma devam mı etmeliyim yoksa performanslı kullanım yerine daha sıkıştırmadan ve sakin mi kullanmalıyım? Günlük kullanımda sıkıştırmıyorum, genellikle uzun yolda "deh" diyorum :)

Kaputu açıp ışıkla detaylı bir gözlem yapın bir yağ kaçağı var mı? Kokunun varlığı bir keçeden veya contadan bir yerden yağ sızıntısını gösteriyor olabilir.

Upvote 0
TSI araçlar için 15.000 km değişim aralığı aşırı fazladır..Daha önce detaylı mesajlarım var bu konularda. İsterseniz bir göz atın..

Upvote 0
@Lycian hocamın dediği gibi yağ sızıntısı varsa o sıcakta biryere damlayıp yaniyordur.
Nereden biliyorsun diyeceksen. Oksijen sensorunu sökmek için kolay çıksın diye wd40 sıkayım dedim sıktım yağ araçla ilerlerken yanmaya başladı yanık kokusu duman Bi açtım kaputu wd40 yanmış 😂

Upvote 0
Ayrıca benzinli araç için 15k km çok değil mi
Bence de ama ben zaten 15 bine bırakmıyorum, yağ eksiltme olmasaydı da 10 binde gelecektim.

Kaputu açıp ışıkla detaylı bir gözlem yapın bir yağ kaçağı var mı? Kokunun varlığı bir keçeden veya contadan bir yerden yağ sızıntısını gösteriyor olabilir.
Motor temizliği yapmadan anlayamam sanki onu, çünkü baktığımda etrafta yağ var ancak yeni mi yoksa koyarken mi damlattım emin değilim.

Upvote 0
Turbodan kaçırıyor olabilir, üstten görünmez. Aracın altından bakmak lazım

Upvote 0
Turbodan kaçırıyor olabilir, üstten görünmez. Aracın altından bakmak lazım
Bugün liftte inceledik, terleme dışında anormal bir kaçak yok açıkçası. LiquiMoly 5w30 koyduk, filtreler değişti. Gözle görülür bir sızıntı, kaçak vb. yok. Bakım aralığını 7.500 civarlarına düşürüp temkinli olacağım.

Upvote 0
Önceki cevapta da söylediğim gibi liftte baktık herhangi bir kaçak veya sızıntı göremedik. Filtre üzerinde biraz terleme var ama 10 bin km'de normal gibi geldi bana.

Upvote 0

Geri