Motor Yağı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan momentS7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

momentS7

Üye
İsim
tugrul
Araç
golf 8.5 imp
Cümleten herkese hayırlı sabahlar;

Aracım 8.5 impression paket 5 bin km yaptım ilk aldığımda 5 çizgi gösteriyordu şimdi 2 çizgiye inmiş bakıma daha 10 bin km var diyor servise gidip doldurayım mı? yoksa devam mı?

Şimdiden teşekkürler.

Cümleten herkese hayırlı sabahlar;

Aracım 8.5 impression paket 5 bin km yaptım ilk aldığımda 5 çizgi gösteriyordu şimdi 2 çizgiye inmiş bakıma daha 10 km var diyor servise gidip doldurayım mı? yoksa devam mı?

Şimdiden teşekkürler.
Merhaba.
10 kilometre kalmışsa direkt olarak yılı beklemeden bakım yaptırınız.

Kılavuzda detaylı olarak hangi seviyede ne kadar eklenmeli ya da eklenmemeli olarak yazıyor.

Bakıma yıl olarak 1-2 ay var ve aşırı bir kullanımınız yoksa bakımda tamemen değişim yaptırırsınız sorun olmaz. Ama daha uzun bir süre varsa ekleme yapmanız daha iyidir.

Hep derler ya 1.2 tsi kronik sorunlu sadece. Kocaman bir yalan. Yeni cikan tsi motorlarda yag eksiltiyor sen yeterki sıkıstır motoru. TSI yazan her motor er yada gec kim sıkıstırırsa yag eksiltecektir. Yakma olayi baska. Yag yaktiginda zaten 1 depoda 1 litre yakmaya basliyor.

arabanın kapasitesini bilerek kullanan sorun yaşamaz 1.0 -1.2 gibi motorlar kapasiteleeri bilinerek kullanılmalı 1.0 motor 1.5 gibi kullanırsan motor yağ da eksiltir su da bende 1.2 105 beygir var 2015 model yağ da suda eksiltme yok ama haddimi bilerek kullanırım.yeri gelir 220 yi de gördüm yeri geldi 50-60 ile de gittim.

Genel bir hatırlatma, konudan bağımsız..Hiçbir motor soğukken hoyratça gazlamaya gelmez.Uzun motor ömrünün sırrı doğru ve orjinal yağ-filtre ile uygun kullanım tarzı.

Hep derler ya 1.2 tsi kronik sorunlu sadece. Kocaman bir yalan. Yeni cikan tsi motorlarda yag eksiltiyor sen yeterki sıkıstır motoru. TSI yazan her motor er yada gec kim sıkıstırırsa yag eksiltecektir. Yakma olayi baska. Yag yaktiginda zaten 1 depoda 1 litre yakmaya basliyor.
Hocam 1.2 TSI'ların 105 hp versiyonu kronik segmanları problemli. Aynı problemi 1.4 egea fire motorlar da yaşıyor. Segmanlar arasındaki problemler direkt olarak yağ ve su sorunları olarak geriye döndüğü için bu motor gruplarına sahip herkes problem yaşıyor.

Her TSI yağ eksiltir diye bir şey yok. 1.4 TSI 125-140, 1.5 TSI 150 bunları binlerce km kullandım. Yağ seviyem hiçbir zaman değişmedi.
Kronik olarak CAV, CJZ, CTH, CXS gibi eski nesil TSI'ların yağ eksilttiği doğrudur ancak MQB platformunda 1.2 TSI 105 haricinde yağ eksilten kronik sıkıntısı olan bir motor görmedim, tecrübe etmedim.

Konudaki 8.5 impression ile alakalı olarak, bu araçlara fabrikada eklenen yağ miktarı az olduğu için hata vermekte. Serviste yağ eklendikten sonra hata vermemektedir.

arabanın kapasitesini bilerek kullanan sorun yaşamaz 1.0 -1.2 gibi motorlar kapasiteleeri bilinerek kullanılmalı 1.0 motor 1.5 gibi kullanırsan motor yağ da eksiltir su da bende 1.2 105 beygir var 2015 model yağ da suda eksiltme yok ama haddimi bilerek kullanırım.yeri gelir 220 yi de gördüm yeri geldi 50-60 ile de gittim.
Ben 1.2 tsi ile 12 .yilima girdim. Zorladigim zaman eksiltiyor. Dikkat ettigimde eksiltmiyor. Enistemde 1.5 passat var. Cok yokuslu bir guzergahta kullaniyor benimle ayni eksiltiyor o motor. Yag yakan motorlar tekrar ediyorum 1 depo benzinde 1 litre yag yakiyor hemen hemen .

Geri