Dizel Yakıt Seçimi

Yolda giderkenkini fark etmeniz zor.
Ancak motor çalışırken Vehicle Status un altında “Engine not running” görürseniz rejenerasyona girmiş olabilir.

Evet dediğiniz gibi pasif rejenerasyona giriyor araç benim bildiğim kadarıyla devir saati 1000, sesli çalışma ve fan sesinden rejenerasyonun başladığını anlıyorum başka anlaşılır yolu var mı bilmiyorum.
Sizin için özellikle baktım rejenerasyona her girdiğinde tripi sıfırlamıştım enjektör sesi gelmeye başladığından beri
Sırasıyla 353,420,559 ve 630 km yi geçti hala girmedi. Yolda giderken girdi ve ben farketmediysem ancak o zaman dediğinizde haklısınız ama 559 km yi gördüm eminim.
Muhtemelen yolda giderken (pek fazla dur-kalk) yapmadığınız zamanlarda giriyordur siz fark edemiyorsunuzdur. Not: bazı insanlar araç rolantide çalışır durumdayken rejenerasyon yapıyor, bunu kensinlikle yapmayınız.

2018 model stage 3 1.6 tdi a3 arabamda (67 bin km'de) aldığımdan beri (15 bin km) ucuz mazot kullanıyorum. daha yeni bayram dönüşü kırıkkale balışeyh'te 40.99 Liradan mazot aldım. shell bp opet vs bunlara takılmayın. yakıt aynı rafineriden geliyor. istasyon sahibi yakıt tanklarına düzenli temizlik ve bakımını yaptırıyorsa sıkıntı yaşamazsınız. ucuz mazottan korkmayın.
O riski almaya değer mi tartışılır. Aracı eşimde kullanıyor uzun yolada gidiyorum bi yerde bozulsa kim uğraşacak.

Muhtemelen yolda giderken (pek fazla dur-kalk) yapmadığınız zamanlarda giriyordur siz fark edemiyorsunuzdur. Not: bazı insanlar araç rolantide çalışır durumdayken rejenerasyon yapıyor, bunu kensinlikle yapmayınız.
Kitapçıkta dsg için d konumunda 70-75 ile gitmesi yeterli gibi bir cümle yazıyordu.

Evet doğru bilgiler.

Markadan markaya bu kadar farklar olması ve bu farkın hemen 1-2 depoda anlaşılması çok mümkün değil. Tüm firmaların yakıtı aynı yerden Tüpraş tan geliyor. Firmalar kendi katkı maddelerini ekliyorlar.

Eklenen katkı maddelerinin yaratacağı fark da çok aşırı olmaz ancak bir miktar etkileyebilir.

O nedenle marka seçmekten ziyade, düzgün bir istasyon seçilmesi en önemlisi.

Shell için konuşulacak olur ise Ankara daki Shell Petrol A.Ş. olan yani Shell in kendi istasyonlardan alındığı sürece riski en aza indirebilir kullanıcılar.

Yakında Shell in kendi istasyonu yok ise bilinen güvenilir bir istasyon seçip oradan yakıt almak ikinci iyi çözüm.

Ben mesela son 210.000 km dir araçlarım için “sadece Shell” istasyonlarından mümkünse de Shell Petrol A.Ş. istasyonlarından tercih ediyorum.

Yukarıdaki kriterlere dikkat edildiği sürece başka marka da olabilir illa Shell olması şart değil.
Bilgiler için çok teşekkürler. Shellin kendi istasyonu olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Kitapçıkta dsg için d konumunda 70-75 ile gitmesi yeterli gibi bir cümle yazıyordu.
Vitesi S moduna alıp veya viteai manuel moda alıp 4.cü viteste 70-80 km hızla 15-20 dk. sürüş yapmanız gerekir,

Bilgiler için çok teşekkürler. Shellin kendi istasyonu olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Benzin istasyonun fişinin üzerinde Shell Türkiye Petrolleri A.Ş. yazıyorsa Shell’in kendi istasyonudur, aynı yazı akaryakıt fiyatlarının yazdığı büyük tabelanın alt kısmında da işletmenin kimin olduğu yazar.

Vitesi S moduna alıp veya viteai manuel moda alıp 4.cü viteste 70-80 km hızla 15-20 dk. sürüş yapmanız gerekir,

Benzin istasyonun fişinin üzerinde Shell Türkiye Petrolleri A.Ş. yazıyorsa Shell’in kendi istasyonudur, aynı yazı akaryakıt fiyatlarının yazdığı büyük tabelanın alt kısmında da işletmenin kimin olduğu yazar.
Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Herkese merhaba.

Aracım 2017 tdi 115 Bg 110.000 km de 6 ay önce aldım.

Aldıktan sonra yaklaşık 4 depo Opetten yakıt aldım. 3. Depodan sonra enjöktör sesi gelmeye başladı. Gruptan araştırdığım kadarıyla Shell ve BP tavsiye edilmiş.
Son iki depo yakıtımı Shell den aldım ve gerçekten belirgin şekilde ses azaldı.
Rejenerasyona 400-500 km arasında girerken en son 700 km önce girdi.

Önceki aracımda dizel 208 di yaklaşık 30bin km kullandım yakıtı Opet ve TP den alırdım hiç böyle sorun oluşmadı.
VW daha hassas enjektöre sahip galiba.

Buna benzer şikayeti olan kişilere Shellden yakıt almasını tavsiye ederim.
Tsi motorda petrol ofisinden alıyorum shel opet te denedim motor sesi artıyor

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri