Işığı kapatın uyarısı vcds den kapatılabilir mi ?

İsim
Burak
Araç
Golf 7/2013
Herkese merhaba.Kendinden sensörlü far anahtarı aldım gayet güzel çalışıyor tüm konumlarda.Ancak aracı park edip çıkarken 5 sn kadar living home özelliğinden dolayı açık kalıyor ve kapıyı açınca ışığı kapatın uyarısı veriyor.VCDS üzerinden bu uyarıyı kapatmanın bir yolu var mıdır araştırma yaptım ama bir çözüm bulamadım.Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.

Düğmenin ayarlarından leaving home kapatilabilir.
Aracınızda sis farı var mı? Bendekinde sis farları düğmeyi geri çeksem de çalışmıyor. Açıklamasında fog light: no linkage yazıyor.

Upvote 0
Düğmenin ayarlarından leaving home kapatilabilir.
Aracınızda sis farı var mı? Bendekinde sis farları düğmeyi geri çeksem de çalışmıyor. Açıklamasında fog light: no linkage yazıyor.
Sis farı yok hocam benim araçta o yüzden o konu hakkında bir tecrübem yok.Peki living home özelliği nasıl kapatılabilir onun hakkında bir bilginiz var mı ?

Upvote 0
Bendeki anahtarın kullanım kılavuzuna (Google lens) göre;
Ev zaman ayarından gelmek/çıkmak (anahtarı çekin)

3 saniyeden fazla O pozisyonda geçiş yapın, otomatik olarak bükün, daha sonra O konumuna geri dönün ve sonra otomatik olarak bükün ve sonra O konumuna geri dönün (yani, O pozisyonu ve otomatik arasında iki ileri geri hızla bükün)

Gösterge ışığı 1 kez yanıp söner: 10 saniye uzakta-ev zamanı;
Gösterge ışığı 2 kez yanıp sönüyor: 20 saniye uzakta-eve git zaman;
Gösterge ışığı 3 kez yanıp söner: 30 saniye uzakta-ev zamanı;
Gösterge ışığı flaş 4 kez: ev işlevini kapatın.
Google lens ile tercüme edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 1000140653.jpg
    1000140653.jpg
    99.4 KB · Görüntüleme: 6
  • 1000140654.jpg
    1000140654.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 6
Upvote 0
Media ekranı üzerinden ömce Car tuşuna basıp ayarlar menüsünden açıp-kapatabilirsiniz.

Upvote 0
Upvote 0
Media ekranı üzerinden ömce Car tuşuna basıp ayarlar menüsünden açıp-kapatabilirsiniz.
Aynen hocam bahsettiğim far anahtarınin basit bir çalışma prensibi var.Uzerinde LDR var karanlığı algılayıcınca devreyi kapatarak kisalari yakmaya yarıyor.Mutlaka vcds üzerinden kadranda beliren ışığı kapatın uyarısı kapatılıyordur ama bulamadım ben.

Upvote 0
Sensörlü OEM far anahtarı kendisi yapıyor bu işlevleri. Tünel ya da karanlıkta kaç saniyede tepki vereceği de ayarlanabiliyor.
Bendeki modelin kullanım kılavuzu;
https://www.scribd.com/document/624374572/LETO-Volkswagen-automatic-headlight-manual-1
Adam (coming home / leaving home) özelliğini kapatmak istiyor, bunun içinde media ekranından kapatması gerekiyor, kapatınca da uyarı vermeyecek,

Far anahtarı ile bu konunun alakası yok,

Özellik aktifken kapıyı açınca elbette araç uıyarı verecek, özellik aktifken uyarı vermesinden de daha doğal birşey olmasa gerek.

Upvote 0
Adam (coming home / leaving home) özelliğini kapatmak istiyor, bunun içinde media ekranından kapatması gerekiyor, kapatınca da uyarı vermeyecek,

Far anahtarı ile bu konunun alakası yok,

Özellik aktifken kapıyı açınca elbette araç uıyarı verecek, özellik aktifken uyarı vermesinden de daha doğal birşey olmasa gerek.
Bendekinde bcm/cecm'deki coming home/leaving home ayarlarından bağımsız çalışıyor. Tüm kontrol düğme üzerinden yapılıyor.

Upvote 0
Aynen öyle kontrol anahtar üzerinden oluyor.Benim istegim bu uyarının yok olması değil sadece ekranda görünmemesi böyle birşey mümkün müdür kapatılabilir mi? Yani arka planda uyarı olsun ama kadranda görünmesin.

Upvote 0
Aynen öyle kontrol anahtar üzerinden oluyor.Benim istegim bu uyarının yok olması değil sadece ekranda görünmemesi böyle birşey mümkün müdür kapatılabilir mi? Yani arka planda uyarı olsun ama kadranda görünmesin.
Yapılabilir ama nasıl yapıldığı hakkında bilgim yok. Polo aracımda wrc tampon taktığımda sis farlarımı iptal etmiştim. Ekrandaki uyarıyı kapattırmıştım. Belki farklı mantıktadır ama yapılabileceğini ön görüyorum.

Upvote 0
Yapılabilir ama nasıl yapıldığı hakkında bilgim yok. Polo aracımda wrc tampon taktığımda sis farlarımı iptal etmiştim. Ekrandaki uyarıyı kapattırmıştım. Belki farklı mantıktadır ama yapılabileceğini ön görüyorum.
Bende yapılabileceği kanısındayım ama 2 3 gündür araştırıyorum herhangi birşey bulamadım bu hata gizleme ile ilgili.

Upvote 0

Geri