Geri viteste giderken sürtme sesi

gokhan6868

Üye
İsim
Gk6868
Araç
Golf 7
Arkadaşlar bugün geri vitese taktiğimda geri geri giderken sanki tekeneyi yere surtersin ya o şekilde ses geliyordu acaba sıkıntı nedir ki

Arkadaşlar bugün geri vitese taktiğimda geri geri giderken sanki tekeneyi yere surtersin ya o şekilde ses geliyordu acaba sıkıntı nedir ki
Vites tam oturmamiştir muhtemelen

Bu ses ilk kullanımda geldi ve daha sonra gelmedi mi?

Daha sonra da geldi bı kaç sefer .biraz hizlandigimda geliyordu

Kardeşim demin denedim ses kesilmiş ama gözetliyorum eğer ses gelirse video atacağım

Arka balatalardan geliyor, sadece geri giderken olur o ses sanırım balata hafiften yerinden oynuyor

Kardeşim demin denedim ses kesilmiş ama gözetliyorum eğer ses gelirse video atacağım
Emin olmak adına sordum. Çünkü önce geri giderken , daha sonra hız arttıkça yazmışsınız. O sebeple sordum.

Eğer sadece geri giderken duyuldu ve geçmişse, arka fren diskleri ile balatadan geliyordur. Bu durum her yıkama sonrası ya da beklemiş araçlarda nemden vs paslanma ya da toz oluşabilir. Biraz yol alıp fren yapınca geçer.

Emin olmak adına sordum. Çünkü önce geri giderken , daha sonra hız arttıkça yazmışsınız. O sebeple sordum.

Eğer sadece geri giderken duyuldu ve geçmişse, arka fren diskleri ile balatadan geliyordur. Bu durum her yıkama sonrası ya da beklemiş araçlarda nemden vs paslanma ya da toz oluşabilir. Biraz yol alıp fren yapınca geçer.
Cevap için teşekkürler abi. Yani geri vitese takılıyorum ufak ufak hizlanirken geliyordu ses.

Cevap için teşekkürler abi. Yani geri vitese takılıyorum ufak ufak hizlanirken geliyordu ses.
Rica ederim.
Eski bir konudan alıntı ekliyorum.
Yanlışlık olmasın diye aşağıya daha önce @cengizceng tarafından paylaşılan videoyu ekliyorum..

Bu ses tamamen disk paslanması ile oluşuyor.

Genelde yıkama sonrası bekleyen araçlarda görülür.

Ya da çok nemli ya da soğuktan oluşan donmalar sonrası ilk olarak geriye hareket ederseniz duyarsınız.

Direkt olarak ileri hareketle, ya duymasınız ya da 100 metre kadar tak tak diye bir ses gelir ve balata diski süpürünce geçer.

Aklıma gelen örneklemeler bunlardır.

Ses normal midir? Bana göre de değildir.

Ancak yıkama sonrası direkt olarak park etmek yerine, öne arkaya bir iki manevra ve hafif frenle çözülebilir. Ondan sonra park edilebilir.

Bir hatırlatma da yıkama sonrası frenlerinizi musait bir yerde test edecek şekilde fren yapın. Bu frenleme disk yüzeyini süpürür, pas kir tozları alır ve ihtiyaç anında daha iyi bir tutunma saylarsınız.

Ses böyleyse sesin karşılığı yukarıdaki gibidir.
İlgili konu..https://www.golftutkusu.com/topic/14229-balata-sesine-nasil-cozum-bulabiliriz/page/2#post-269899

Rica ederim.

İlgili konu..https://www.golftutkusu.com/topic/14229-balata-sesine-nasil-cozum-bulabiliriz/page/2#post-269899
Aynen abi buna benzer bı sesti
Rica ederim.

Aynen abi buna benzer bı ses geliyordu ama şu an yok arabam 8 binde manuel

Aynen abi buna benzer bı sesti

Aynen abi buna benzer bı ses geliyordu ama şu an yok arabam 8 binde manuel
O zaman ilk yıkama sonrası denersiniz. Yukarıdaki tavsiyeme göre de çözüm üretmiş olursunuz.
Kilometre çok fark etmez. Sonuç olarak ilk kullanımdan sonra diskler paslanmaya müsaittir.
Çok rahatsız ederse garanti varken servise şikayette bulunun. Daha yumuşak balata takabilirler. Geçmişteki şikayetlerde değişim yapılmıştı.

Geri