Kapıların Sert Kapatılması Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Alibey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alibey

Üye
İsim
Ali
Araç
Skoda Kodiaq 1.5 TSI ACT DSG
Öncelikle Herkese Merhaba. Kapıların sert kapatılması konusunda biraz hassasım. Bu belki bir tek benimle ilgili bir takıntı/hassasiyet olabilir bilemiyorum. Benim haricimde aracıma binenler inenler oluyor elbette. Herkesi uyarmak mümkün değil tabiki. Kırılanlar olabilir, yanlış anlayanlar olabilir vs vs. Sorum şu, sizce kapıların sert kapatılması kısa vadede ve ya uzun vadede bir probleme sebep olur mu?

Yeni araçlarda fitiller ve şok emicilerin olduğunu düşünürsek çok şiddetli bir etki yaratmayacağını düşünüyorum. Aracın kapı fitillerinin rolü büyük bu aşamada. Fakat ben bir zararının olacağını sanmıyorum. Bu arada ben de kapı kapatılması ve açılması konusunda hassasım :D

Özellikle camlarda açıklık varsa hızlı çarpması muhtemel. Uyarmakta fayda var. Ben de uyarırım. Kendi ağırlığıyla yumuşak halde bırakınca bile kapanıyor. Yani sürekli çarpması mümkün değil, alışkanlık halinde kimseyi bindirmezsin olur biter.;)
Sıkça bu durum neye zarar verir bilemiyorum. Sonuçta contalar var.

Bizim araçlar da bu zengin araçlarındaki gibi vakumlu kapatma işlemi yapılamaz mı yada yaptırıp kullanan varmı…

Kapıları çarpmak illaki arka planda bir şeylere zarar veriyordur, toleransları yüksek dahi olsa uzun vadede fitillere veya kapı kartonun klipslerinde trim sesi yapabilir.

Bizim araçlar da bu zengin araçlarındaki gibi vakumlu kapatma işlemi yapılamaz mı yada yaptırıp kullanan varmı…
Ankara da yapan bir yer vardı, hatta TOGG lara falan da yapmışlardı, ne kadar gerekli tartışılır, çünkü araca binenlerin neredeyse hiç birisi bu özelliği bilmeyip yine çarpıyor :)

Ankara da yapan bir yer vardı, hatta TOGG lara falan da yapmışlardı, ne kadar gerekli tartışılır, çünkü araca binenlerin neredeyse hiç birisi bu özelliği bilmeyip yine çarpıyor :)

Aslında konuda varmış..

https://www.golftutkusu.com/topic/9867-vakumlu-kapi/

Sende haklısın benim araca sadece ailem biniyor sıkıntım genelde yok ama bagaj sıkıntı yani ona bu yaz çözüm bulacağım şu elektrikli bagaj işine gireceğim…

Aslında konuda varmış..

https://www.golftutkusu.com/topic/9867-vakumlu-kapi/

Sende haklısın benim araca sadece ailem biniyor sıkıntım genelde yok ama bagaj sıkıntı yani ona bu yaz çözüm bulacağım şu elektrikli bagaj işine gireceğim…
Caddy lerdeki vakumlu bagaj kapağı sistemi Golf 8 lere uydurabilir belki, platform aynı, belki o mekanizmada uyum sağlar, tabi elektriklisi en temizi, bas kapansın bas açılsın.

Vakumlu bagaj sistemi nasıl bir sistem…
Style Caddy lerde arka kapı ve bagaj kapağında bildiğimiz soft close (vakum sistemi) var, ufacık dokundursan bile çekiyor kendisi.
Dışardan bakınca menteşelerin hepsi aynı gibi duruyor, tabi gerçekte Caddy ve Golf ün bagaj kapağı menteşe kalınlığı boyu ölçüsü nedir bilemem. Sadece bir fikir.
Sen yaparsan Trde tek olur yine abi :D

Style Caddy lerde arka kapı ve bagaj kapağında bildiğimiz soft close (vakum sistemi) var, ufacık dokundursan bile çekiyor kendisi.
Dışardan bakınca menteşelerin hepsi aynı gibi duruyor, tabi gerçekte Caddy ve Golf ün bagaj kapağı menteşe kalınlığı boyu ölçüsü nedir bilemem. Sadece bir fikir.
Sen yaparsan Trde tek olur yine abi :D

Yok onlar eskide kaldı:)

Geri