hocam sizin başka kullandığınız ürünler varmıdır sizde detaycıya benziyorsunuz

kullandığınız diğer ürünleride söylerseniz belki birbirimize öneride bulunabiliriz saygılar
Kendi çapımda hobi olarak detayla ilgileniyorum, iç-dış kullandığım ve beğendiğim ürünleri sizlerle paylaşayım, yardımcı olabilirsek ne mutlu..
Geçmişte kullandığım bitirdiğim ve şuan kullanmaya devam ettiğim tüm ürünler;
İç Mekan:
Fırça: SmartBee Brush Pack
Temizleyici:
AutoGlym Interior Shampoo : plastik yüzeylerde ve koltuklarda. Mat ve zarar vermeden temizlik yapıyor.
AutoGlym Leather Cleaner : sadece deri temizliği için, kokusu eski klasik arabalar gibi, gerçek deri kokusu veriyor.
Chemical Guys Quick Leather Detailer : Deri olan kısımlarda hem koruma hem temizleme amaçlı. Deri koltuklarda özellikle çok hafif bir kayganlık hissi veriyor, bu sayede deri üzerinde koruyucu etkisi oluşuyor, kokusu bitkisel aloe vera kokulu, direksiyonda da aynı şekilde, parlatmıyor kesinlikle fakat deriyi korumak adına hafif satinimsi bir kalkan oluşturuyor, zaten kullandıkça gidiyor, alt katmandaki deri temiz kalıyor.
Bez : İç mekanda bezin pek bir önemi yok, marketlerde satılan yumuşak mikrofiberlerden kullanıyorum.
Dış Mekan:
Şampuan:
Valet Pro Snow Foam PH Nötr: Ön yıkama şampuanı, ben Kwazer el pompası ile kullandım, pek bir etkisini göremedim, kir sökücülüğü Ph yapısından dolayı düşük, araç hafif tozluyken kirli değilken bununla yıkıyordum, bitince bir daha alma gereksinimi duymadım. Köpürmesi güzeldi.
AutoGlym Bodywork Shampoo : Yıkama şampuanı, kullanımı, kokusu ve sonrasında hafif cilalı bir etki vermesi çok iyi.
Gyeon Bathe : Araç şampuanı, bana kalırsa kalite ve kullanım rahatlığı olarak en iyi ürünlerden, kokusu ve yıkarken yıkama eldiveninin rahat kayması gayet iyi.
Gyeon Wet Coat : Yıkama sonrası hızlı cila. Araç yıkandıktan sonra ıslakken sıkıp su ile uygulayabilirsiniz, ya da beze sıkarak ta yapılabilir.
Gyeon Ceramic Detailer : Seramikli araçlar için daha parlak ama daha az dayanan hızlı cila diyebiliriz. (Wet Coat a kıyasla)
AutoFinesse Caramics : Hızlı cila, uygulaması çok kolay, parlaklığı etkili, şeffaf renkli.
AutoGlym Aqua Wax : Hızlı cila, uygulaması diğerlerine göre daha zor geldi bana, hafif şurup gibiydi, parlaklığı güzeldi, kullanalı çok uzun zaman olduğu için çok detay hatırlamıyorum.
Yıkama Eldiveni:
Smartbee Mikrofiber Yıkama Eldiveni (sarı olandan) : Güzel ürün, fakat kovaya batırdıktan kısa süre içinde üzerindeki şampuan ve su azalıyor, tutuculuğu az biraz. Bundan dolayı genellikle aracın alt kısımlarını yıkarken veya jant temizlerken kullanıyorum.
Valet Pro Yıkama Eldiveni : Kova ile yıkamalarda çok ideal bir ürün, yıkarken uzun süre ıslak ve şampuanlı kalıyor, kolay kurumuyor, köpürtmesi falan çok iyi, biraz büyük diğerinden.
Jant:
ParlatanAdamlar Jant Fırçası : Fırça dediğime bakmayın, ürün kaportada kullandığımız eldivenler gibi yumuşak ve çizmeyen bir materyalden yapılmış. Çok memnunum sadece ben en büyük boyunu aldığımdan jantın (18'') her köşesine giremiyorum, fren diskinden dolayı aralara girmesi zorlaşıyor, çok az traşladım bundan dolayı, küçük janta sahipseniz en küçüğünden alın.
Valet Pro Detay Fırçası : İç mekanda da dış mekanda da kullanıma müsait bir fırça, çok kaliteli, ben eskidiği için jantlarda kullanıyorum detay girerken, ona rağmen hala sağlam fırça.
Kurulama Havlusu:
Smartbee Babba: Yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum hala daha gideri olan bir havlu, emiciliği özellikle yeniyken çok iyi.
Smartbee QueenDry: Diğerinden memnun kalınca aldığım bir havlu, havlu ilk başta kötü emiciliğe sahipken hafif ıslanınca çok güzel siliyor, memnunum diyebilirim.
ValetPro Drying Towel: Bu üründen hiç memnun kalmadım, su emicliği (gsm) düşük, sadece cila vs yaparken veya kapı aralarını kurularken işimi görüyor.
Cam ve Kireç lekeleri için :
CarPro Clarify : Cam temizliği ve su kaydırıcılığı için, çok güzel iş yapıyor, ön camda sileceğe gerek kalmıyor.
AutoGlym Glass Polish: Hiç beğenmedim, en azından elle kullanırken işe yaramıyor.
BadBoys WSR Glass Spot: Basit kullanıma sahip, kireç lekelesini kolaylıkla söküyor, eğer çok uzun süredir orada değilse kolaylıkla söküyor
.
Genel olarak deneyimlediğim, bitirdiğim, kullanmaya devam ettiğim ürünler bunlar, bu kadar ürüne gerek olmayabilir elbette, ben hobi olarak yaptığımdan dolayı tercih ediyorum.