Araba Detaylı Temizlik Malzemesi Önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enesbkds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

enesbkds

Yeni Üye
İsim
Enes
Araç
Megane 4
İlk olarak aracın içini temizleyeceğim temizledikten sonra mat bir görünüm bırakan orjinal gibi temizlik ürünü arıyorum
Detailing işleri ile ilgili video çeken Birtane sosyal medya içerik üreticisine sordum k2 pro natural apc önerdi konsantre bir ürün karıştırarak kullanılıyor 1l si ortalam 400 tl civarı
Autoglym interior shampoo diye bir ürün var bilen varsa noyan diye bir youtuber var o ürünü kullanıyor ve memnun aynı istediğim gibi mat görünüm bırakıyor 500 ml i 500 tl civarı
meguiars m40 kullandım 1 l si 500tl civarıydı ama sünger ile kullanılıyor ben fırça ile kullanmak istiyorum
k2 pro natural kullanan varsa iyi midir? veya k2 pro ürünlerinden herhangi birini kullanan varsa bi deneyim paylaşırsa çok sevinirim

k2 iyidir.

sana tavsiyem koch chemie gs veya mzr alman

1.20 oranında sulandırıp kullanabilirsin harika bir temizleyici aktif olarak kullanıyorum

yanında cartanierin scrub padini alırsan maksimum temizlik mat görüntü elde edersin.

1/5 oranında sulandırıp motor ve jantlarda kullanabilirsin

sulandırma oranlarından anlamayanlar için: 1 litrelik boş şişeye 3 yemek kaşığı konsantre ürün koyup üzerini su ile tamamlayıp çarkalayın böylece iç aksam için güvenli bir sulandırma yapmış olursunuz.

aklına başka takılan bir şey olursa sorabilirsin hobi amaçlı detailing işi yapıyorum

k2 iyidir.

1.20 oranında sulandırıp kullanabilirsin harika bir temizleyici aktif olarak kullanıyorum

yanında cartanierin scrub padini alırsan maksimum temizlik mat görüntü elde edersin.

sulandırma oranlarından anlamayanlar için: 1 litrelik boş şişeye 3 yemek kaşığı konsantre ürün koyup üzerini su ile tamamlayıp çarkalayın böylece iç aksam için güvenli bir sulandırma yapmış olursunuz.

aklına başka takılan bir şey olursa sorabilirsin hobi amaçlı detailing işi yapıyorum
Scrub pad direksiyon derisi vs içinde kullanıma uygun di mi?

k2 iyidir.

şuan meguiars m40 vinil kauçuk ve plastik temizleyici kullanıyorum temizledikten sonraki görünümü çok güzel mat bi görüntü sağlıyor bir kişi dediğim gibi k2 pro natural apc önerdi fiyat olarak da ucuz olduğunu söyledi elimdeki ürün bittikten sonra deneyeceğim siz koch chemie gs öneriyorsunuz sanırım yoksa meguıars dan devam etsem nasıl olur peki ama diğerlerine göre fiyatı yüksek biraz daha

Yıllardır AutoGlym InteriorShampoo kullanıyorum, belki 3 4 şişe bitirdim, bence en iyi iç mekan temizleyicisi, kokusu da güzel, kir sökücülüğü de güzel, koltuklarda da kullanılıyor, deri için tavsiye etmiyorlar fakat kullanırsanız matlık veriyor.

Yıllardır AutoGlym InteriorShampoo kullanıyorum, belki 3 4 şişe bitirdim, bence en iyi iç mekan temizleyicisi, kokusu da güzel, kir sökücülüğü de güzel, koltuklarda da kullanılıyor, deri için tavsiye etmiyorlar fakat kullanırsanız matlık veriyor.
kullandıktan sonra mat bir görünüm bırakıyor mu benim için önemli olan o parlak yapan ürünler hiç hoş gelmiyor bana mat orjinal görünüm olması daha iyi bence

hocam sizin başka kullandığınız ürünler varmıdır sizde detaycıya benziyorsunuz :D kullandığınız diğer ürünleride söylerseniz belki birbirimize öneride bulunabiliriz saygılar
Kendi çapımda hobi olarak detayla ilgileniyorum, iç-dış kullandığım ve beğendiğim ürünleri sizlerle paylaşayım, yardımcı olabilirsek ne mutlu..

Geçmişte kullandığım bitirdiğim ve şuan kullanmaya devam ettiğim tüm ürünler;
İç Mekan:

Fırça
: SmartBee Brush Pack

Temizleyici:
AutoGlym Interior Shampoo : plastik yüzeylerde ve koltuklarda. Mat ve zarar vermeden temizlik yapıyor.

AutoGlym Leather Cleaner : sadece deri temizliği için, kokusu eski klasik arabalar gibi, gerçek deri kokusu veriyor.

Chemical Guys Quick Leather Detailer : Deri olan kısımlarda hem koruma hem temizleme amaçlı. Deri koltuklarda özellikle çok hafif bir kayganlık hissi veriyor, bu sayede deri üzerinde koruyucu etkisi oluşuyor, kokusu bitkisel aloe vera kokulu, direksiyonda da aynı şekilde, parlatmıyor kesinlikle fakat deriyi korumak adına hafif satinimsi bir kalkan oluşturuyor, zaten kullandıkça gidiyor, alt katmandaki deri temiz kalıyor.

Bez : İç mekanda bezin pek bir önemi yok, marketlerde satılan yumuşak mikrofiberlerden kullanıyorum.

Dış Mekan:

Şampuan:
Valet Pro Snow Foam PH Nötr: Ön yıkama şampuanı, ben Kwazer el pompası ile kullandım, pek bir etkisini göremedim, kir sökücülüğü Ph yapısından dolayı düşük, araç hafif tozluyken kirli değilken bununla yıkıyordum, bitince bir daha alma gereksinimi duymadım. Köpürmesi güzeldi.

AutoGlym Bodywork Shampoo : Yıkama şampuanı, kullanımı, kokusu ve sonrasında hafif cilalı bir etki vermesi çok iyi.

Gyeon Bathe : Araç şampuanı, bana kalırsa kalite ve kullanım rahatlığı olarak en iyi ürünlerden, kokusu ve yıkarken yıkama eldiveninin rahat kayması gayet iyi.

Gyeon Wet Coat : Yıkama sonrası hızlı cila. Araç yıkandıktan sonra ıslakken sıkıp su ile uygulayabilirsiniz, ya da beze sıkarak ta yapılabilir.

Gyeon Ceramic Detailer : Seramikli araçlar için daha parlak ama daha az dayanan hızlı cila diyebiliriz. (Wet Coat a kıyasla)

AutoFinesse Caramics : Hızlı cila, uygulaması çok kolay, parlaklığı etkili, şeffaf renkli.

AutoGlym Aqua Wax : Hızlı cila, uygulaması diğerlerine göre daha zor geldi bana, hafif şurup gibiydi, parlaklığı güzeldi, kullanalı çok uzun zaman olduğu için çok detay hatırlamıyorum.

Yıkama Eldiveni:
Smartbee Mikrofiber Yıkama Eldiveni (sarı olandan) : Güzel ürün, fakat kovaya batırdıktan kısa süre içinde üzerindeki şampuan ve su azalıyor, tutuculuğu az biraz. Bundan dolayı genellikle aracın alt kısımlarını yıkarken veya jant temizlerken kullanıyorum.

Valet Pro Yıkama Eldiveni : Kova ile yıkamalarda çok ideal bir ürün, yıkarken uzun süre ıslak ve şampuanlı kalıyor, kolay kurumuyor, köpürtmesi falan çok iyi, biraz büyük diğerinden.

Jant:
ParlatanAdamlar Jant Fırçası : Fırça dediğime bakmayın, ürün kaportada kullandığımız eldivenler gibi yumuşak ve çizmeyen bir materyalden yapılmış. Çok memnunum sadece ben en büyük boyunu aldığımdan jantın (18'') her köşesine giremiyorum, fren diskinden dolayı aralara girmesi zorlaşıyor, çok az traşladım bundan dolayı, küçük janta sahipseniz en küçüğünden alın.
Valet Pro Detay Fırçası : İç mekanda da dış mekanda da kullanıma müsait bir fırça, çok kaliteli, ben eskidiği için jantlarda kullanıyorum detay girerken, ona rağmen hala sağlam fırça.

Kurulama Havlusu:
Smartbee Babba: Yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum hala daha gideri olan bir havlu, emiciliği özellikle yeniyken çok iyi.
Smartbee QueenDry: Diğerinden memnun kalınca aldığım bir havlu, havlu ilk başta kötü emiciliğe sahipken hafif ıslanınca çok güzel siliyor, memnunum diyebilirim.
ValetPro Drying Towel: Bu üründen hiç memnun kalmadım, su emicliği (gsm) düşük, sadece cila vs yaparken veya kapı aralarını kurularken işimi görüyor.

Cam ve Kireç lekeleri için :
CarPro Clarify : Cam temizliği ve su kaydırıcılığı için, çok güzel iş yapıyor, ön camda sileceğe gerek kalmıyor.
AutoGlym Glass Polish: Hiç beğenmedim, en azından elle kullanırken işe yaramıyor.
BadBoys WSR Glass Spot: Basit kullanıma sahip, kireç lekelesini kolaylıkla söküyor, eğer çok uzun süredir orada değilse kolaylıkla söküyor.

Genel olarak deneyimlediğim, bitirdiğim, kullanmaya devam ettiğim ürünler bunlar, bu kadar ürüne gerek olmayabilir elbette, ben hobi olarak yaptığımdan dolayı tercih ediyorum.

Son düzenleme:
Kendi çapımda hobi olarak detayla ilgileniyorum, iç-dış kullandığım ve beğendiğim ürünleri sizlerle paylaşayım, yardımcı olabilirsek ne mutlu..

Geçmişte kullandığım bitirdiğim ve şuan kullanmaya devam ettiğim tüm ürünler;
İç Mekan:

Fırça
: SmartBee Brush Pack

Temizleyici:
AutoGlym Interior Shampoo : plastik yüzeylerde ve koltuklarda. Mat ve zarar vermeden temizlik yapıyor.

AutoGlym Leather Cleaner : sadece deri temizliği için, kokusu eski klasik arabalar gibi, gerçek deri kokusu veriyor.

Chemical Guys Quick Leather Detailer : Deri olan kısımlarda hem koruma hem temizleme amaçlı. Deri koltuklarda özellikle çok hafif bir kayganlık hissi veriyor, bu sayede deri üzerinde koruyucu etkisi oluşuyor, kokusu bitkisel aloe vera kokulu, direksiyonda da aynı şekilde, parlatmıyor kesinlikle fakat deriyi korumak adına hafif satinimsi bir kalkan oluşturuyor, zaten kullandıkça gidiyor, alt katmandaki deri temiz kalıyor.

Bez : İç mekanda bezin pek bir önemi yok, marketlerde satılan yumuşak mikrofiberlerden kullanıyorum.

Dış Mekan:

Şampuan:
Valet Pro Snow Foam PH Nötr: Ön yıkama şampuanı, ben Kwazer el pompası ile kullandım, pek bir etkisini göremedim, kir sökücülüğü Ph yapısından dolayı düşük, araç hafif tozluyken kirli değilken bununla yıkıyordum, bitince bir daha alma gereksinimi duymadım. Köpürmesi güzeldi.

AutoGlym Bodywork Shampoo : Yıkama şampuanı, kullanımı, kokusu ve sonrasında hafif cilalı bir etki vermesi çok iyi.

Gyeon Bathe : Araç şampuanı, bana kalırsa kalite ve kullanım rahatlığı olarak en iyi ürünlerden, kokusu ve yıkarken yıkama eldiveninin rahat kayması gayet iyi.

Gyeon Wet Coat : Yıkama sonrası hızlı cila. Araç yıkandıktan sonra ıslakken sıkıp su ile uygulayabilirsiniz, ya da beze sıkarak ta yapılabilir.

Gyeon Ceramic Detailer : Seramikli araçlar için daha parlak ama daha az dayanan hızlı cila diyebiliriz. (Wet Coat a kıyasla)

AutoFinesse Caramics : Hızlı cila, uygulaması çok kolay, parlaklığı etkili, şeffaf renkli.

AutoGlym Aqua Wax : Hızlı cila, uygulaması diğerlerine göre daha zor geldi bana, hafif şurup gibiydi, parlaklığı güzeldi, kullanalı çok uzun zaman olduğu için çok detay hatırlamıyorum.

Yıkama Eldiveni:
Smartbee Mikrofiber Yıkama Eldiveni (sarı olandan) : Güzel ürün, fakat kovaya batırdıktan kısa süre içinde üzerindeki şampuan ve su azalıyor, tutuculuğu az biraz. Bundan dolayı genellikle aracın alt kısımlarını yıkarken veya jant temizlerken kullanıyorum.

Valet Pro Yıkama Eldiveni : Kova ile yıkamalarda çok ideal bir ürün, yıkarken uzun süre ıslak ve şampuanlı kalıyor, kolay kurumuyor, köpürtmesi falan çok iyi, biraz büyük diğerinden.

Jant:
ParlatanAdamlar Jant Fırçası : Fırça dediğime bakmayın, ürün kaportada kullandığımız eldivenler gibi yumuşak ve çizmeyen bir materyalden yapılmış. Çok memnunum sadece ben en büyük boyunu aldığımdan jantın (18'') her köşesine giremiyorum, fren diskinden dolayı aralara girmesi zorlaşıyor, çok az traşladım bundan dolayı, küçük janta sahipseniz en küçüğünden alın.
Valet Pro Detay Fırçası : İç mekanda da dış mekanda da kullanıma müsait bir fırça, çok kaliteli, ben eskidiği için jantlarda kullanıyorum detay girerken, ona rağmen hala sağlam fırça.

Kurulama Havlusu:
Smartbee Babba: Yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum hala daha gideri olan bir havlu, emiciliği özellikle yeniyken çok iyi.
Smartbee QueenDry: Diğerinden memnun kalınca aldığım bir havlu, havlu ilk başta kötü emiciliğe sahipken hafif ıslanınca çok güzel siliyor, memnunum diyebilirim.
ValetPro Drying Towel: Bu üründen hiç memnun kalmadım, su emicliği (gsm) düşük, sadece cila vs yaparken veya kapı aralarını kurularken işimi görüyor.

Genel olarak deneyimlediğim, bitirdiğim, kullanmaya devam ettiğim ürünler bunlar, bu kadar ürüne gerek olmayabilir elbette, ben hobi olarak yaptığımdan dolayı tercih ediyorum.
deneyim ve tecrübelerinizi paylaştığınız için ve yardım severliğiniz çok teşekkür ederim :D

Rica ederim, birkaç unuttuğum ürünü de ekledim.
Ben würth jant temizleyici ve cam temizleyıcısını kullanıyorum onlar kadar ıyı mı pek bi fikrim yok ama deri temizleyici ve plastik aksam yanı kapı ıclerınde plastik bölümler oluyor ya oraları temızlemek ıcın alacağım Sonax düşünüyorum 🤔

Sonax ve Würth F/P amatör kullanım için birebir. Şahsen;

Yıkama:
Sonax Havana Extract Şampuan
Sonax Demir Tozu Sökücü

Şampuanı kullandığım suya karıştırıyorum, 5L için 1 kapak, çok etkili kokusu vs. de gayet güzel. Demir tozu sökücü jantlar için gayet etkili ancak çok ciddi kimyasal olduğu için çok kullanmamaya dikkat ediyorum.

Yıkama Sonrası:
Sonax Brilliant Shine Detailer
High Speed Wax
Sonax FelgenStar

BSD (Brilliant Shine Detailer) kullandığım en iyi cilalardan biri gerçi tam cila gibi değil cilamtrak bir şey ancak çok etkili silikon katkılı, kılcal çizikleri vs. de kapatmaya yardımcı oluyor. High Speed Wax ise yine iyi bir cila ancak BSD kadar başarılı değil, BSD yanımda değilken falan kullanıyorum. FelgenStar ise jantlar için parlatıcı, çok güzel ilk günki haline çeviriyor.

Detay:
Sonax Gummi Pflieger
Sonax BSD
Sonax Lastik Parlatıcı

Gummi Pflieger aracın kauçuk/plastik parçaları için. Kapı çıtalarında, kapı içlerinde, cam çıtalarında kullanıyorum, hem parlatıyor hem de çizilmeye vb. karşı önlüyor. BSD'yi difüzöre, aynalara, eteklere, genel olarak tüm arabaya kullanıyorum. Lastik parlatıcı ise uzun süre kalıyor çok başarılı.

İç Mekan:
Sonax Deri Sütü
Klima Bombası (Nadiren)
İç mekanla çok ilgilenmiyorum yıkamada yıkandığında yapılıyor ancak eğer kendim yaparsam Sonax deri sütünü cila pedine döküp deri aksamlara yayıyorum, direksiyondaki parlaklığı vs. alıyor. Kalan plastik aksamı vs. nemli bezle silip bırakıyorum. 3-4 ayda bir de Klima bombası yapıyorum.

Son:
Areon SummerWave
Kaput Altı Temizlik
WD40

Her şey bitince aracın içine bir adet Areon -SummerWave çok güzel- açıp koyuyorum, önce paketinden tam çıkarmıyorum yoksa çok boğuyor, bir hafta paketinde kalıyor sonra çıkarıp asıyorum. Kaput altı temizliği ben nemli bezle yapıyorum ancak Würth'ün kaput altına özel solüsyonları var. WD40'la ise kapı, bagaj vb. menteşelerini yağlıyorum.

Sonrasında bir story etrafta bir tur ve iş tamamlanıyor :). Şimdiden kolay gelsin, keyifli sürüşler.

Yıllardır sulandırılan ürünleri tercih ettim, bereketli olması ve cüzi fiyata gelmesi sebebiyle. Vp apc, koch GS, flowey i2 vs gibi. Fakat bence araç içi temizliğinde kullanıma hazır interior cleaner tercih edilmesi gerekiyor. El kol temas eden yerlerde kimyasal artığı kalma riski apc lerde çok yüksek. Interior cleanerlar araç içi için yeterli agresifliğe sahip risksiz ürünler. Daha kolay yüzeyden arındırılıyor. O yüzden 500ml ürün bile epey gider tek aracı olan birine. Apc yerine interior cleaner öneririm. Bence zirve nanolex interior cleaner idi ama artık temini yok ülkemizde. Sonax cockpit tercih edilebilir, memnun kalmıştım. Daha uygun fiyatlı olarak k2 ve deturner markalarının interior cleanerlarına da bakılabilir. Dressing dediğimiz koruyucu ürünler malesef ekstra toz çekiyor ( autofinesse spritz vs). Daha tozlu alan daha çok temizlik döngüsüne girdiği için tercih etmiyorum açıkçası.

İç mekan temizlikte scrubpad büyük rahatlık ve iyi temizliyor, detay fırçasından daha etkili bence.

Meguairs m40 kokusu hoşuma gitmedi, ayak değen kapı eşiğine falan sürdüm, ama bana epey parlak geldi finali. Göğüste özellikle yaz vakti güneş gelince ciddi parlamaya neden olabilir, buharlaşıp ön camın daha erken kirlenmesine neden olabilir.

Geri