Araba Detaylı Temizlik Malzemesi Önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enesbkds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yıllardır sulandırılan ürünleri tercih ettim, bereketli olması ve cüzi fiyata gelmesi sebebiyle. Vp apc, koch GS, flowey i2 vs gibi. Fakat bence araç içi temizliğinde kullanıma hazır interior cleaner tercih edilmesi gerekiyor. El kol temas eden yerlerde kimyasal artığı kalma riski apc lerde çok yüksek. Interior cleanerlar araç içi için yeterli agresifliğe sahip risksiz ürünler. Daha kolay yüzeyden arındırılıyor. O yüzden 500ml ürün bile epey gider tek aracı olan birine. Apc yerine interior cleaner öneririm. Bence zirve nanolex interior cleaner idi ama artık temini yok ülkemizde. Sonax cockpit tercih edilebilir, memnun kalmıştım. Daha uygun fiyatlı olarak k2 ve deturner markalarının interior cleanerlarına da bakılabilir. Dressing dediğimiz koruyucu ürünler malesef ekstra toz çekiyor ( autofinesse spritz vs). Daha tozlu alan daha çok temizlik döngüsüne girdiği için tercih etmiyorum açıkçası.

İç mekan temizlikte scrubpad büyük rahatlık ve iyi temizliyor, detay fırçasından daha etkili bence.

Meguairs m40 kokusu hoşuma gitmedi, ayak değen kapı eşiğine falan sürdüm, ama bana epey parlak geldi finali. Göğüste özellikle yaz vakti güneş gelince ciddi parlamaya neden olabilir, buharlaşıp ön camın daha erken kirlenmesine neden olabilir.
evet bende başka bir forumda sorduğumda m40 ı genelde koruma için kullanıldığını söyledi auto glym interior shampoo ve leather cleaner alsam daha önce hiç kullanmadım ama noyan diye bir işerik üreticisi kullanıyor videosundan görmüştüm önerdiğini sizcede alsam işimi görür mü

evet bende başka bir forumda sorduğumda m40 ı genelde koruma için kullanıldığını söyledi auto glym interior shampoo ve leather cleaner alsam daha önce hiç kullanmadım ama noyan diye bir işerik üreticisi kullanıyor videosundan görmüştüm önerdiğini sizcede alsam işimi görür mü
İşbirlikleri mevcut. İster istemez bi tık daha fazla övmeleri gerekiyor. Birçok ürünü de yıllardır videolarında kullanıyorlar. Bitirince yeniden bu ürünü alırım denilecek ürünlere yönelmekte fayda var.
Özellikle sonax, autoglym, meguairs markaları toplumda üründen ziyade marka imajıyla öne çıkmakta. Bu sebeple markadan ziyade markanın o iş için olan ürününü emsalleriyle kıyaslayıp değerlendirmek gerek.
Örneği meguairs endurance lastik parlatıcı yıllardır ilk 3ten inmedi. Fakat gel gelelim meguairs'ın ne snow foam ne kova şampuanı beğenilmez :) forumdaki gerçek kullanıcı yorumları gerçekten bulunmaz nimet, oraları kurcalamak gerek.

Meguiars ve turtle wax ürünlerinden stokladıklarımı kullanıyorum ben. Eskiden nispeten uygun fiyata erişilebiliyordu. Döviz kuru fırlayınca pazaryerlerinde bile zor bulunur oldular :(

Ben würth jant temizleyici ve cam temizleyıcısını kullanıyorum onlar kadar ıyı mı pek bi fikrim yok ama deri temizleyici ve plastik aksam yanı kapı ıclerınde plastik bölümler oluyor ya oraları temızlemek ıcın alacağım Sonax düşünüyorum 🤔
Sonaxın kullandığım tek ürünü turuncu şampuanı, o yüzden yorum yapamayacağım.

Yıllardır sulandırılan ürünleri tercih ettim, bereketli olması ve cüzi fiyata gelmesi sebebiyle. Vp apc, koch GS, flowey i2 vs gibi. Fakat bence araç içi temizliğinde kullanıma hazır interior cleaner tercih edilmesi gerekiyor. El kol temas eden yerlerde kimyasal artığı kalma riski apc lerde çok yüksek. Interior cleanerlar araç içi için yeterli agresifliğe sahip risksiz ürünler. Daha kolay yüzeyden arındırılıyor. O yüzden 500ml ürün bile epey gider tek aracı olan birine. Apc yerine interior cleaner öneririm. Bence zirve nanolex interior cleaner idi ama artık temini yok ülkemizde. Sonax cockpit tercih edilebilir, memnun kalmıştım. Daha uygun fiyatlı olarak k2 ve deturner markalarının interior cleanerlarına da bakılabilir. Dressing dediğimiz koruyucu ürünler malesef ekstra toz çekiyor ( autofinesse spritz vs). Daha tozlu alan daha çok temizlik döngüsüne girdiği için tercih etmiyorum açıkçası.

İç mekan temizlikte scrubpad büyük rahatlık ve iyi temizliyor, detay fırçasından daha etkili bence.

Meguairs m40 kokusu hoşuma gitmedi, ayak değen kapı eşiğine falan sürdüm, ama bana epey parlak geldi finali. Göğüste özellikle yaz vakti güneş gelince ciddi parlamaya neden olabilir, buharlaşıp ön camın daha erken kirlenmesine neden olabilir.
İç mekanda interior cleaner ardından nemli sadece su ile ıslatılmış bez ile durulama gereği var mıdır hocam, ben genelde hiç durulamıyorum, autoglym interior cleaner sıkıyorum beze o şekilde veya çok kirliyse fırça ile köpürtüp düz nemli bez ile üstünden geçiyorum. Apc olsa kesin gerekli olurdu sanırım.

İç mekanda interior cleaner ardından nemli sadece su ile ıslatılmış bez ile durulama gereği var mıdır hocam, ben genelde hiç durulamıyorum, autoglym interior cleaner sıkıyorum beze o şekilde veya çok kirliyse fırça ile köpürtüp düz nemli bez ile üstünden geçiyorum. Apc olsa kesin gerekli olurdu sanırım.
Önceden de nemli bez ile geçmiyordum, interior cleaner varken de geçmiyorum. Nemli bezle geçilen yüzeyde su lekesi gibi leke kalırsa sonradan temizlik boşa gitmiş gibi gelir :) o yüzden minimum kimyasal kalıntısı hedefiyle interior cleaner tercih ediyorum. Temizlik sonrası ele kimyasal bulaşıyor illaki. Bu apc olursa epey bi süre durulamak gerekirken interior cleanerda daha az durulama ile elden akıp gidiyor.
Farklı görüşler de vardır elbet, yoruma açık konu :)

şuan meguiars m40 vinil kauçuk ve plastik temizleyici kullanıyorum temizledikten sonraki görünümü çok güzel mat bi görüntü sağlıyor bir kişi dediğim gibi k2 pro natural apc önerdi fiyat olarak da ucuz olduğunu söyledi elimdeki ürün bittikten sonra deneyeceğim siz koch chemie gs öneriyorsunuz sanırım yoksa meguıars dan devam etsem nasıl olur peki ama diğerlerine göre fiyatı yüksek biraz daha
meguiars ülkemiz için çok tuzlu. daha düşük fiyata daha kaliteli ürünler mevcut

Geri