Vites Kolu Arızası Değişiminden Sonra Konforda Düşüş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kissnrun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kissnrun

Yeni Üye
İsim
mustafa
Araç
golf 8
Herkese merhaba.

Golf 8 life paket aracım var 47,000 km'de. Bir sonraki bakımı 60,000'de. Araçta vites kolu arızası verince doğuş oto maslak'a götürdüm. 24,000 ₺ fatura çıkardılar. Arabayı bıraktım 1,5 gün sonra aldım. Değiştireli 2 ay oldu ama aracın konforunda düşüklük hissediyorum. Eskiden hızlanmalarda, vites geçişlerinde sanki daha saat gibi çalışırdı.

Bu değişimden sonra farkettiklerim
  • Hızlanmalarda düşük vitesleri atarken hissetirmesi. Bazen deviri çok yükseltip vites geçmemesi.
  • Yavaşlarken start stop'un devreye hızlıca ve hafif sallanarak girmesi.
  • Frenin biraz sertleşmesi ve dururken biraz daha sert durması.
  • Direksiyonda hafif sertleşme.
Aracı geri götürüp bunlardan bahsettiğimde oradaki bir çalışanla test sürüşüne çıktık aracında bir şey yok dedi. Vites değiştirildikten sonra bunların olduğunu söylediğimde biz vites geçişlerine bir şey yapmıyoruz falan dediler.

Vites kolu değiştirip bu tarz şeylerle karşılaşan oldu mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, foruma hoşgeldiniz, yaşadığınız durumların sadece kol değişiminden kaynaklanacağını düşünmüyorum, çünkü onlar sadece soket sokete fişi söküp takıyor, bir temel ayar vs. yapmıyorlar. Yaşadığınız durum aracınızdan 1.5 gün uzak kaldığınız için psikolojik olabilir düşüncesindeyim, tıpkı koltuk ayarı bozulduğunda eski koltuk ayarını bir türlü tuttursak ta rahat edememek gibi bir şey.

Geri