Liqui Moly 5W 30 geçiş

victory_

Üye
İsim
Zafer
Araç
Golf7
Herkese selamlar Golf 7 1.2 TSI (69.000 KM de) aracımda Castrol kullandım Liqui Moly 5W30 geçiş yapmak istiyorum cok öneren oldu motorun daha sessiz çalıştığını söyleyenler bunun gibi olumlu yorumlar aldım sizlerin bu geçiş ile ilgili kısaca fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250413-233354_Chrome.jpg
    Screenshot_20250413-233354_Chrome.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 4

Ben kullandım 4-5 kere yanii illaki farkı vardır ama biraz pahalı 15000için gereksiz pahalı ben castrole geçtim yine bundan sonrada değişmem

Bu yağı kullanmamdaki tek sebep Castrolün sahtesine denk gelirim korkusu idi.
Eğer devamlı bu yağı kullanacaksanız tavsiye ederim. Her bakımda farklı yağ konulması tavsiye edilen birşey olmadığı için bunu yazıyorum.

Ses ya da titreşim olarak olumlu farkını ben hissetmedim. Ama aracıma binen başka Golf kullanıcıları benim aracın daha sessiz ve sarsıntısız çalıştığını belirtmişti.
1.2 tsi için 3 sene kullanmış oldum, ortalama 6-7 bin kmlerde değişim yapıyordum.

Ben kullandım 4-5 kere yanii illaki farkı vardır ama biraz pahalı 15000için gereksiz pahalı ben castrole geçtim yine bundan

Bu yağı kullanmamdaki tek sebep Castrolün sahtesine denk gelirim korkusu idi.
Eğer devamlı bu yağı kullanacaksanız tavsiye ederim. Her bakımda farklı yağ konulması tavsiye edilen birşey olmadığı için bunu yazıyorum.

Ses ya da titreşim olarak olumlu farkını ben hissetmedim. Ama aracıma binen başka Golf kullanıcıları benim aracın daha sessiz ve sarsıntısız çalıştığını belirtmişti.
1.2 tsi için 3 sene kullanmış oldum, ortalama 6-7 bin kmlerde değişim yapıyordum.
Sanırım bununda sahtesini yapmışlar.https://liquimoly.com.tr/?url={lpur...MInqjrmsTXjAMVjJ5oCR0s6iC7EAAYAyAAEgJsiPD_BwE tr distüribütörüymüş

Ben bu yağa geçmeden önce Motul 8100 Xclean 5*30 yağ kullanıyordum hiçbir şikayetim yoktu yağ bile eksiltmedi 10k km kadar. Ama son bakımda bu yağa geçince aracım çok az yağ eksiltti neden bilmiyorum. Ayrıca herhangi bir sessiz çalışma daha kaliteli yağ izlenimi yaratmadı bende diğer bakımda tekrar Motul'a geçeceğim.

20 bin kmdir 1.4 tsi için aynı yağı kullanıyorum. aracımı satın aldığımda içinde ne olduğunu bilmediğim bir yağ vardı sıkışık trafikte kış aylarında bile 100 dereceyi görüyordu bu yağ ile maksimum 85 civarlarında görüyorum. sessiz çalışma için bir şey diyemiyorum ancak bence piyasadaki en kaliteli yağlardan biri.

ayrıca liqui molynin tek yetkili online satıcısı egemot, kendi sitesinden alabilirsiniz. online almak istemiyorum derseniz şehrinizde yetkili bayii varsa kesinlikle oradan satın alın.

Binlerce km yapmış, ömrü bitmese bile eskimiş kirli yağdan aynı spekt ama farklı marka herhangi bir yağa geçerseniz o bahsettiğiniz “motor sessizleşti sarsıntısızlaştı” efektini alırsınız. Olay marka değil, eski-yeni farkı özetle. Eski liqui moly yerine misal, Lubex koyun. Aynı sözü söylersiniz.

Aksini iddia edenler, sıfır yağdan sıfır yağa değişim yapsınlar da farkı görelim :)

Orijinal ve yeterince taze olmak kaydı ile, birinci sınıf yağlar arasında normal kullanımda ölçülebilir ve tekrar edilebilir fark yoktur. Rallici falansanız o ayrı.

Şahsen ben motul, Shell, Castrol, Mobil kullandım. Öyle bir fark yok. Zırt pırt marka değiştirmeyin mümkünse, gerçi o da çok şey değil ya. Şsrtnameye dikkat. Her 5-30, 0-20 vb aynı değil malum.

shell tek geçerim 1.2 tsi 105 lik motorda kullanıyorum sorun yaşamadım çok stabil ve sesiz çalışıyor motor

Sakin bir kullanıcıysanız ve 10 bin km de bir bakım yapıyorsanız Liqui Moly'e gerek yok bence. Aracınız yazılımlı ise sürekli yüksek devir çeviriyorsanız Castrol ve Liqui Moly'nin yağ sıcaklığı konusunda bariz farkları var. Şahsen ben Liqui Moly'den başka yağ kullanmıyorum. Ayrıca Castrol'ün çok fazla sahtesi olduğu için Liqui Moly daha güvenilir geliyor. Yağ markası değiştirdiğinizde Liqui Moly'nin engine flush motor içi temizleyicisini kullanıp, motorunuzun içinde bulunan ufak gözeneklerdeki eski yağ kalıntılarını da temizletmeyi unutmayın. Yağ değişiminden önce, eski yağın üstüne bu katkıyı atarak 10 dakika boyunca rölantide çalıştırıp, yağ filtresi ve motor yağını değiştirmeniz yeterli oluyor. Bu sayede motorunuzun içi eski yağdan arınmış olacaktır.

Geri