Aşırı pis egzoz kokusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan golfcu91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

golfcu91

Katılımcı Üye

İsim
burhan
Arkadaşlar 1.6 tdi bir araç var golf 6 araçta ilk cold start yaptığımızda motorda bir al ver yapma var. Çok hafiften de devir saati oynuyor. Sanki gaz veriyor muşum gibi
Bunun yanında egzozdan oksurtecek şekilde zehirli gaz çıkışı var dikkat ettim çok yoğun olmasada aralıklı şekilde beyaz duman var.
İşin ilginç yanı araç ısınınca bu sorunların hiçbiri kalmıyor.
Egr diyen var dpf diyen var genel anlamda enjektör diyen var.
Nedir bu PC bagladigimda hata kodu yok.

1.6 dizel c-elysee aracımız varken sürekli kısa mesafede kullanıyorduk, bahsettiğiniz nefes aldırmayacak zehirli egzoz gazlarına onda da şahit olmuştum. 6 yaşında 45 bin kmde idi araç.

Bende de bazen oluyor, açık havada bile çok rahatsız oluyorum. DPF temizliğinden sonra daha rahat ve böyle dikkat çekici sorunlar olmuyor. DPF' ten şüphelenemiyorum tam olarak çünkü EGR-DPF-Enjektör 3' lüsü komplike, gerçek bence şu : bazı ekipmanların temizliği/bakımı gelmiş. Takipteyim.

Bende de bazen oluyor, açık havada bile çok rahatsız oluyorum. DPF temizliğinden sonra daha rahat ve böyle dikkat çekici sorunlar olmuyor. DPF' ten şüphelenemiyorum tam olarak çünkü EGR-DPF-Enjektör 3' lüsü komplike, gerçek bence şu : bazı ekipmanların temizliği/bakımı gelmiş. Takipteyim.
İşte hata kodu verse anlayacağım da

Arkadaşlar 1.6 tdi bir araç var golf 6 araçta ilk cold start yaptığımızda motorda bir al ver yapma var. Çok hafiften de devir saati oynuyor. Sanki gaz veriyor muşum gibi
Bunun yanında egzozdan oksurtecek şekilde zehirli gaz çıkışı var dikkat ettim çok yoğun olmasada aralıklı şekilde beyaz duman var.
İşin ilginç yanı araç ısınınca bu sorunların hiçbiri kalmıyor.
Egr diyen var dpf diyen var genel anlamda enjektör diyen var.
Nedir bu PC bagladigimda hata kodu yok.
hocam koku sorunu bildiğim kadarıyla dpf egr iptal edildiğinde oluyor

Geri