Baskı balata fiyat farkı sizce normal mi?

Faraz

Yeni Üye
İsim
Baran
Araç
Golf 1.0tsi Midline Plus
Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı günler dilerim. Debriyajım biraz yukarıda bırakıyor yokuşta araç biraz zorlanıp koku yapıyor. Şehir içi de bana göre çok yakıyor 8 den de hiç inmez.(sizce normal mi) ben de baskı plakayı değiştirmek istedim. Sanayide özel servise sordum 7.700 (luk) parça 5 bin de içlik istediler. Yetkili servis %30 iskonto ile parça+işçilik 26 bin lira teklif verdi. Bu fiyat farkı Sizce bu normal mi? Siz ne önerirsiniz? Araç golf 2017 1.0tsi Manuel

Yokuş yukarı yarım debriyaj Yada geri geri yokuş yukarı yarım debriyaj giderseniz kokması gayet normal. Böyle bir revizyon için km düşük daha önceki sahibinin kullanımını bilmiyoruz. Bence bitene kadar sürün derim

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı günler dilerim. Debriyajım biraz yukarıda bırakıyor yokuşta araç biraz zorlanıp koku yapıyor. Şehir içi de bana göre çok yakıyor 8 den de hiç inmez.(sizce normal mi) ben de baskı plakayı değiştirmek istedim. Sanayide özel servise sordum 7.700 (luk) parça 5 bin de içlik istediler. Yetkili servis %30 iskonto ile parça+işçilik 26 bin lira teklif verdi. Bu fiyat farkı Sizce bu normal mi? Siz ne önerirsiniz? Araç golf 2017 1.0tsi Manuel

İşcilik fiyatları inanılmaz yükselmiş bir stop takmaya 2000₺ ücret isteniyor, servislerde işcilik saatlik ücreti 2850₺+kdv bunlara bakacak olursak az bile denebilir bir kaç yerden daha fiyat almalısın…

Upvote 0
Yokuş yukarı yarım debriyaj Yada geri geri yokuş yukarı yarım debriyaj giderseniz kokması gayet normal. Böyle bir revizyon için km düşük daha önceki sahibinin kullanımını bilmiyoruz. Bence bitene kadar sürün derim
Daha önce ki sahibi arkadaşım hocam. Eşi sürekli debriyajı basılı tuttuğu için bu kmlerde sertleşmiş. Özellikle sıkışık trafikte debriyaj yukarıda bıraktığı için çok sorun yaşıyorum. Aracın çekişini de etkilemiş. Aynısı arkadaşta var onunkini kullanınca araç yağ gibi akıyor benimkisi ise viteslerde bağırıyor ama araç o sese göre gitmiyor maalesef

Upvote 0
İşcilik fiyatları inanılmaz yükselmiş bir stop takmaya 2000₺ ücret isteniyor, servislerde işcilik saatlik ücreti 2850₺+kdv bunlara bakacak olursak az bile denebilir bir kaç yerden daha fiyat almalısın…
Hocam bir kaç yere sordum neredeyse hepsi aynı fiyatı veriyorlar. İnsanlar ne kazanıyor ki en ufak işçilik 5 binle başlıyor. Benim kafama şöyle bir şey takıldı ama. Serviste araca uyumlu baskı balata 18 bin gibi bir fiyat çıkmışken sanayide parçaya 7700 dediler bu nasıl mümkün olabilir? İkisi de aracın seri numarasından parça sorgulattı. Orijinal parçalı bu kadar pahalı mıdır ?

Upvote 0
Hocam bir kaç yere sordum neredeyse hepsi aynı fiyatı veriyorlar. İnsanlar ne kazanıyor ki en ufak işçilik 5 binle başlıyor. Benim kafama şöyle bir şey takıldı ama. Serviste araca uyumlu baskı balata 18 bin gibi bir fiyat çıkmışken sanayide parçaya 7700 dediler bu nasıl mümkün olabilir? İkisi de aracın seri numarasından parça sorgulattı. Orijinal parçalı bu kadar pahalı mıdır ?

sanayide parça numarası aynı olabilir lakin muadil üründür yani orjinal değildir…

parça numaralarını tespit edip sipariş verip bir ustaya sadece işcilik verip işini halledebilirsin…

forumda dışarıdan temin eden arkadaşlar vardır en azından daha net cevap verir…

bu firmanın ürünleri ve kendi sağlamdır en azından bak fiyatlarına karşılaştır…

https://www.onlineyedekparca.com/kategori/volkswagen-golf-7-yedek-parca

birde senin araç mk7,5 mi ve hangi motor otomatik mi manuel mi bunları yukarıdaki linke girerek bakabilirsin…

Son düzenleme:
Upvote 0
sanayide parça numarası aynı olabilir lakin muadil üründür yani orjinal değildir…

parça numaralarını tespit edip sipariş verip bir ustaya sadece işcilik verip işini halledebilirsin…

forumda dışarıdan temin eden arkadaşlar vardır en azından daha net cevap verir…

bu firmanın ürünleri ve kendi sağlamdır en azından bak fiyatlarına karşılaştır…

https://www.onlineyedekparca.com/kategori/volkswagen-golf-7-yedek-parca

birde senin araç mk7,5 mi ve hangi motor otomatik mi manuel mi bunları yukarıdaki linke girerek bakabilirsin…
Hocam benim 7.5 1.0tsi Manuel. Bu sitede bulamadım. Başka önerebileceğiniz site var mıdır?

Upvote 0
Upvote 0
Yetkili servisten ne kadar işçilik talep etti acaba?

Upvote 0

@metinkar ın da hatırlattığı şekilde

Baskı balata debriyaj olayında

Aracın üzerinde fabrikasyon
Luk varsa Luk takılmalı
Sachs varsa sachs takılmalı

Bu genel bir kuraldır.

Sanayide ki ustanız tam ayarında fiyat vermiş
Şu an sanayi ortamında baskı balata veya triger işçiligi 5-6 bin lira gibi.

Parcada 7.700 yerinde fiyat

Yetkilide indirimler dahil parca+ iscilik 26 bin dediniz

Karar sizin.

Upvote 0

Geri