Kasko yaptırmak


mehmet_50

Üye
Katılım
6 Kas 2024
Mesajlar
68
Tepkime puanı
16
Konum
NEVŞEHİR
İsim
mehmet
Araç
golf 7 1.4 TSİ
Sa arkadaşlar. Arabamı cok az kullanıyorum sadece cumartesi veya pazar, onun dışında evde yatıyor araç, Kaskosu mevcur ama bitecek ve hiç bir işime yaramadı. Ortalama kaskoda 10-15 arası cıkıyor. Yatırmaya değer mi sizce?
 

istanbulda yoğun trafikte kullanmama rağmen kaç senedir yaptırmıyorum bende bence gerek yok

10-15 pek bişey değil aslında kafam rahat olsun diyorsan yaptırabilirsin
 
Valla her türlü yaptırırım 10-15 bin tl bir şey değil zaten taksit yapıyorlar kafan rahat oluyor. Biri gelip vursa arkadan stop kırılsa tek stop olmuştur 5-6k :)
 
Daha bu sabah haberlerde yeni kasa tiguan aracın kendi kendine yandığını gördüm. Aslında araçlarımız o kadar pamuk ipliğine bağlı ki, kaç litre benzinle tutuyoruz. O kadar elektrikler tesisatlar vs elimizdeki tüm birikimin gitmesi toplam 5 dk ye bakar. Kasko olmadan binmeyin bence, araçlar çok pahalı keza parçalarda pahalı

 
Daha bu sabah haberlerde yeni kasa tiguan aracın kendi kendine yandığını gördüm. Aslında araçlarımız o kadar pamuk ipliğine bağlı ki, kaç litre benzinle tutuyoruz. O kadar elektrikler tesisatlar vs elimizdeki tüm birikimin gitmesi toplam 5 dk ye bakar. Kasko olmadan binmeyin bence, araçlar çok pahalı keza parçalarda pahalı

evet risk var tabi, aslında 10-15 den kaçmamak lazım
 
Sa arkadaşlar. Arabamı cok az kullanıyorum sadece cumartesi veya pazar, onun dışında evde yatıyor araç, Kaskosu mevcur ama bitecek ve hiç bir işime yaramadı. Ortalama kaskoda 10-15 arası cıkıyor. Yatırmaya değer mi sizce?
onun cevabı şurada yatıyor.
yarın sabah kalktın araç komple yok, ya da sel aldı, bina çöktü araç gitti.
onun yerine benzer bir aracı maddi açıdan çok zorlanmadan alabilecek misin? ya da almazsan bile hayatına üzülmeden tüh vah etmeden devam edebilecek misin?

cevap evet ise kasko yaptırma.
 
Benim 2004 golf aracıma kasko yapsalar ben bile düşünmem kesinlikle yaptırırım. Senin kesin yaptırman gerek. Kapalı garajda mı tutuyorsun bilmiyorum ama , o çok az nadiren kullandığın bir zaman da canını sıkan bir durum oluşmasını ve geriye dönüp keşke yaptırsaydım dememek yaptır. Başımıza gelebilecek kötü senaryolar için bir önlem aslında.. öyle bir an olur ki kullanman gerekir ve o zaman iyi ki yaptırmışım dersin. Bir de bu durumun tam tersini düşün..
 
Kasko yaptırmayan bir arkadaşım, iş yerine çok yakın bir kavşakta kaza yaptı, araç pert. Suç %100 karşının.
Karşı tarafın sigortası yok ve icra takibi var, bayağı bir borçlanmış her yere.
Mahkemedir şudur budur bayağı bir uğraştı ancak birşey alamadı.
Kaskosu olsa idi güzelce aracın bedelini alacaktı. Uğraşmayacaktı.
 
Bir sigortacı olarak şunu söyleyebilirim . Arabam ne olursa olsun kesinlikle kasko yaparım. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ciddi ciddi hasarda siz suçlu olmasanız bile karşı tarafın maddi gücü yoksa çok uzun süreçler yaşayabilirsiniz.
Bence kasko her araca şart :)
 
Bugünün şartlarında ortalama 1milyonluk aracın kaskosu 15 bin diyelim. 20 sene hiç kaza yapmazsanız 300 bin kaybınız olacakmış gibi görünse de 21. senede bir kaza yapsanız ve araç pert olsa bile 700 bin karınız olacaktır. Bence her türlü kasko yapılmalı.
Not: Npv ve bileşik faiz hesaplanmamış bugünün parasal değerine göre basit bir hesaplama yapılmıştır
 
araba varsa kasko olmalı…
geçmiş seneler kaskom olmasaydı şuan yıllarca birikim yaparak aldığım aracım olmazdı…
düşünmeden yaptırın tavsiye…
 
Uzun uzun açıklamaya da gerek yok aslında, imkanınız varsa lütfen kasko yaptırın. Tercihen kasko yaptırmamak bana göre ahmaklıktır (sözüm meclisten dışarı).
 

11 yıl bilfiil avukatlık pratiği olan, 4 yıldır da resmi sicile kayıtlı olarak sigorta hukuku arabuluculuğu yapan birisi olarak naçizane önerim; kasko yaptırmamak, yaptırmaktan daha maliyetlidir. Kasko Sözleşmesinin de immsiydi, klozları,muafiyetleri vs. ydi kapsamında ve içeriği ayrıca önemlidir. Kasko yaptırdım deyip de geçmemek lazım misal daha güncel durum da iflas etmiş iki tane sigorta şirketi var türkiye'de. ve avukatlık gruplarına yazılıyor "aracım serviste, servisten aradılar sizin Kasko sigortasından ödeme alamıyorlarmış.İflas etmiş vs. Onarıma başlayamıyoruz. Nakit, kart mı ödersiniz, aracınızı geri mi alırsınız vs. Özetle Kasko ve zmms önemlidir değerli dostlar.
 

Geri
Üst