Rölanti sorunu

furkannn

Yeni Üye
İsim
Furkan
Araç
Golf
Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Aracım 2016 model 1.2 tsi golf 7. Aracımda vites N de iken rölanti devri 1000 e çıkıyor. Bu durum her zaman olmuyor. Bazen oluyor bazen olmıyor. Gün içinde ara ara yaşıyorum. Herhangi bir arıza ışığı yanmıyor. Devir yükselirken vitesi D ye aldığımda duruyor N ye aldığımda yükselmeye devam ediyor ve 1000 devirde sabit kalıyor. Cevaplarınızı bekliyorum herkse teşekkürler şimdiden

Aküyü şarj etmek için devir yükseliyor olabilir.
Bazen klima vb ek donanımlar da devir yükselmesine sebep olabilir.
Hatta motoru ideal çalışma sıcaklığı seviyesinde dengede tutmak için de yüksek devir çalışıyor olabilir.

Özetle birden fazla etken var, bu bir sorun değildir

Upvote 0
Klima, rezistans, ışıklandırma gibi yüksek akım çeken aksesuar rölanti devrini artırır. Özellikle akü gerilimi düşükse!

Upvote 0
Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Aracım 2016 model 1.2 tsi golf 7. Aracımda vites N de iken rölanti devri 1000 e çıkıyor. Bu durum her zaman olmuyor. Bazen oluyor bazen olmıyor. Gün içinde ara ara yaşıyorum. Herhangi bir arıza ışığı yanmıyor. Devir yükselirken vitesi D ye aldığımda duruyor N ye aldığımda yükselmeye devam ediyor ve 1000 devirde sabit kalıyor. Cevaplarınızı bekliyorum herkse teşekkürler şimdiden
Bende de aynı model 1.2 tsi golf var aynı 1 bin devirde çalışması dönem dönem bende de oluyor bir nevi jenerasyon diye biliyorum katalitik temizliği
2016 ve sonrası tsi lerde bar diye biliyorum bu durum

Upvote 0
Aküyü de yeni değiştirdim. Klima vs diğer şeyler kapalıyken de yapıyor.
Mesele eski-yeni olayı değil! Yeni de olsa rafta duran, gün içinde yeterince mesafe sürülmeyen/çalışmayan motor, start&stop'u açık kullanıyorsanız akü gerilimi ve kapasitesi düşük olabilir.

Upvote 0

Geri