Ons altın ve yükselişi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdalslh

Üye
İsim
Erdal
Araç
Golf7
Arkadaşlar öncelikle bu konu forumda olur mu bilmiyorum.Aramızda ekonomiden anlayan bizi bu başlık altında yardım ederse sevinirim.
Ben yatırım aracı olarak altın alırım ama şu trump geldiğinden beri piyasa alt üst oldu,ticaretler karıştı savaşlar durulmuyor.altın ons 3350 gram altın 4250 civarında nereye gider bu altın ve forumdakiler yatırımı nereye yapıyor acaba iyi forumlar herkese 🫡

Ekonomiden anlamam ama çok belli olan şeyler var.

Mesela dolar baskılanıyor. Ülkede her şey artarken dolar sabit kalıyor. Bu şuanlık halkın işine geliyor ama büyük şirketler için tam bı kabus bu.

Bu büyük şirketler küçülmeye çok fazla gitti. Düşünün siz yurt dışına çalışıyorsunuz. Türkiyede malzeme/işçi/elektrik/su her şey zamlanmış. Ancak dolar sabit kaldığı için yurt dışına sattığınız üründen hala aynı parayı alıyorsunuz. Yani üretim maliyetin artarken satış fiyatın değişmiyor. Doların baskılanmasının en büyük problemi bu. Halkın şimdilik işine geliyor fakat şuan tüm fabriklar bu sorun yüzünden işçi çıkarıyor ve küçülmeye gidiyor.

Bu dolar baskılama olayı bı yerde patlayacak tabiki. O gün hiç hayırlı bir gün olmayacak. Her şeyin fiyatı tavan yapacak. Şuan zaten altın artış grafiğine baktığımızda bile nasıl bir pik yaptığını görebilirsiniz.

Benim bildiğim bu yanlışım varsa öğretin bilgilenelim yeni fikirlere açığım.

kısa vadeli her yatırım risk olur.ama uzun vadede altın daima kazandırır.özellikle gümüş alma imkanınız varsa biraz alın atın kenara unutun.

Uzun vadede param olsada altın alsam kesinlikle kazandırıyor daha şurada 1 hafta önce 3900-4000 bandındaydı bugun bakıyorsun 4200 olmuş :) Tamamen abd - çin muhabbetlerinden dolayı sanıyorum (tabi ki ytd)

Arkadaşlar öncelikle bu konu forumda olur mu bilmiyorum.Aramızda ekonomiden anlayan bizi bu başlık altında yardım ederse sevinirim.
Ben yatırım aracı olarak altın alırım ama şu trump geldiğinden beri piyasa alt üst oldu,ticaretler karıştı savaşlar durulmuyor.altın ons 3350 gram altın 4250 civarında nereye gider bu altın ve forumdakiler yatırımı nereye yapıyor acaba iyi forumlar herkese 🫡

faiz haricinde maddi manevi her şey her zaman kazandırır…

Olaya sırf ülke içinde değil dünya çapında bakmak lazım. Altın ve değerli madenler değer olarak saklamak için iyi olsa da daha fazlası için gayrimenkul/emlak en iyi yatırım!

Altinda ki yukselis dogrudan ons fiyatinin artmasi ile ilgili. Ons 3400 dolar seviyelerinde ve bence suni bir yukselis bu. Eger bu yukselis devam ederse altini yakinda gram yerine miligram olarak almaya baslayacaz gibi. Altin uzun vadede hep kazandiriri ama geri cekilme sureci yasamasi da 10 dk lik aciklamalara bakar. Simdi ABD Cin ( suni oldugunu dusunuyorum) kavgasi biterse ons burada kalamaz. Eger ons duserse uzun sure elinizdeki altini satmadan beklemeniz gerekir. Ama uzun vadede ons gordugu yeri hep tekrardan gormustur.

Zengin para babaları 3000 vs topladıkları altını 4300 vs olunca satacak ve bundan sonra altın 3700 e kadar düşecektir.Bu arada bu babalar yüksek faiz yapıp yine kazanacak çünkü altında bir süre aynı yerde sayacak.Hep böyle oldu
Dikkat ederseniz araba fiyatları altından önce zamlanıyor sonra altın artıyor.

Ben yatırımımı her zaman uzun vadeli planladığım için altın olarak değerlendiririm. Manipülasyona çok açık borsaya girmek yada hiçbir merkeziyeti olmayan coin piyasasına para yatırmak benim için mantıklı gelmiyor. Altın alırım ve kenarda bırakırım. Dövizlerin baskılandığı Dünya'da en yüksek faiz oranlarının verildiği bir ülkede döviz tutmakta çok mantıklı gelmiyor şuan için. Biliyorsunuz ki altının fiyatını hesaplarken 1 ONS'u 31.10 'a bölüp mevcut dolar kuru ile çarparız ve gram altın fiyatına ulaşırız. Burada 2 parametre var ONS'un dolar bazlı fiyatı ve Türkiye'deki dolar kuru. Konuya matematik olarak baktığımızda ONS fiyatı veya döviz kuru artınca yatırımım değer kazanmış oluyor. Döviz sabit kalsa bile sadece ONS fiyatı arttığı için de yatırımım değer kazanıyor yada ONS fiyatı sabit kalsa, döviz fiyatı artsa yine altın değerleniyor. Şayet sadece dövize yatırım yapsam bu ikili avantajı sağlayamayacağım.

Yatırım yaparken herkes kendi matematiğini kurmalıdır. Bu yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Döviz baskılandığı için son zamanlarda getirisi nispeten az. Altın hep güvenli liman olmuştur. Dolar artarsa Altın yine artacak.

Yine de paçalı denilen biraz ondan biraz şundan şeklinde karışık alınmasını tercih ederim. (ytd)

Bu tarz konular yatırım tavsiyesi/yönlendirme içerebileceği için yarın öbür gün iyi niyetle de olsa yorumu yazanın zan altında kalmaması adına konu kilitlenmiştir.

Ulkemizde en iyi yatırım toprak almaktır
Al koy dursun hiç birzaman zarar edemezsin
Yok çıktı düştü derdin olmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri