Yunus grisi araca jant önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Grax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Can hocam replika satanlar taş mı yesin 😄
Şaka bir yana,bıgüne kadar çeşitli araçlarımda sayısını unuttuğum kadar replika jant kullandım,bir kere bile en ufak sorun yaşamadım,kaldıki bende aslında orjinalciyim(genelde)ama jant olayını biraz ayrı tutuyorum,zira bana göre aracı gösteren en büyük unsur janttır,e istediğim jantın orjinalini bulamıyorsam yada çok pahalıysa ne yapacağız?İçimi ıstmayan orjinal bir jant takmaktansa araştırarak iyi replikalara bakarım,götürüsü ağırlığından ötürü bir miktar yakıt olur,onada Gülünü seven dikenine katlanır der geçerim.

Replikayı övmüyorum,meşrulaştırmıyorum ama artık üretilen son ürünler bana kaliteli gelmeye başladı. son 5 yıldır powcan/kormetal(emr arıcıoğlu/EW elit whells marka jantları çok sayıda kullandım hatta hiçbir aracım 2 jant görmeden satılmıyor zevkim kamaştığından :LOL: Birinde yamulma eğrilme kırılma vesaire bir problem yaşamadım ( ağırlıklı 35 yanak ve 19"). Çevremde ufak çatlatan duydum yamultanı da gördüm bence bunun sebebi incecik lastikler varken altımızda suv varmış gibi kullanmak. İnce lastik jantın düşmanı çatlatıyorda yamultuyorda. Çok şükür başıma bir kere bile gelmedi 215/35/19 lastiklerim olmasına rağmen.

Replika jant olayına bir yorumda ben yapayım,
Çok yakın arkadaşım bir jant firmasında mühendis olarak çalışıyordu. Ilgili firma bentyle audi porscheye üretim yaparken aynı zamanda onların tabiriyle aftermarket bizlerin tabiriyle replika jant üretimide yapıyor. Hammadde aynı, üretim standardı aynı. Turkiyede Otomative uretim yapan firmaların hepsi iatf 16949 standartlarina (otomativ kalite yonetim sertifikası) uymak zorunda ve cok ciddi denetime tabiler. Peki hic fark yok mu ? Var tabiki kimi musteriler ekstra test talebleri mevcut. Porsche ye gitmez denilen minör görsel kusuru olan bir ürün ford a gidebilir.
Lafin özü imkianiniz varsa orjinali alin ama yoksa beğendiginiz jant alın takın arkadaşlar, kendinizide bu zevkten mahrum bırakmayın 🙋‍♂️

Can hocam replika satanlar taş mı yesin 😄
Şaka bir yana,bıgüne kadar çeşitli araçlarımda sayısını unuttuğum kadar replika jant kullandım,bir kere bile en ufak sorun yaşamadım,kaldıki bende aslında orjinalciyim(genelde)ama jant olayını biraz ayrı tutuyorum,zira bana göre aracı gösteren en büyük unsur janttır,e istediğim jantın orjinalini bulamıyorsam yada çok pahalıysa ne yapacağız?İçimi ıstmayan orjinal bir jant takmaktansa araştırarak iyi replikalara bakarım,götürüsü ağırlığından ötürü bir miktar yakıt olur,onada Gülünü seven dikenine katlanır der geçerim.
Görüntü güvenlikten önemliyse tercih edilebilir tabii.
4 kişi araç dolu, yüksek hız, sert çukur kaçınılmaz, bu seneryoda replika jantın kırılmayacağının garantisini verebilir misiniz, orijinal jant en fazla yamulur belki ama anı kurtarır, olası bir kazayı önler.
Ben kendi adıma testleri yapılmayan replika adı altında satılan hiç bir jantı tercih etmem, üstelik çok güzel fiyatlara orijinal çıkmalar denk gelebiliyorken..

Görüntü güvenlikten önemliyse tercih edilebilir tabii.
4 kişi araç dolu, yüksek hız, sert çukur kaçınılmaz, bu seneryoda replika jantın kırılmayacağının garantisini verebilir misiniz, orijinal jant en fazla yamulur belki ama anı kurtarır, olası bir kazayı önler.
Ben kendi adıma testleri yapılmayan replika adı altında satılan hiç bir jantı tercih etmem, üstelik çok güzel fiyatlara orijinal çıkmalar denk gelebiliyorken..
4 kişi,araç dolu yüksek hızda sert çukura girdiğinde orijinal jantın yamulmayacağının garantisini verebilen bir kaynak var mı ? Aynı koşullarda eplika jantın kırılacağının kesinliği var mı ?

4 kişi araç dolu full bagaj yüksek süratlerde çukura replika jantla girip ailenizden birisinin can sağlığına veya malınıza bir zarar geldi mi takla falan attınız mı veya bir can kaybı yaşandı mı ?

Bir örnek çıkarıp bu araç replika jant taktığı için güvenlik zaafiyeti yarattı ve kazayla sonuçlandı diyebilecek bir örnek veya tecrübeniz var mı ? Geçtiğimiz sene bu zamanlarda 2.300kg ağırlığındaki ML350 aracımızda replika 20" jant 265/45/20 lastik kombinasyonuyla birlikte, 4 kişi full bagaj niğde otoyolunda 170km/h ile çok çok sert bir çukura düştük önümüzdeki araç sollamasını bitirdiğinden manevra yapmamıza çok fırsat kalmamıştı. 170-180km/h hız ile düştüğümüz çukurda jantta kırılma çatlama yamulma bükülme başımıza gelmedi. Sadece direksiyondaki titreşimden ötürü rot ve balans ayarı yapıldı kontroller sonrasında sadece balans ile konuyu kapatmıştık.

Tecrübenizin olmadığı konuda felaket tellallığı yapmamanızı tavsiye ederim

4 kişi,araç dolu yüksek hızda sert çukura girdiğinde orijinal jantın yamulmayacağının garantisini verebilen bir kaynak var mı ? Aynı koşullarda eplika jantın kırılacağının kesinliği var mı ?

4 kişi araç dolu full bagaj yüksek süratlerde çukura replika jantla girip ailenizden birisinin can sağlığına veya malınıza bir zarar geldi mi takla falan attınız mı veya bir can kaybı yaşandı mı ?

Bir örnek çıkarıp bu araç replika jant taktığı için güvenlik zaafiyeti yarattı ve kazayla sonuçlandı diyebilecek bir örnek veya tecrübeniz var mı ? Geçtiğimiz sene bu zamanlarda 2.300kg ağırlığındaki ML350 aracımızda replika 20" jant 265/45/20 lastik kombinasyonuyla birlikte, 4 kişi full bagaj niğde otoyolunda 170km/h ile çok çok sert bir çukura düştük önümüzdeki araç sollamasını bitirdiğinden manevra yapmamıza çok fırsat kalmamıştı. 170-180km/h hız ile düştüğümüz çukurda jantta kırılma çatlama yamulma bükülme başımıza gelmedi. Sadece direksiyondaki titreşimden ötürü rot ve balans ayarı yapıldı kontroller sonrasında sadece balans ile konuyu kapatmıştık.

Tecrübenizin olmadığı konuda felaket tellallığı yapmamanızı tavsiye ederim
Dikkatli okursanız eğer ben yamulmaz demedim. En fazla yamulur dedim.

Bende size aynı soruyu sorayım o halde;
Replika jantın kırılmayacağının, yamulmayacağının garantisini verebilir misiniz ?

Bunun garantisini veren bir kaynak var mı?

Varsa o zaman neden replika ? O halde orijinal ekipman olmaz mı ?

Sizde ki örnekte ne mutlu ki başınıza bir şey gelmemiş. Bir başkasında garanti edebilir misiniz böyle bir senaryoda jantların sağlam kalacağına ?

Replika jantların esneklik, radyal yorulma gibi çeşitli testlerine sahip olduğuna emin ve sağlam olduğunu düşünüyorsanız kullanın, bu testler yoksa bugün sağlam kalan yarın çukurda kırılabilir, çünkü bir testi yok, testi yapılmayan şeye kimse garanti vermez.

Orijinal ekipman üreticileri bir ürünü satmadan önce defalarca teste tabii tutuyor, sertifikasını, onay belgelerini alıyor. Bu firmalar boşuna mı uğraşıyor.

Ben eşeğimi sağlam kazığa bağlayım, gerisi nasip. Testi olmayan sağlamlığı '?' olan bir ürünü bence kimse savunmamalı. Nasıl olsa bir şey olmuyor deyip önlem almamak bana kalırsa bir tecrübe değildir.

Son düzenleme:
Dikkatli okursanız eğer ben yamulmaz demedim. En fazla yamulur dedim.

Bende size aynı soruyu sorayım o halde;
Replika jantın kırılmayacağının, yamulmayacağının garantisini verebilir misiniz ?

Bunun garantisini veren bir kaynak var mı?

Varsa o zaman neden replika ? O halde orijinal ekipman olmaz mı ?

Sizde ki örnekte ne mutlu ki başınıza bir şey gelmemiş. Bir başkasında garanti edebilir misiniz böyle bir senaryoda jantların sağlam kalacağına ?

Replika jantların esneklik, radyal yorulma gibi çeşitli testlerine sahip olduğuna emin ve sağlam olduğunu düşünüyorsanız kullanın, bu testler yoksa bugün sağlam kalan yarın çukurda kırılabilir, çünkü bir testi yok, testi yapılmayan şeye kimse garanti vermez.

Orijinal ekipman üreticileri bir ürünü satmadan önce defalarca teste tabii tutuyor, sertifikasını, onay belgelerini alıyor. Bu firmalar boşuna mı uğraşıyor.

Ben eşeğimi sağlam kazığa bağlayım, gerisi nasip. Testi olmayan sağlamlığı '?' olan bir ürünü bence kimse savunmamalı. Nasıl olsa bir şey olmuyor deyip önlem almamak bana kalırsa bir tecrübe değildir.
Ben garantili veya kusursuz hiçbir problem yaşamazsınız demiyorum ancak çok keskin bir şekilde biliyormuş tecrübe etmiş sütten ağzı yanmışcasına kötülemenizi doğru bulmadığımı belirterek başımdan geçeni tecrübemle örnekledim.

Yazdığım mesajda kesinlikle bir şey olmaz ben tecrübe ettim yazmıyor zaten. Sadece anlamsız bir kötüleme içine girdiğinizi söyledim :)

Ben garantili veya kusursuz hiçbir problem yaşamazsınız demiyorum ancak çok keskin bir şekilde biliyormuş tecrübe etmiş sütten ağzı yanmışcasına kötülemenizi doğru bulmadığımı belirterek başımdan geçeni tecrübemle örnekledim.

Yazdığım mesajda kesinlikle bir şey olmaz ben tecrübe ettim yazmıyor zaten. Sadece anlamsız bir kötüleme içine girdiğinizi söyledim :)
Benimde demek istediğim; tecrübe edinilmesi en pahalı bilgi, bu bilginin bana pahalıya patlamasına gerek yok, internetten gördüğüm olumsuz deneyimlere ithafen ben orijinal üründen yanayım.

Anlamsız kötülemedim aslında, sadece dikkat etmemiz gerekenlere vurgu yaptım. Can taşıyoruz ne de olsa.

Siz çok tecrübeli bir sürücüsünüz :)

Size keyifli sürüşler dilerim, iyi akşamlar..

Son düzenleme:
Benimde demek istediğim; tecrübe edinilmesi en pahalı bilgi, bu bilginin bana pahalıya patlamasına gerek yok, internetten gördüğüm olumsuz deneyimlere ithafen ben orijinal üründen yanayım.

Anlamsız kötülemedim aslında, sadece dikkat etmemiz gerekenlere vurgu yaptım. Can taşıyoruz ne de olsa.

Siz çok tecrübeli bir sürücüsünüz :)

Size keyifli sürüşler dilerim, iyi akşamlar..
Tecrübe görerek okuyarak değil de yaşayarak edinilir

Sizin de tecrübe edinmeniz dileğiyle iyi akşamlar iyi forumlar dilerim hocam saygılarımla.

Ben genel olarak orjinal almaya gayret ederim…

Eğer istediğimi bulamaz isem orjinal olmayan beğendiğim modeli tercih ederim kendime 6 ay veririm altı ay içinde istediğim yine yok ise beyaz garage da adaşımın yanına gider orjinal marka OZ jant alırım…

Orjinal olmayan jantı alanlara saygım var çünkü bu maddiyat meselesi aşağıdaki linkte Oz marka jant var ve o kadar kişi jant arıyor ve o ilan orada model en kralı ama şimdi 45 bin buna vereceğime 15 bine alırım deneceği için bu başlık orjinal & orjinal olmayan diye uzar bunlara gerek yok…

Uzun lafın kısası bütçen varsa orjinal alırsın bütçen yok ise orjinal olmayanı alırsın…

olur biter…

https://www.golftutkusu.com/topic/23744-o-z-racing-18-rally-racing-jant/

Son düzenleme:
Merak ettiğin bir konu var , bir jantın orjınal olup olmadıgını nereden anlayabılırız . Artık uzerındekı yazılarda dahıl herşeyın replıkasını 1e1 yapıyorlar resmen

Geri