Gerçekleşmeyen trafik kazası şikayet edilebilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iamtortue
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iamtortue

Üye
İsim
Ayhan
Araç
Golf 7
Öğlen vaktinde Şile istikametinde seyir halinde ilerlerken sağda işaretlemiş olduğum kırmızı alandaki araç durduğu yerde birden aynasını kontrol etmeden önüme atladı. Ben sola doğru manevra yapıp tekrar kendi şeridime geçtim çünkü sol şeritte farklı araçlar mevcuttu. Eğer manevra yapmasaydım ciddi bir kaza söz konusuydu. Sizce bunu karakola mı yoksa savcılığa mı şikayet edebilirim? Tam da kameraların önünde bu olay yaşanıyor. Sürücü aynı zamanda taralı alan ihlali gerçekleştiriyor. Daha öncesinde başına gelen oldu mu? Eğer karakol bunun ifadesini alırsa şimdi başvuracağım.
Bu arada sürücü camını açıp ne özür ne bir şey, hiçbir kelime ifade etmedi suratıma bile bakmadı.

1745616445728.png

Şikayette bulunup trafik cezası almasını sağlayabilirsiniz.

Hocam adam bize çarptı kaçtı karakola gidip plakasını verdigimiz halde 1 tanede olaya şahit olan başka bir araba nin da bilgilerini verdiğimiz halde bize cevap 6 ay sonra geldi ve sonuç takipsizlik
Kimi nereye şikayet edecen

Şikayette bulunup trafik cezası almasını sağlayabilirsiniz.
Olayın gerçekleştiği karakol şubeye gideyim diyorum fakat ilgilenirler mi bilemedim. İlgili kameraların incelenmesi gerekiyor. Daha önce başınıza geldiyse siz hangi kuruma şikayette bulundunuz?

Hocam adam bize çarptı kaçtı karakola gidip plakadini verdigimiz halde bize cevap 6 ay sonra geldi ve sonuç takipsizlik
Kimi nereye şikayet edecen
Ne diyeyim bilemedim. Yanına kâr kalmasın istiyorum sadece.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Sizin beyanınızla trafik cezası almaz hocam, maalesef başıma geldiği için biliyorum.

Bu tarz olayları paylaşan instagram sayfaları var; yeterince izlenip like alırsa sürücünün gözaltına alındığı videoları bile izleyebiliyoruz.

Kamera kaydı mevcut olduğunda cimer üzerinden veya @Furkan hocamın da bahsettiği gibi sosyal medyada bazı sayfalar ve şahıs emniyet/polis muhabiri sayfaları var bunların iletimiyle KAYIT MEVCUT OLDUĞUNDA ifadesine başvurulup, daha sonrasında gerekli yaptırım uygulanıyor.

Kimi durumlarda cezayla kalınmıyor,savcılığa sevk kimi durumlarda ehliyete geçici el konması, daimi iptal ve psikoteknik şartı aranabiliyor olaya göre.

Hakkınızı aramanızdan dolayı ve trafiği hepimiz için daha güvenli bir yer hâline getirme çabanızdan dolayı sizi kutlarım.

Çoğunluğumuz bu şekilde hareket etmeye başladığımızda daha yaşanabilir ve medeni bir ülke olacağız ve çocuklarımız bizim çektiğimiz sorunları çekmeyecek.

Öğlen vaktinde Şile istikametinde seyir halinde ilerlerken sağda işaretlemiş olduğum kırmızı alandaki araç durduğu yerde birden aynasını kontrol etmeden önüme atladı. Ben sola doğru manevra yapıp tekrar kendi şeridime geçtim çünkü sol şeritte farklı araçlar mevcuttu. Eğer manevra yapmasaydım ciddi bir kaza söz konusuydu. Sizce bunu karakola mı yoksa savcılığa mı şikayet edebilirim? Tam da kameraların önünde bu olay yaşanıyor. Sürücü aynı zamanda taralı alan ihlali gerçekleştiriyor. Daha öncesinde başına gelen oldu mu? Eğer karakol bunun ifadesini alırsa şimdi başvuracağım.
Bu arada sürücü camını açıp ne özür ne bir şey, hiçbir kelime ifade etmedi suratıma bile bakmadı.

Ekli dosyayı görüntüle 83728

Geçmiş olsun ne yaparsın sonuç ne olur bilmem lakin bu İstanbul trafiğinde olan herkesin başına gelebilecek bir olay, ben kanalD yi geçtikten sonraki istoç habipler yolunda her gün görüyorum bunu kimse değiştiremez…

Neden çünkü eğitim şart…
Parayı basıp ehliyet alıyor herkes yada parası olan herkes araba alıyor…

Kurumsal işyerleri ticaret araç kullanacak personellerine src ve psikoteknik şartı koyuyor hatta kalan çok oluyor bu sınavdan, bu herkese uygulanmalı tabi ehliyet almadan önce olmalı sonradan değil geçemeyene vermeyeceksin…

Ve memur çevirdiği zaman psikoteknik kartını sormalı yok mu gönder tedaviye…

Son yaşadığım tecrübeyi aktarayım,

Hız sınırı 70 olan iki şeritli bölünmüş yolda sağ şeritte giderken, ileride bulunan ada şeklindeki ışıksız kavşaktan dönmek için yaklaşık 60-70 metre geriden kurallı bir şekilde yerde bulunan çizgilere uyarak sola geçtiğim esnada, neredeyse aynı hızda sağ şerit boşken devamlı sol şeritten gelen yaklaşık 200 metre gerideki yolcu otobüsünün selektörü ardına devamlı selektörü görünce dönmeyip yola devam edip uygun şekilde sağ şeride geçtim.

Yola devam ettikten yine yaklaşık 200 metre sonra beni geçen otobüs sol şeritte, sol sinyali ve sis lambaları açık olarak devam etti.
Sonra sol sinyal açık şekilde sağ şeride geçti. Uzunca bir süre sağ şeritte sol sinyali açık devam etti. Ardında şeritte kaymalar da yapıyordu.

112'yi arayarak; devamlı sol şeritte ilerleyen, şeritler arasında kaymalar yapan, şerit değiştirme kurallarına uymayan sis lambaları açık bir yolcu otobüsü olduğunu ilettim. Yolcu otobüsü olması nedeniyle , olası bir uykusuzluk durumu olabileceğinden bahsettim, kontrol ve önlem alınmasını rica ettim. Plaka ve güzergah sordular.

Yaklaşık 15 dk sonra ilgili ekip aracı kontrol ettiklerini , gerekli cezai işlemi uyguladıklarını, duyarlılık için de teşekkür ettiklerini ileterek görüşmeyi sonlandırdık..

Açıkçası yerdeki çizgilerin yola renk kattığını düşünen , kuralına göre sürüş yapmayan sürücülerin azalması gerektiğini düşünüyorum.

Cezaya ek yeniden ehliyet alma döngüsüne sokmak gerek..

Gerçi ehliyet kullanmıyor aracı.. ehliyetsiz de kullananları çok duyuyoruz..

Düşünün ki trafik kurallarını yazan kişinin ehliyeti yokmuş ve araç kullanmıyormuş..
Trafikte yol almak biraz mantıktan, biraz empatiden ve kurala uymaktan geçiyor. Nerede hatalı sürüş yapan varsa bu özellikleri kullanamıyor da diyebiliriz.

Daha çok yazarım çok..

Hatasız keyifli sürüşler dilerim..

Kamera görüntüsü olmadan işlem yapmazlar.

Her türlü Şerit ihlali kameralar ile şikayete gerek kalmadan tespit edilip ceza yazılsa trafik büyük oranda azalır.

En azından insanlar sinirlenmeden rahatça araç kullanır (sağdan emniyet şeridinden gelip önünüze kıran araçlar önlense).

Ankara'da son zamanlarda hız cezaları arttı fakat tek kuralsızlık hız sınırı değil, taralı alan ihlali, kaynak yapanlar, çift şerit parklar, ters yönden gidenler, ışık kurallarına uymayanlar, park sis vs açık gezenler derken pek çok kural ihlali var fakat kimse bunlara işlem yapmıyor. Ters yönden gelen aracı kamera kaydından aldığım görüntü ile cimer e şikayet ettim, 4 gün sonra 1 ay olacak. Halen işlem yapılmadı.

Ekli dosyayı görüntüle 83728
öncelikle çok geçmiş olsun, ilk olarak 155 arayıp durumu anlatın ve bir kaydınız olsun. ardından cimer'den şikayet bölümünden yazın, son olarak [email protected] mail adresine yazın bir sonuç alırsınız diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Geçmiş olsun ne yaparsın sonuç ne olur bilmem lakin bu İstanbul trafiğinde olan herkesin başına gelebilecek bir olay, ben kanalD yi geçtikten sonraki istoç habipler yolunda her gün görüyorum bunu kimse değiştiremez…

Neden çünkü eğitim şart…
Parayı basıp ehliyet alıyor herkes yada parası olan herkes araba alıyor…

Kurumsal işyerleri ticaret araç kullanacak personellerine src ve psikoteknik şartı koyuyor hatta kalan çok oluyor bu sınavdan, bu herkese uygulanmalı tabi ehliyet almadan önce olmalı sonradan değil geçemeyene vermeyeceksin…

Ve memur çevirdiği zaman psikoteknik kartını sormalı yok mu gönder tedaviye…
Metin hocam şuan güncel eğitim araçlarındaki şoförleri, hatta şoför demeyeyim sürücü adaylarını bı görseniz...

Hocam olay en baştan yanlış. Babanın elinden öğrendiysen ne mutlu sana. Ama eğer kursta öğrenirsen öğrenmiş olmuyorsun.

Kurslar tamamen ticarethaneye dönmüş. Amaçları araba sürmeyi öğretmek değil günü kurtarmak.

"Aday sınavdan geçsin de nasıl geçerse geçsin" kafasındalar ve bu durumun sonuçları ortada.

Debriyajın ne işe yaradığını bilmeyen, trafik bilgisi 0'a yakın, sadece kendini düşünen, şimdi önce debriyaja basıp sonra vitese atıp debriyajı birakcam diye düşünmekten etrafında olup biteni kaçıran sürücüler dolu her yer.

Dubayı sol kelebek camına al öyle park et, şu hızdan sonra bu vitese atacaksın vb. komutlar ile sınavı geçiyor ancak sonrası malum.

Tabi araba sürebilmesine rağmen çok afedersiniz öküz olan sürücüleri, sadece kendini düşünen ve trafiği tehlikeye atan tipleri hiç saymıyorum. Bunlar başlı başına sorun. Buna siz değinmişsiniz zaten tekrar değinmeye gerek yok

Sizin beyanınızla trafik cezası almaz hocam, maalesef başıma geldiği için biliyorum.

Bu tarz olayları paylaşan instagram sayfaları var; yeterince izlenip like alırsa sürücünün gözaltına alındığı videoları bile izleyebiliyoruz.
Hocam sizinle ilgilenmemişler trafik teröristlerine hobi olarak ceza yazdırıyorum.

Geri