Ben mi yazsam acaba bu şekilde uygulama@yusuf Yusuf Hocam detaycı ama yerinde bir düşünce, gerçi istesek de şu anda kullanma şansımız yok. Aplikasyon Avustralya menşeili ve henüz Türkiye appstore unda yer almıyor ama olsaydı ve fiyatını bilmiyorum makul gelseydi hemen bir bluetooth obdII alıp ipad imde denerdim![]()
Bu şekilde bir olay da benim başıma gelmişti. Araç ilk bakıma kadar hiç yağ uyarı ışığı yakmadı. İlk bakımı yaptırdıktan 2500 km. sonra Kayseri - Ankara kara yolunda yağ uyarı ışığı yaktı. 1 lt. yağ ekledim ve yola devam ettim. Daha sonra servisi aradım. Bana yağ kaçırmıştır falan dediler beni Ankara Doğuş'a yönlendirdiler. Ankara Doğuş, araca eksik yağ eklenmiş bir araç 2500 km de 1 lt. yağ eksiltmez dedi. Araçta herhangi bir yağ kaçağı olmadığı anlaşıldı. Beni aradılar özür dilediler. Sonra bana deri anahtarlık ve bagaj havuzu hediye ettiler. Bagaj havuzu da Golf 6 çıktı.Götürüp geri vermedim.
Değerli Hocam@yusuf
bu tsi araçlarda kontak kapatmadan önce 1dk bekletip turboyu soğutma olayına tezat oluşturmuyor mu yusuf?
Yoksa bu turbo soğutma olayı efsanemidir? leon 1.2 aracımı 4 yıl boyunca acil durumlar harici hiç 1-2dk beklemeden hareket etmez ve stop etmezdim.golfümdede buna devam ediyorum ama start-stop buna zıt bir mantıkla çalışıyor
Ben bu konuda basit düşünüyorum. Ya mühendisler bunun zararını hiç düşünmüyor. Uzun yoldan sonra s&s çalışmasını engellemek çok basit bir yazılım. Ama bizim araçta yok. Ben böyle şeyleri düşünüp canımı sıkmıyorum. Aracı çalıştirinca bekliyorum bir süre. Durunca kapatıp çıkıyorum@yusuf
bu tsi araçlarda kontak kapatmadan önce 1dk bekletip turboyu soğutma olayına tezat oluşturmuyor mu yusuf?
Yoksa bu turbo soğutma olayı efsanemidir? leon 1.2 aracımı 4 yıl boyunca acil durumlar harici hiç 1-2dk beklemeden hareket etmez ve stop etmezdim.golfümdede buna devam ediyorum ama start-stop buna zıt bir mantıkla çalışıyor
Servise dilediğiniz yağ filtre ile gidip serviste kullandırabilirsiniz. Karşılığında serviste size müşteri sorumluluğunda oldugunu belirten bir servis bakım formu imzalatır. Bakım Formunda da hangi tip yag filtre ne kullanıldıgını da yazmak zorundadır!Kitapçıkta belirtilen yağı kullanmak sizin içinizi rahatlatacak ise böyle bir yola da başvurabilirsinizArkadaşlar yetkili servisler bildiğim kadarıyla castrol varil yağ kullanıyorlar, bir arkadaşım ilk bakımdan sonra servisin kullandığı yağın daha çabuk eksiltme yaptığını söyledi. Özel Mercedes servisi olan bir arkadaşımla konuştuğumda da örneğin castrol 5w-30 için varil yağ ile 4 litrelik ambalajda satılan yağın aynı özellikte kalitede olmadığını söyledi. Merak ettiğim husus aracımız için servise gitmeden vw servis kitapçığındaki uyum ve spesifikasyonu karşılayan castrol marka 4 litrelik yağı alıp kullanması için servise versek kabul ederler mi? Sent from my iPhone using Tapatalk
R400 bodykitli golf bizim evin onunden geciyordu bir fotografini cekeyim dedim
![]()
![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk