ANA KONU

Arkadaşlar benim VAGCOM kodlamaları ile ilgili sorularım olacak, bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim. 
Aracımı ikinci el satın aldım, aldığım haliyle bazı VAGCOM kodlamalarıyla açılan özellikler var üzerinde. Ben bu özelliklerin bazılarını değiştirmek/kapatmak istiyorum, mesela amerikan park uygulaması yapılmış ama kapatılamıyor; bunu ambiyans aydınlatmaları kapanınca kapanır hale getirmek istiyorum, bir de arka sinyallerimle birlikte sırayla bagaj kapağındaki stoplar da yanıp sönüyor bu özelliği de kapatmak istiyorum. Yaşadığım yer itibariyle de kolaylıkla yardım alabilecek kimse yok çevremde, dolayısıyla Çinden bir kablo sipariş ettim kendi yağımda kavrulabilmek adına [emoji4]. Şimdi sorularım:
1) Şu kabloyu satın aldım, kullanırken problem yaşar mıyım? (2015 model 1.2 TSI DSG)
https://www.aliexpress.com/item/Vag-Com-16-8-HEX-CAN-USB-VAG-COM-16-8-0-Vag-Com-16-8/32790480614.html?spm=2114.13010308.0.0.uZZqhl
2) VAGCOM bölümünde okuyup anladığım kadarıyla kodlama yapmadan önce aracın orjinal halinin yedeği alınması tavsiye ediliyor fakat benim aracım ikinci el olduğundan ötürü üzerinde orjinal ayarlara sahip değil. Ne yapmalıyım?
3) Kapatmak istediğim özelliğin orjinal halinin kodunu nerden bulabilirim (ya da kapatmak için uygulamam gereken kodlamayı)?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Hangi ildesiniz ?

Arkadaşlar benim VAGCOM kodlamaları ile ilgili sorularım olacak, bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim. 
Aracımı ikinci el satın aldım, aldığım haliyle bazı VAGCOM kodlamalarıyla açılan özellikler var üzerinde. Ben bu özelliklerin bazılarını değiştirmek/kapatmak istiyorum, mesela amerikan park uygulaması yapılmış ama kapatılamıyor; bunu ambiyans aydınlatmaları kapanınca kapanır hale getirmek istiyorum, bir de arka sinyallerimle birlikte sırayla bagaj kapağındaki stoplar da yanıp sönüyor bu özelliği de kapatmak istiyorum. Yaşadığım yer itibariyle de kolaylıkla yardım alabilecek kimse yok çevremde, dolayısıyla Çinden bir kablo sipariş ettim kendi yağımda kavrulabilmek adına [emoji4]. Şimdi sorularım:
1) Şu kabloyu satın aldım, kullanırken problem yaşar mıyım? (2015 model 1.2 TSI DSG)
https://www.aliexpress.com/item/Vag-Com-16-8-HEX-CAN-USB-VAG-COM-16-8-0-Vag-Com-16-8/32790480614.html?spm=2114.13010308.0.0.uZZqhl
2) VAGCOM bölümünde okuyup anladığım kadarıyla kodlama yapmadan önce aracın orjinal halinin yedeği alınması tavsiye ediliyor fakat benim aracım ikinci el olduğundan ötürü üzerinde orjinal ayarlara sahip değil. Ne yapmalıyım?
3) Kapatmak istediğim özelliğin orjinal halinin kodunu nerden bulabilirim (ya da kapatmak için uygulamam gereken kodlamayı)?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Kodlamalar çözülür hocam. Yedeğe falan gerek yok. Kablo gelince tekrar yazın yardımcı oluruz.

Az önce kahvaltıya gittik ben eşim ve kızım. Dün akşam 8 gibi Siirtten Mersine geldim. Sabah 10 da yola çıkarken sıcaklık -6 idi siirtte. Yolda -10 dereceyi de gördüm. Aracın silecekler cam suyu falan donmuştu ve araç leş gibi idi. Neyse.. Biz kahvaltı yaparken amcanın biri arabayı yıkamış. Kalkınca gördüm. Ve uzaktan ön sileceğin havada olduğunu gürdüm ki o an kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Önceki aracım jetta 5 kasada da aynı şekilde yıkamacının zorlaması sonucu silecek kaputun bittiği yerde çizik yapmıştı. Hemen aracın yanına gittim ve aynı önceki aracımdaki gibi çizik. "Amca nasıl kaldırıyorsun sen bunu" diye çıkıştım. İşte böyle deyip tekrar sileceği kaldırıyordu ki havada yakaladım amcayı, sileceği ve sileceği tuttuğu eli. "Ya bırak dayı allahını seversen" dedim. "Bilmiyorsan zorlamayacaksın, dokunmayacaksın veya soracaksın" tarzı bir kaç daha cümle kurdum ve mekandan ayrıldım. Acayip canım sıkıldı. Kendi evladımızdan sakındığımız aracı elin adamı gelip cart diye silecek kaldırarak çiziyor. Kendime kızdım sonra. Benim kızımın ne günahı var diye. Çocuğun ayağı bir yere değse hemen uyarıyorum.Kapıyı hızlı kapatsa uyarıyorum. Bundan sonra bir şey demeyeceğim. Araca zarar gelecekse kızımdan gelsin bari.

@mandufla bu konuda amcaya birşey demiyorum nitekim profesyonelim diye geçinen belli yerlerde bayileri olan çoğu yerdeki elemanlar bile bilmiyor silgeçleri servis pozisyonuna almayı o tarz mola yerlerinde aracı suyun gitmeyeceği yıkamanın olmadığı en uzağa koymalı ya da silgeçleri servis pozisyonunda bırakmalı daha önceki polo aracımdada benim başıma gelmişti silgeçi kaldırmak için adamlar orayı kazımış sanki üzücü bir durum onunla geçmiş olsun.

@burakca Aslında haklısınız. Normalde uyaririm hep. Söylerim mutlaka yikamayin diye. Ortamda ne hortum ne su gördüm. Var olan arabalardan yıkanmış olan da görmedim. O yüzden hiç söylemedim. Aslında söylemek lazım hep.

bizde media sistemini söksekmi sökmesekmi diye tartışalım :)

Cok acil üstadlarin goruslerine ihtiyacim var.

Onumuzdeki hafta tuketici mahkemesinde aracim  (6.5') multimedyasinda car net ve mirror link olmamasi ile ilgili mahkemem var.Wv nin karsi dilekcesindeki konulardan agizlarina firinci kuregi carpar  gibi net cevaplar verebilmek icin bi kac konuda yardiminiz gerekiyor.

-aracimi 2015 haziran sonu almistim.car app o tarihte opsiyon listesinde var miydi?Dilekcede istiyosa opsiyon listesine ekletseydi demisler nerseyse.Ben yanlis hayirlamiyorsam opsiyon listesine daha sonralari bu isler patladiktan sonra eklenmisti.Eminin konuyu hatirlayanlar vardir.

Bir de isimize yarayacagini dusundugunuz hususlar varsa paylasirsaniz sevinirim.

Cok acil üstadlarin goruslerine ihtiyacim var.

Onumuzdeki hafta tuketici mahkemesinde aracim  (6.5') multimedyasinda car net ve mirror link olmamasi ile ilgili mahkemem var.Wv nin karsi dilekcesindeki konulardan agizlarina firinci kuregi carpar  gibi net cevaplar verebilmek icin bi kac konuda yardiminiz gerekiyor.

-aracimi 2015 haziran sonu almistim.car app o tarihte opsiyon listesinde var miydi?Dilekcede istiyosa opsiyon listesine ekletseydi demisler nerseyse.Ben yanlis hayirlamiyorsam opsiyon listesine daha sonralari bu isler patladiktan sonra eklenmisti.Eminin konuyu hatirlayanlar vardir.

Bir de isimize yarayacagini dusundugunuz hususlar varsa paylasirsaniz sevinirim.
Hocam hakkınızda hayırlısı olsun. 

Ben o tarihler de opsiyon listesinde bulunduğunu hatırlamıyorum. 

arkadaşlar oraguard kaput koruma filmi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kaputun ön taraflarında 3-5 adet taş izi oluşmuş.

@fcsrn ben arabamı 15 temmuz 2015 de aldım. sipariş verdiğimde 5,8" olarak geçmişti. Sipariş listesinde app connect yoktu. Fakat geri görüş kamerası siparişi verseymişim app connect uygulanabilirmiş. Bu yüzden geri görüş almadığıma çok pişmanım, keşke bilgilendirilseydim.

@fcsrn ben arabamı 15 temmuz 2015 de aldım. sipariş verdiğimde 5,8" olarak geçmişti. Sipariş listesinde app connect yoktu. Fakat geri görüş kamerası siparişi verseymişim app connect uygulanabilirmiş. Bu yüzden geri görüş almadığıma çok pişmanım, keşke bilgilendirilseydim.
5.8" ekranda app connect var mı ki ? @silvershadow 

5,8 olan multimedya güncellenerek 6.5 olarak gelmişti. Eğer geri görüş alsaydım ücret karşılığı app connect şifresi alıp car play i aktif edebilirimişim. @silvershadow 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri