Arkadaşlar benim VAGCOM kodlamaları ile ilgili sorularım olacak, bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim.
Aracımı ikinci el satın aldım, aldığım haliyle bazı VAGCOM kodlamalarıyla açılan özellikler var üzerinde. Ben bu özelliklerin bazılarını değiştirmek/kapatmak istiyorum, mesela amerikan park uygulaması yapılmış ama kapatılamıyor; bunu ambiyans aydınlatmaları kapanınca kapanır hale getirmek istiyorum, bir de arka sinyallerimle birlikte sırayla bagaj kapağındaki stoplar da yanıp sönüyor bu özelliği de kapatmak istiyorum. Yaşadığım yer itibariyle de kolaylıkla yardım alabilecek kimse yok çevremde, dolayısıyla Çinden bir kablo sipariş ettim kendi yağımda kavrulabilmek adına [emoji4]. Şimdi sorularım:
1) Şu kabloyu satın aldım, kullanırken problem yaşar mıyım? (2015 model 1.2 TSI DSG)
https://www.aliexpress.com/item/Vag-Com-16-8-HEX-CAN-USB-VAG-COM-16-8-0-Vag-Com-16-8/32790480614.html?spm=2114.13010308.0.0.uZZqhl
2) VAGCOM bölümünde okuyup anladığım kadarıyla kodlama yapmadan önce aracın orjinal halinin yedeği alınması tavsiye ediliyor fakat benim aracım ikinci el olduğundan ötürü üzerinde orjinal ayarlara sahip değil. Ne yapmalıyım?
3) Kapatmak istediğim özelliğin orjinal halinin kodunu nerden bulabilirim (ya da kapatmak için uygulamam gereken kodlamayı)?
Şimdiden teşekkür ediyorum.