silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Kalıntıları izopropil alkol ile temizleyebilirsiniz.bagajda izi kalmaz mı?
Kalıntıları izopropil alkol ile temizleyebilirsiniz.bagajda izi kalmaz mı?
Isıtarak sökülür hocam çift taraflı bantDostlar aracıma dün heves edip rkom bagaj çıtası taktım ama beğenmedim çift taraflı bantla bagaj kapağına tutturmuştum nasıl geri sökebilirim boyaya zarar vermeden ?
Korkmayın hiç bir zararı olmaz hocam., Normalde sürüş ve hava şartlarına göre yağ 85-105°C arasında seyreder ama temmuz-ağustos aylarında bu değerlere çıkması normaldir., kışın yada serin havalarda aracı biraz devirli kullandığınızda yine aynı yağ sıcaklıklarını görürsünüz., normal bir yağda film kopması yaşanması için yağın 180-190°C dereceleri görmesi gerekir., Film kopması yaşanması demek yağın gereğinden fazla ısınarak piston yataklarında oluşan film tabakasının kopmasına ve yatakların aşınmaya başlamasına sebebiyet verir., yağın en çok ısıya maruz kaldığı yer krank bölgesi ve piston yataklarıdır., bir yağın kaynama noktası 200-220°C arasıdır yağın yüksek ısıdan etkilenip kaynama noktasına ulaşması yağın köpürmesine ve ciddi zararlar oluşmasına sebebiyet verir., Mesela sürekli dervirli kullanılan bir araçta yağın 130-140°C dereceleri görmesi motora zarar vemese de yağ daha kısa sürede özelliğini kaybeder., Kısaca özetlemek gerekirse max. 150°C derecelere kadar (normal bir otomobilde) yağ 10.000km'den eski değilse sıkıntı çıkartmaz ama yağ yeni de olsa daha çabuk yaşlanır., Mesela 488GTO, M4 Competition gibi yüksek performaslı araçlarda ideal motor sıcaklığı bizim araçlardaki gibi hararet ibresinin orta noktası 90 değildir. 120°C derecedir, böyle güçlü bir aracın krank ve piston yataklarını korumak için 10W-60 yağ kullanılır., ve böyle araçlarda 10W-60 yağ bile zor dayanır ve her 3.000-4.000 km arası değişmez ise motor finito olurBu sıcaklıklar yağa zarar veriyor mu? 114ü de gördüm aklıma takıldı.
Benim sorunumun aynısı, ilk okuyunca Allah Allah ben ne zaman foruma yazdım diye düşündüm profile bakana kadarmerhaba arkadaşlar bir az önce yıllık bakım randevusu aldım elektromekanik freni güncellemesi varmıs(28.05.2015) . tahmını 30 dk suruyormus. burclardan ses geldıgını belirttim bu benım 3 sikayetim herhalde bu sefer yenılerıyle degişim yaparlar. 701 tl fıyat verdiler normal periyodik bakim için