ANA KONU

Dostlar aracıma dün heves edip rkom bagaj çıtası taktım ama beğenmedim çift taraflı bantla bagaj kapağına tutturmuştum nasıl geri sökebilirim boyaya zarar vermeden ?
Isıtarak sökülür hocam çift taraflı bant

"Abi benim canım sıkılıyor, sabah sabah tartışalım mı senle?" adlı çalışma :)

bisiklet.jpg

Bu sıcaklıklar yağa zarar veriyor mu? 114ü de gördüm aklıma takıldı. 

IMG_0153.JPG

Bu sıcaklıklar yağa zarar veriyor mu? 114ü de gördüm aklıma takıldı. 
Korkmayın hiç bir zararı olmaz hocam., Normalde sürüş ve hava şartlarına göre yağ 85-105°C arasında seyreder ama temmuz-ağustos aylarında bu değerlere çıkması normaldir., kışın yada serin havalarda aracı biraz devirli kullandığınızda yine aynı yağ sıcaklıklarını görürsünüz., normal bir yağda film kopması yaşanması için yağın 180-190°C dereceleri görmesi gerekir., Film kopması yaşanması demek yağın gereğinden fazla ısınarak piston yataklarında oluşan film tabakasının kopmasına ve yatakların aşınmaya başlamasına sebebiyet verir., yağın en çok ısıya maruz kaldığı yer krank bölgesi ve piston yataklarıdır., bir yağın kaynama noktası 200-220°C arasıdır yağın yüksek ısıdan etkilenip kaynama noktasına ulaşması yağın köpürmesine ve ciddi zararlar oluşmasına sebebiyet verir., Mesela sürekli dervirli kullanılan bir araçta yağın 130-140°C dereceleri görmesi motora zarar vemese de yağ daha kısa sürede özelliğini kaybeder., Kısaca özetlemek gerekirse max. 150°C derecelere kadar (normal bir otomobilde) yağ 10.000km'den eski değilse sıkıntı çıkartmaz ama yağ yeni de olsa daha çabuk yaşlanır., Mesela 488GTO, M4 Competition gibi yüksek performaslı araçlarda ideal motor sıcaklığı bizim araçlardaki gibi hararet ibresinin orta noktası 90 değildir. 120°C derecedir, böyle güçlü bir aracın krank ve piston yataklarını korumak için 10W-60 yağ kullanılır., ve böyle araçlarda 10W-60 yağ bile zor dayanır ve her 3.000-4.000 km arası değişmez ise motor finito olur

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: MSE
Güvercinlik - Aydoğanlar - Ankara

Çankaya - Doğuş Oto Çankaya - Ankara

Etimesgut - Doğuş Oto Etimesgut - Ankara

Pursaklar - Eskihisar - Ankara

Ankara'daki servisler bunlarmış, tavsiye ettiğiniz ya da özellikle tavsiye etmediğiniz var mı ? Hangisine gitmeli .. (?)

Tavsiyem cankaya dogus olur, eskihisar ve aydoganlardan randevu alip ilgisizlikleri nedeni ile gidip geri dondum. Cankaya dogus bu konuda cok basariliydi.

merhaba arkadaşlar bir az önce yıllık bakım randevusu aldım elektromekanik  freni güncellemesi varmıs(28.05.2015) . tahmını 30 dk suruyormus. burclardan ses geldıgını belirttim bu benım 3 sikayetim herhalde bu sefer yenılerıyle degişim yaparlar. 701 tl fıyat verdiler normal periyodik bakim için  

Moderatör tarafında düzenlendi:
İihs'de gördüğüm bu takla sensörü ile ilgili bilgisi olan var mı? Belirtilen tarih öncesi yoksa cidden çok büyük güvenlik kusurudur.IMG_3625.PNG

• Beğen
Tepkiler: MSE
bu hafta yogun bir yagısda ben beklıyorum dolu olabılır aman dıkkat.. 

merhaba arkadaşlar bir az önce yıllık bakım randevusu aldım elektromekanik  freni güncellemesi varmıs(28.05.2015) . tahmını 30 dk suruyormus. burclardan ses geldıgını belirttim bu benım 3 sikayetim herhalde bu sefer yenılerıyle degişim yaparlar. 701 tl fıyat verdiler normal periyodik bakim için  
Benim sorunumun aynısı, ilk okuyunca Allah Allah ben ne zaman foruma yazdım diye düşündüm profile bakana kadar :D  

Bende randevu aldım burçlardan ses geliyor, disklerden çok can sıcak bir ses geliyor, banada park freni ile ilgili bir güncelleme var dendi.

Birde kaskonun yenileme sürecindeyim, eski poliçenin mini onarımını kullanayım dedim ama mini onarımda tramere kayıt düşüyormuş böyle söylendı doğru mudur ? Tampondaki çizikleri temizletmek istiyordum.

@Erhan Karakoç servise gittigin zaman rutus yaptir muhtemelen ucret almazlar. Sorarsin ucret isteyecekmisiniz diye. Olmadi sanayide hemen az bisey boya koduna gore boya al kendin yap.

Sevgili arkadaşlar, dün yaklaşık olarak 20 km lik bir yoldan geldikten sonra aracımı garaja park edeceğin sırda motordan değişik bir ses geldiğini fark ettim ve aracı garaja aldıktan sonra 15-20 sn de bir tekrar eden bir metalik sürtme sesi duydum. Bu sabah aracı kontrol için vw yetkili Çorlu servisine götürdüm ancak her zaman başımıza gelen durum ses yok verilen cevap video çekin oldu. Bunun üzerine tekrar garaja döndüğümde aşağıdaki video da farkedeceğiniz geceki sesi duyup kaydı yapıp tekrar servisin yolunu tuttum. Sesi usta da duydu yapılan ön kontrolde kullanıma engel durum olmadığı detaylı inceleme için randevu açılması istendi. 17 ağustos a güç bela randevu aldım. Sizce bu sesin kaynağı ne olabilir ? Sorun klima kaynaklı bu kesin off konuma alındığında ses kesiliyor devir daim sesi gibi ama sürekli değil. Servis dönüşünde ses yoktu ama yine de endişe duymamak elde değil!

Ekli dosyayı görüntüle IMG_6776.MOV

Geri