ANA KONU

@Erhan Karakoç diğer sıkıntınız yağ damlatma olayı ise; bu kadar kısa süre de o kadar yağ damlatması mümkün değil., benzer kuşkulanma olayını ben yaşamıştım bir gün aracı yıkatıp otoparkta bir kenara çekip göden kaçan ıslak kalan yerleri kurulamak, sprey ile hızlı cila atmak için falan uğraşırken, bir baktım aracın altında benzer şekilde zeminde ıslaklık olduğunu fark ettim., aracı ileri aldığımda aynı bölge de yağ olduğunu fark ettim ama kısa süre anladım ki yağın benim aracın olduğu yere daha önce park eden bir araçtan damlamış olduğunu hemen anladım., Hatta emin olmak için otoparta bir süre turlayıp aracı temiz bir zemine çekip bir süre çalıştırdım., Size de böyle  bir şey denk gelmiş olabilir..? Daha sonraları gözüm hep otoparkta park ettiğim yerin etrafındaki otoparkın boş alanlarındaki zeminlerinde olmuştu, gördüm ki bazı boş yerlerde yağ kaçağı olan araçların bıraktığı yağ izlerinden geçilmiyor yürünemicek vaziyette :)

Önce aracı düz bir zemine park edip yağ da azalma var mı yağ seviyesini kontrol edin., yağ seviyesi normal ise aracı çalıştırıp bi süre turlayın ve motor soğuk ise yağın ısınarak ideal çalışma sıcaklığı olan 85-90°C derecelere gelene kadar biraz turlayın çünkü bu şekilde yağ ısınıp ideal çalışma sıcaklığına gelince sistemdeki basınç ta artacak ve bu şekilde eğer kaçak var ise anlaşılabilecektir., sonra araç çalışır vaziyetteyken bir kenera çekip alta eğilip bakın yağ damlatma yapıyor mu diye..

Zaten bu kadar yağ damlatsa bir süre sonra yağ lambasını yakar "yağ seviyesinde azalma" var diye uyarı vermesi gerekir., En doğru yöntem yağ seviyesini kontrol etmektir, her şey bozulur sizi yanıltabilir ama yağ çubuğu hiç bir zaman hata yapmaz..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hocam bu sesin gelmesi sizin hatanızdan kaynaklanıyor., yanlış bir işlem yapıyorsunuz bunun neticesinde direksiyon pompasını zorluyorsunuz..!! Sorunuzun tam cevabı daha önce konuşulmuştu ilgili konuyu paylaşıyorum., paylaştığım konuda benim yazımı ve devamında ki @silvershadow Üstadımız Murat Hocamın yazısını okumanızı tavsiye ederim.,

Teşekkürler dönüşünüz için, bu konuyu okudum, ama bendeki ses nası tarif edebilirim bir plastiğin sıkışması gibi ama şiddetli bir şekilde, yani ben bu sesin arabanın ön takımından değilde altından ortalardan biyerden geldiğini düşünüyorum. Video çekmeye çalışacağım.

Arkadaslar iyi geceler, simdi otoparkta araci parkederken farkettigim bi durum var. tam sag tur cevirip ileri geri yaptigimda, arabanin altinda cok net bir zorlama sesi geliyor, kanirtma desem yeridir. Bu simdi moralimi bozdu. 

Sonrasinda aracin altina egilip baktim durali daha 10-15 saniye oluyor, fazlasiyla yag damlamis goruyorum buda tuz biber oldu. Resim tam net olarak sag on tekerlege yakin, kaputu acip baktigimda yag eklenen yerin altina geliyor gibi. 

Iki sorum var, bu ses hakkinda fikri olan var midir ? 

Bu kadar yag damlatmasi normal midir ? IMG_0776.JPG
Bu akşam ki vaziyetti, sabahki durum ise pek iç açıcı değil.

Servisi aradım direksiyon hidroliği olabilir, kullanmayın ücretsiz çekelim aracınızı dediler, aracı doğuş oto esenyurta bıraktım yarın bakalım ne çıkıcak...

8Vyay1Cj0ow.jpg

Merhaba,

Yağ değişimi için 3 gün kaldı uyarısının bir etkisi var mıdır? 1 yıl geçti 10bin bakımın ardından fakat km olarak çok yapmadım. Biliyorum yine de servise gitmeyi öneriyorlar fakat biraz daha beklemeyi düşünüyorum.

Merhaba,
Yağ değişimi için 3 gün kaldı uyarısının bir etkisi var mıdır? 1 yıl geçti 10bin bakımın ardından fakat km olarak çok yapmadım. Biliyorum yine de servise gitmeyi öneriyorlar fakat biraz daha beklemeyi düşünüyorum.

1 ay kadar sorun olmaz ama daha fazla beklemeyin

Bu akşam ki vaziyetti, sabahki durum ise pek iç açıcı değil.

Servisi aradım direksiyon hidroliği olabilir, kullanmayın ücretsiz çekelim aracınızı dediler, aracı doğuş oto esenyurta bıraktım yarın bakalım ne çıkıcak...
Golf te direksiyon hidroliği mi var?

Bu işin topuzu iyice kaçtı, DSG farkına bak 17600  :000054-medium: dsg farkı.PNG

Bir bu direksiyona bir de durban'a hastayım. Ne ettiysem de ikisi de kısmet olmadı &o

IMG_1088.JPG

Tasarımı/cizgileri uyumlu, davetkar, sıcak olmuş; doluluk/donanım değil konu :)  Zaten böyle turuncu da olsun istemezdim :)  Eski Polo'ya göre gayet "içine binilesi" duruyo :)

Değerli hocalarım;

6 aylık bir aracın jantında bu neden olur acaba? Az önce farkettim. Herhangi bir yere sürttüğümü hatırlamıyorum. Lastikte bişey yok zaten. 

IMG_0680.JPG

Değerli hocalarım;
6 aylık bir aracın jantında bu neden olur acaba? Az önce farkettim. Herhangi bir yere sürttüğümü hatırlamıyorum. Lastikte bişey yok zaten. 
/monthly_2017_06/IMG_0680.thumb.JPG.3bd4de2ae212a5c0a62c7d13f731beff.JPG
Sürtme olmuş hocam siz farkında olmadan. Toprak yolda denk gelen bir taş bile olabilir

Geri