ANA KONU

[mention=4612]Savatage[/mention] vw bu dsg ye adam akıllı bir çözüm üretmezse biz de başka markalara yöneliriz ne yapalım, merak ettiğim bir konu da bu bmw ta da mercedes otomatiklerinde de aracı p konumunda terk edin vs kronik sorunlar var mı
BMW (zf) de stop ettiğinizde her şekilde P konumuna alıyor,

Selamlar değerli insanlar. Bi ev var makul geldi 10 Kasım 2017 trafik çıkışlı 1.6 tdı higline beyaz camtavan manuel aracımın değeri ne acaba bilgisi olan var mı? 

Selamlar değerli insanlar. Bi ev var makul geldi 10 Kasım 2017 trafik çıkışlı 1.6 tdı higline beyaz camtavan manuel aracımın değeri ne acaba bilgisi olan var mı? 
yine 2017 model yılı sizden 2 ay sonra 13 ocak 2018 aldığım

aynı;

1.6 tdi / highline / tungsten / manuel 

sunroof yok  ve km 20 binde

ben ilana koyacak olsam ?

gerçekten satmak için 145 isterdim

ama 214,5 liste fiyatına bakıp !

ilana!  "bayide 214.500"  bende 165 bin yazacak galerici kandırmacalarına da hiç girmeye gerek yok (esnaf hiç olmadım hayatta)

size tavsiyem 2-3 bayiden aracınızın sıfırını şu an bayiler kaça bırakıyor? önce bunu belirleyin . sonra 2. el muadil sizdeki aracın fiyatını biçelim (belki benim kendi aracıma da biçtiğim fiyat uçuk yada ölü fiyat çıkacak?)

siz kaça aldınız bu arada?

Moderatör tarafında düzenlendi:
yine 2017 model yılı sizden 2 ay sonra 13 ocak 2018 aldığım

aynı;

1.6 tdi / highline / tungsten / manuel 

sunroof yok  ve km 20 binde

ben ilana koyacak olsam ?

gerçekten satmak için 145 isterdim

ama 214,5 liste fiyatına bakıp !

ilana!  "bayide 214.500"  bende 165 bin yazacak galerici kandırmacalarına da hiç girmeye gerek yok (esnaf hiç olmadım hayatta)

size tavsiyem 2-3 bayiden aracınızın sıfırını şu an bayiler kaça bırakıyor? önce bunu belirleyin . sonra 2. el muadil sizdeki aracın fiyatını biçelim (belki benim kendi aracıma da biçtiğim fiyat uçuk yada ölü fiyat çıkacak?)

siz kaça aldınız bu arada?
Hocam ben 10 Kasımda 123,250 tl para saymıştım ama o fiyatlara mümkünatı yok ikinci elini bile alamam . Satmakta istemiyorum ama ev uyguna geliyor aklımı çeldi . 145 iyi fiyat ek cam tavanı koyunca bu fiyatlara çabuk gider herhalde belki daha üstü veya altı olabilir ama 140 bin altına öldürmüş oluruz gibime geliyor . Bu arada benim araç 11 binde 

Aracıma tanıdık bir ustada bakım yaptırdım yakıt filtresini şasi filtresinden sorguladığımızda Mahhle kx386 çıkıyordu, değiştirmek için açtığımızda içinden çıkan eski filtre Mahhle Kx386’nın yarısı kadar büyüklükte, usta sıkıntı olmaz hazneye sığdı dedi ama benim içime kurt düştü, fabrika çıkışı neden küçük filtre takıp da şasiden sorgulandığında neden uzun filtre çıkıyor?

@Ysn hocam sorunuzun cevabı aşağıda 

su sensörü olan ve olmayan şeklinde 2 ayrı tdi yakıt filtresi tipi var . size daha küçük olan kx492 yakıt filtresi takmış ustanız.  araçtan sökülen daha büyük   su sensörsüz olan kx386

sorun olurmu? eğer aldığınız yakıta su karıştırma olursa aracınız bilgi ekranında uyarı vermez! motor sulu yakıtı içer içebildiği kadar

ama su sensörlü yakıt filtreleri direk uyarı verir erken önlem almanızı sağlar(depoyu vakumlamayla boşaltma gibi)

IMG_20180912_125337.jpg

IMG_20180912_124901.jpg

[mention=1363]Ysn[/mention] hocam sorunuzun cevabı aşağıda su sensörü olan ve olmayan şeklinde 2 ayrı tdi yakıt filtresi tipi var . size daha küçük olan kx492 yakıt filtresi takmış ustanız.  araçtan sökülen daha büyük   su sensörsüz olan kx386

sorun olurmu? eğer aldığınız yakıta su karıştırma olursa aracınız bilgi ekranında uyarı vermez! motor sulu yakıtı içer içebildiği kadar

ama su sensörlü yakıt filtreleri direk uyarı verir erken önlem almanızı sağlar(depoyu vakumlamayla boşaltma gibi)

/monthly_2018_09/IMG_20180912_125337.thumb.jpg.414d54f39ca94c799b017b431e0063a2.jpg

/monthly_2018_09/IMG_20180912_124901.thumb.jpg.addcfe58246866cfad184e759c0cbc85.jpg
Hocam araçtan çıkan küçük filtre, benim taktırdığım ise büyük olan kx386. Sensör haznede değil de filtrede mi oluyor peki? Büyük bir sıkıntı verirse değiştireyim mi hocam peki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

"Bayiden  0 km Plakalı"

1.0 TSI DSG HIGHLINE 

Panoramik Cam tavan

Beyaz veya  Pasifik Mavi

150 Bin TL

iletişim için lütfen özelden mesaj atınız

@Ysn

mahle nin kendi web sitesinde ;

https://catalog.mahle-aftermarket.com/eu/vehicle.xhtml?subId=66134&eid=106298#divider

aracınızı  105 lik TDİ olarak seçtim ben 

linki açtığınızda yakıt filtresi TDİ 105 likler için ilk mesajımda yazdığım gibi 2 tane olarak geliyor

biri su sensörlü  diğeri su sensörsüz (boyutları farklı) ama buradan sonrası için   aracınızdan sökülen ve yerine takılan için olumsuzluklar veya zararsız durumlar için daha yoğun bilgiye katkıya ihtiyaç var (diğer üyeler)

su sensörülü yakıt filtresi ne işe yarar ?  anca genel kültüre faydalı olabilecek link!  

@Ysn

@Savatage

Bizim araçlarda mazot filtre gövde muhafazası su sensörü ile donatılmamıştır arkadaşlar.! (boşuna su sensörlü uyumlu mazot filtresi almayınız) ve zaten alsanız da ****uyumlu da değildir..!!**** kısacası araçta mazotta su olup olmadığını gösteren su sensörü yoktur..!!

boyut farklılıkları mazot filtresi haznesinin (gövde muhafazasının) büyüklük farklarından dolayı geliyor ancak Mahle, Mann veya Hengst hangisini alırsanız alın ufak veya büyük boyut farklılıkları olmaktadır (bu bir sorun değildir).,

Neden böyle derseniz örnek vereyim; benim 2016 model 1.6 TDI 110ps aracımda mazot filtresi haznesi Mann-Hummel

Geçen ay 2. yıl (30bin bakımda) mazot filtresi değişirken baktım içinden çıkan (fabrikanın taktığı filtre) Mann filtre ve ufak boyutlu olanlardan çöpe atılmadan resmini bile çekmiştim fabrikanın aracın üretim esnasında taktığı aracın üzerinden çıkan Mann filtre parça kodu: 5Q0 127 177 B (Made in Germany)

Golf 2017 modellere geçildiğinde montajda takılan mazot filtresi haznesi UFİ marka oldu ve bu zamana kadar üretilen eski-yeni tüm araçlara UFİ filtre (italyan markasıdır) takılmaya başlandı., Şimdi siz servise gittiğinizde orjinal kutunun içinden çıkan filtre UFİ filtre dir., peki nasıl uyumlu oluyor 2013 2016 model araçta Mann filtre haznesi var., 2017 sonrası UFİ fitre haznesi var., Ancak eski araçta olsa filtreleri tüm modellerle uyumlu şekillde yapıyorlar.,

Serviste değişim için gittiğinizde kutuyu açın içinden UFİ filtre çıkar., parça kodu: 5Q0 127 177 (Made in Tunusia) UFİ fitlre italyan markası olabilir ancak Tunus 'a üretim tesisi açıp orda üretim yapmaktadır..!

Peki VW neden böyle kafa kurcalayıcı değişiklikler yapıyor derseniz cevabı basit; Diesel gate skandalı sonrası maliyeti düşürmek adına yapılan kullanıcıların kolay kolay fark edemeyeceği masrafları kısma politikasıdır., 2013-2014-2015-2016 model araçların mazot filtre haznesinin (gövde muhafazasının) ve üst kapağının elle veya göz ile kalitesini kontrol edin sonra da bayiye gidip showroom 'da yeni (makyajlı kasa) araçların UFİ marka filtre haznesini ve üst kapağının kalitesini kontrol edin ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız..,, Çook açık ve net söylüyorum o UFİ marka gövde muhafazasının üst kapağı o kadar kalitesiz bir metalden yapılmış ki 1-2 seneye paslanmaya başlıyacak net..!

Kimse gücenmesin alınmaca gücenmece olmasın makyajlı kasada 2 kıytırık özellik eklediler ama kaliteden kendi dikkatli gözlemlerim sonucu en az 40-50 malzemenin veya parçaların kalitesini düşürdüler., (inanmayanlara yaptığım listeyi bile paylaşabilirim..)

-En basiti artık koltuklar Alcantara değildir,

-bagaj daki TSI ve BlueMotion yazıları artık yok.,

-2018 modelle birlikte koltuk altı çekmeceleri kaldırıldı.,

-2018 haziran sonrası araçlarda konsoldaki 4'lü flaşör tuşunun üzerindeki krom kaldırıldı

-Pek çok modelde artık Varta, Moll gibi alman malı aküler yerine Sebang marka kore malı aküler takılıyor

-Akü kılıfı kaldırıldı (toz koruyucu kapağı yok)

-Bir dönem iso-fix kapakları kaldırılmıştı sanırım şimdi tekrardan mevcut

-Far yıkama kaldırıldı

-Torpido klidi kaldırıldı

-Far yıkama kaldırıldığı için silecek suyu haznesi 5lt.'den 3lt.'ye düştü.bununla bağlantılı olarak "silecek suyu azalması" uyarı ikazı kaldırıldı

--2018 şasi yılı ile birlikte midline plus ve comfortline donanım seviyesinde cd çalar kaldırıldı

-midline plus ve comfortline donanım seviyesinde AUX-in girişi kaldırıldı (listeyi daha da uzatabilirim...)

Mk7 Golf 1.6 TDI (105-110-115ps) motorlar için uyumlu mazot filtreleri;

-Mahle KX 386 Eco

-Mann Filter PU8006 ve PU8021 (pu8021 kodlu filtre pu8006 kodlu filtrenin yerine geçmiştir., yani "yeni olan" PU8021 kodlu filtredir.)

-Hengst filter E439KP

-OE Mann Filter (Original Equipment) (fabrikanın üretim esnasında taktığı orjinal filtre) parça kodu: 5Q0 127 177 B (Made in Germany)

***Bu filtreyi isteyenler yedek parçadan parça kodunu vererek getirtirebilirler., Sipariş geçilir 1 ay sonra parça elinizde olur.! Fiyat farkı yoktur.! Servise gidip Tunus malı UFİ 'de alsanız yedek parçadan sipariş geçip Alman malı Mann filtre 'de alsanız aynı ücreti ödersiniz.! Bakımı serviste yaptıranlar bakımdan 1-1,5 ay öncesi sipariş talebi oluşturup Made in Germany Mann Filtre 'de takılmasını sağlayabilirler :) Şunu unutmayın her iki filtre 'de orjinal parçadır., takılan filtre UFİ 'de olsa Mahle 'de olsa VW 'nin tedarikçi firmaya zorunlu tuttuğu aynı kalite ve dayanıklılık kontrollerinden geçmiştir., Ancak mutlaka %10-15 'te olsa kalite farklılıkları vardır (bu benim şahsi görüşümdür..)

-OE UFİ filter (Original Equipment) serviste satılan ve bakım zamanı takılan orjinal filtre parça kodu: 5Q0 127 177

Merak edenler için;

1.6 TDI Golf 'lerde 15bin ilk bakıma götürdüğünüzde hava filtre kutusunu açıp baktığınızda görürsünüz ki fabrika araca hava filtresi olarak Made in Germany Mann filtre takmıştır., Aynı şekilde serviste takılanda Made in Germany Mann filtredir.!

Yağ filtresi olarak 15bin ilk bakıma girince filtre atılmadan fabrika ne marka yağ filtresi takmış diye okumak adına bezle filtreyi sildiğinizde Made in Germany Hengst filtre takıldığına şahit olursunuz., Aynı şekilde serviste takılan da Made in Germany Hengst Filtre 'dir.

Hava filtresi olarak benim aracımdan Made in Germany karbonlu Mann filtre çıkmıştı., aynı şekilde serivis 2 bakımdır da Made in Germany karbonlu Mann filtre takıyor.! Ancak bazı parti parçalarda bazen Valeo geldiğini duymuştum.!

Son olarak sakın haa bu olayı servislerin veya distribütör Doğuş 'un şuçuymuş gibi kızmayın; çünkü aracı üreten firma yedek parça tedariği olarak ne marka gönderirse distribütör veya servis o marka parçayı takar/takmak zorundadır!

Alman araçlarında (BMW, Mercedes, Audi, VW, Porsche) Mann, Mahle ve Hengst marka filtre 'lerden şaşmayın en iyi filtreler bunlardır.

Geri