ANA KONU

Ankara da 2011 kışında 3-4 lastikçi gezip bir tanesinde 44. Sıraya girdiğimi bilirim ! (Gece başlayan yoğun kar yağışı devamında sabah acil çözüm planı)

Bugün ankara 17 derece ! Bu kışın yine geleceği yok ! 1 aralıkta kış lastiği takıp nisan 1 de çıkaracak  zihniyette bi adamda değilim...(2018 ve 2019 a girerken kış lastiği takmadan kış bitti)

Hani olurya bir gece ansızın geldi!

Gönül istiyor ki birsabah bu şekilde 2 saniyede şipşak halledelim.....

Uğraşamam yani !  evin bodrumundan lastikleri çıkar bagaja yükle indir 1.5 saat lastikçide bekle...tropikal ankara da

Ferrari F1 Team pit-stop  lastik değişimi!  Böyle 2 saniyede halledilecek bişey olsa dert değil

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Geçtiğimiz iki hafta boyunca dakikada 20.000 sigara yapabilen makineyi tasarlayan 56 yaşındaki Alman bir mühendise makinede çalışan teknisyenlere verdiği eğitim için tercümanlık yaptım. 

Konu arabalardan açılınca kendisinin 2014 model Polo'su olduğunu öğrendik.

Almanya gibi bir yerde neden Polo, sorusunu sorunca şu cevabı aldık:

Küçük arabaları ezelden beri severim. Bu arabalar atik oluyor. Trafik içerisinde bastığınızda çabuk ivmelenip hareket etmenizi kolaylaştırıyor. GTI'da sevdiğim şey 1.4 motordan 150 beygir güç alabilmeniz. Yıllık vergisi de düşük, 95 Euro. Yıl boyunca sürekli yurtdışı seyahat ettiğim için yılda yaklaşık 1000 km yapıyorum, yatan arabaya neden fazla vergi vereyim. Yakıtı da az. En önemlisi de teknik (mekanik) altyapısını seviyorum; istediğim an araç hareket halinde olsa dahi herhangi bir yığılma olmadan 2 silindiri kapatabiliyorum. Bu müthiş bir şey benim için. 

Bu açıklamayı bu kadar detaylı yapmasının sebebi biraz da neden BMW, Mercedes, Audi değil, sorusu üzerine cevap vermesiydi. Almanya olsa da yine de onlar daha pahalı, diye cevapladı. Verginin sadece %18 olmasına rağmen bu cevabı verince Türkiye'deki vergilendirmeden bahsettik tabii hemen. Kulaklarına inanamadı. 

Sonuç olarak, inanılmaz bir makineyi tasarlayan ve bir o kadar da para kazandığını düşündüğümüz bir mühendisin şekilcilik değil akılcılık yolunda ilerleyip Polo'yu seçmesi hayranlık uyandırdı...
Almanca bildiğinizi öğrenmek iyi oldu :D

• Beğen
Bir İLAN !

Vakti zamanında (eylül) favoriye eklemişim ?

Neden ?

Benim aracın aynısı

2017/mk7,5/tdi/manuel./highline/sunroof YOK

Renklerimizde aynı tungsten!

Favori ilanlarda aracın fiyat değisikliklerine ait index hizmeti var biliyorsunuz

Aracı eylülde favoriye almışım ! Niye aldım ? Aynısı bende var ne yapayım?

Eylülde bu aracın gider piyasası 137 idi !

145 yazmış ilana girmiş (eylülde Satamazsın!! O fiyata)

Sonra 2 ay boyunca trump tweetlerine göre ayar vermiş aracının fiyatına ....

Bugün 160 !

Olmaz hocamm!

Aracının aynısı bende var 

Eylülde 137-138 gideri vardı

Bugün 142-143 anca !!!! Daha fazlası yok!!!

Böylece kendi aracımın ederinide burada beyan etmiş oldum ....sağa sola öneri verdiğimizde millet küsüyor referandum falan ? Sarı siteye bakarsanız bu gibi ilanlarla piyasayı yükseltenler kervanına katılmaktan başka sonuç alamazsınız bunları emsal aldığınızda

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilk-sahibinden-dizel-manuel-highline-699460105/detay

Screenshot_20191119-142247.png

@Savatage Hocam bizim arabalara biçtiğimiz fiyatlar iyi ve gerçekçi.Yalnız sarı sitedeki satıcílar şaşırmış ve çıldırmış durumdalar.Ne yapmak ve nereye varmak istemektedirler.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Bir İLAN !

Vakti zamanında (eylül) favoriye eklemişim ?

Neden ?

Benim aracın aynısı

2017/mk7,5/tdi/manuel./highline/sunroof YOK

Renklerimizde aynı tungsten!

Favori ilanlarda aracın fiyat değisikliklerine ait index hizmeti var biliyorsunuz

Aracı eylülde favoriye almışım ! Niye aldım ? Aynısı bende var ne yapayım?

Eylülde bu aracın gider piyasası 137 idi !

145 yazmış ilana girmiş (eylülde Satamazsın!! O fiyata)

Sonra 2 ay boyunca trump tweetlerine göre ayar vermiş aracının fiyatına ....

Bugün 160 !

Olmaz hocamm!

Aracının aynısı bende var 

Eylülde 137-138 gideri vardı

Bugün 142-143 anca !!!! Daha fazlası yok!!!

Böylece kendi aracımın ederinide burada beyan etmiş oldum ....sağa sola öneri verdiğimizde millet küsüyor referandum falan ? Sarı siteye bakarsanız bu gibi ilanlarla piyasayı yükseltenler kervanına katılmaktan başka sonuç alamazsınız bunları emsal aldığınızda

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilk-sahibinden-dizel-manuel-highline-699460105/detay

Ekli dosyayı görüntüle 25290
Hocam sizin araç kaç km'de.? :)

• Beğen
@Savatage Hocam bizim arabalara biçtiğimiz fiyatlar iyi ve gerçekçi.Yalnız sarı sitedeki satıcílar şaşırmış ve çıldırmış durumdalar.Ne yapmak ve nereye varmak istemektedirler.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sizin bictiginiz fiyatlar ucuz. temiz arabalarda sira oluyor, düsük km'li 1.0dsg comfort, 145-150 arasiydi fiyatlar, simdi 150'nin üstü ve ortalama 5-7 günde satiliyor camtavanlilar, piyasada temiz araba yok, cünkü mayis 2018-eylül2019 arasi sifir arac satislari neredeyse durdu, 150'nin üstünde giden araclar bayide en son 158 bine satildi, gerisini siz düsünün, birde sattiginiz aracin yerine o parayla ne alabilirsiniz? Bunu arastirdiginiza sonuc felaket, golf'ü sat hyundai-ford-kia-renault anca alinir. Temiz araci olanlar kiymetini bilsin, ucuza satmayin.

46500 km de ! 

Benim araç için tekrar konuşuyorsak 

140 !

İlandaki araç 142 !  (29000 km )

Eder !
Benimki de sizinkinin aynısı;

2016 model Mk7 Highline TDI Manuel renk: tungsten

Sunroof yok., km 29.500

kapalı garaj arabası (ev/iş yeri/yazlık dahil sürekli kapalı garajda)

Benimkinin ederi nedir sizce.? :)

@forzaGilles

Siz yazın buraya ! Ben o kadar etmez derim zaten ! 

GASSAL oldukya burda ! 

Gassal ? Böyle zor mesleklerde var! 

@forzaGilles

Siz yazın buraya ! Ben o kadar etmez derim zaten ! 

GASSAL oldukya burda ! 

Gassal ? Böyle zor mesleklerde var! 
Bilmiyorum ki 2.elleri uzun zamandır takip etmiyorum., :) o sebebten sormuştum.. sizinkinden farkı; km 29.500 ve 2016 model olması., diğer herşey aynı..

• Beğen

Progresif Direksiyon

Progresif direksiyon, değişken direksiyon turuyla konforu arttırmaktadır.

Düşük hızlarda gerçekleştirilen dönüşlerde, örneğin bir sokağa girerken, direksiyon turunu azaltarak direksiyonun çok daha az çevrilmesini yeterli kılmaktadır.

• Beğen

Geri