ANA KONU

@Savatage @calik Mann 1.6 TDI araçlar için yeni mazot filtresi üretmiş., Eski parça kodu PU8021 idi, yeni ürünün parça kodu PU8028 

Eski filtre PU8021 yükseklik 102mm 

Yeni filtre PU8028 yükseklik 147mm 

Yani Mann yeni filtre ile beraber kısa tip filtreden, uzun tip filtreye geçiş yapmış. 

Şuan çok yeni olduğundan nette bir resim bulamadım., daha montaj talimatını paylaşmamışlar., mann sitesindeki resim şuan için hatalı, ilerde düzeltme yaparlar..

• Beğen
Tepkiler: SCC
@forzaGilles

Evet n11 deki uzman parça nın (yetkilisi) telefonda bahsetmisti ..artık orta boy mann yakıt filtresi var diye....(arada bir görüşürüz telefonla )

Ama sonuçta yine ufi ve mahle nin yanında yine kısa tabi 

@Negatiwe Az bile istemiş, 215 bin isteyen birine mesaj yazdım, adamın cevabı; gidin bayiden alın oldu.

• Beğen
@Negatiwe @Serkanasn Bir zorunluluk olmadıkça ikinci eli bu fiyatlarda almak akıl dışı. En ucuz arabalar 0 km bayilerdekiler, bayide araba pek kalmadığı için 2,3,4 yaşında araç sahipleri neredeyse 0 km bayi fiyatı hatta üzeri söylüyorlar..

Tabi arz talep meselesi, alan varsa onlar da satıyor.

Öyle bir ikinci el alacağıma ne kadar gerekiyorsa verip 0 km "bayiden" alırım.

• Beğen
@Savatage @calik Mann 1.6 TDI araçlar için yeni mazot filtresi üretmiş., Eski parça kodu PU8021 idi, yeni ürünün parça kodu PU8028 

Eski filtre PU8021 yükseklik 102mm 

Yeni filtre PU8028 yükseklik 147mm 

Yani Mann yeni filtre ile beraber kısa tip filtreden, uzun tip filtreye geçiş yapmış. 

Şuan çok yeni olduğundan nette bir resim bulamadım., daha montaj talimatını paylaşmamışlar., mann sitesindeki resim şuan için hatalı, ilerde düzeltme yaparlar..
Teşekkürler bilgilendirme için, benim de son bakımda bir filtre maceram oldu, yakında 85.000 km de son çıkan yakıt filtresinin fotoğrafını ekleyeceğim :) açtığım TDI Filtre başlığına.

30-40 gündür start stop devreye girmiyor diye yazmıştım...

Pazar günleri açık olan iskitler sanayide bi akücü var.. daha önce  2 kere akü almıştım eski araçlarıma.. 

Akü fiyatları sorayım dedim...

O arada ölçelim bi dedi mekan sahibi...

ampermetreyi taktı Ölçtü .....

Startstop ne zamandan beri çalışmıyor dedi?

1 ay falan dedim!

11 ayın kalmış diye cevap verdi

Nasıl yani dedim?

Bu akülerin ömrü 3 yıl!

Aracı Ne zaman aldın ?

Ocakta 2 yıl olacak !

Tamam işte 2 yıl üzerine 11 ay daha start stop çalışmadan idare edip bin  sonra pattt diye bitecek zaten dedi...

Böyle esnaflarda var...

Akün bitik değişmesi lazım da diyebilir di? 

Akü ye 11 ay ömür biçen Akü Üstadı?

Bir gün akciğer filmine bakıpta 1,5 yılın kalmış 2 paket sigaraya devam et .....sonra zaten full stop edeceksin ..son startların bunlar diyecek doktorları da görücez....

Keder yapmamamk lazım 11 ay masraf yok!!!

• Beğen
@forzaGilles

Evet n11 deki uzman parça nın (yetkilisi) telefonda bahsetmisti ..artık orta boy mann yakıt filtresi var diye....(arada bir görüşürüz telefonla )

Ama sonuçta yine ufi ve mahle nin yanında yine kısa tabi 
Peki ürün stoklara gelmiş mi bişey dedi mi.? 

Aslında kayda değer bir fark yok hocam., aradaki fark yarım santimden az. sadece 0,45mm

UFi 26.038.00 151,5mm

Filtron PE973/9 151mm

Mahle KX386 150,9mm

Bosch 1457070014 150mm

Mann PU8028 147mm 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet geldi demisti bana...hatta şu dönem bu yeni seri yakıt filtrelerini gönderiyorum dedi....

Hatta mann kodlarından haberi olan bir müşteri pu8021 yerine pu8028 gelince ürünü geri göndermeye çalışmış...aracına uyumsuz diye....uzmanparça anlatana kadar bayaa terlemiş

@Savatage hocam çok kafana takma., serviste bana akünün garantisinin 3 yıl olduğunu söylemişlerdi., tabii bunların sağı-solu belli olmaz manyağın birine denk gelirsin hayır yok öyle bişey derr., o zaman uğraşma dışardan varta silver agm alırsın, dışarda satılan varta agm nin değerleri daha iyi., servisteki varta agm 680cca soğuk marş basma gücüne sahipken., dışarda satılan varta silver agm 760cca soğuk marş gücüne sahip., 

O akü zaten soğuklar iyice bastırınca Ocak ayında falan sabah ilk çalıştırmada zorlanacaktır kendini belli eder..

Yanlız şu da var 

Araç 1.6 tdi 

Üstündeki fabrikasyon akü Efb ?

Şurda sorsak ? Üyelere 

1.6 tdi lar ın her 100 ünden 97 si agm dir.

Bana niye efb gelmiş anlamadım

Bir şey sormak istiyorum ustalara
Eskilerin bildiği üzere ben jatta comf.1.6 TDI DSG den Golf 1.4TSI DSG Highline a geçtim.

Jetta da patinaj çektirmeye çalışssamda çekmiyordu, buz üzerinde kalkış yapsamda patinaja tutulmadan hareket ediyordu!

Golfte ise hafif  gazda annda patinaja tutuluyor. Düz buz üzerinde kalkışta acaip zorlanıyorum.

ESC kapatıyorum daha çok patinaj yapıyor.
Çekiş kontrol sistemi golfte sorunlu mu yoksa yokmu anlayamadım! :(

Bir şey sormak istiyorum ustalara
Eskilerin bildiği üzere ben jatta comf.1.6 TDI DSG den Golf 1.4TSI DSG Highline a geçtim.

Jetta da patinaj çektirmeye çalışssamda çekmiyordu, buz üzerinde kalkış yapsamda patinaja tutulmadan hareket ediyordu!

Golfte ise hafif  gazda annda patinaja tutuluyor. Düz buz üzerinde kalkışta acaip zorlanıyorum.

ESC kapatıyorum daha çok patinaj yapıyor.
Çekiş kontrol sistemi golfte sorunlu mu yoksa yokmu anlayamadım! :(
Lastikler aynı marka, model, yıpranma ve hava basıncında mı? 

@SCC Evet
225 45 17 91Y Goodyear F1 Assym.3
Araç 19.000km de lastikler 5.500Km de
4 lastik 34psi

Geri