ANA KONU

Merhaba arkadaşlar,

Bende yeni Golf 7 1.2 TSI DSG aldım. Fakat yol tutuşu ne kadar iyi olursa olsun size danışmak istedim. Bu aracın yol tutuşunu ve fren mesafesini daha ileri seviyeye taşımak istersem neler yapmam gerekir ?

Teşekkürler,

Merhaba arkadaşlar,
Bende yeni Golf 7 1.2 TSI DSG aldım. Fakat yol tutuşu ne kadar iyi olursa olsun size danışmak istedim. Bu aracın yol tutuşunu ve fren mesafesini daha ileri seviyeye taşımak istersem neler yapmam gerekir ?
Teşekkürler,

Yol tutuş konusunda yapacak pek birşey yok 18 jant ve spor süspansiyonla bile o yüzme dediğimiz komple kayma mevcut. Frenler konusunda brembo nun performans sistemleri var onları taktıranlarda öyle ahım şahım performans aldımı araştırmak lazım. Frenler ve yol tutuş konusunda bende şikayetçiyim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yol tutuş konusunda yapacak pek birşey yok 18 jant ve spor süspansiyonla bile o yüzme dediğimiz komple kayma mevcut. Frenler konusunda brembo nun performans sistemleri var onları taktıranlarda öyle ahım şahım performans aldımı araştırmak lazım. Frenler ve yol tutuş konusunda bende şikayetçiyim.

Yol tutuş ve frenler konusunda yaşadığınız olumsuz durum nedir?Benim aracımda fabrika çıkışı durban jant ve spor süspansiyon mevcut.İlk aldığım zamanda NE ben ne de içinde seyahat eden kişiler aracın viraj döndüğünü bile farketmiyorsun.Şuanda Eibach pro kit yay ve hr spacer var ön arka gayet köpek gibi yol tutuyor araba.Frenler konusunda da hiç bir sıkıntım Yok.27 yaşındayım baba mesleği oto tamiri 7 yaşımdan beri de direksiyonum var.

@Driver_Can : Bilmediğim için sormak istedim. Tam olarak neleri nereden satın alabilirim. Bana maliyeti ne olur ? Garanti kapsamından çıkmış olur mu ? Yol tutuşu ve fren mesefesini daha ileri seviyeye taşımak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yol tutuş ve frenler konusunda yaşadığınız olumsuz durum nedir?Benim aracımda fabrika çıkışı durban jant ve spor süspansiyon mevcut.İlk aldığım zamanda NE ben ne de içinde seyahat eden kişiler aracın viraj döndüğünü bile farketmiyorsun.Şuanda Eibach pro kit yay ve hr spacer var ön arka gayet köpek gibi yol tutuyor araba.Frenler konusunda da hiç bir sıkıntım Yok.27 yaşındayım baba mesleği oto tamiri 7 yaşımdan beri de direksiyonum var.
Fren konusunu daha önce konuşmuştuk hangi postta bilmiyorum.

Farklı zeminlerde farklı lastiklerlede denedik abs çabuk devreye giriyor ve araba kızaklıyor. Durma mesafesi de sınıfında kötüler arasında. Ağırlık avantajı olmasına rağmen.

17 inch jantlarla standart süspansiyon ile araba önce önden hemen sonrasında arkasıda geliyor ve bir bütün şeklinde bariyerler doğru ilerliyorsunuz. Tabi bu durumda direksiyondan da bir tepki çok alamıyorsunuz farkında bile olmuyorsunuz.

Tekrar söylüyorum golf sessiz konforlu ve kaliteli bir araç ama sürüş dinamikleri kötü.

Golf hiçbir kalemde en iyi değil ama hepsinden kararınca var diyoruz

(all rounder)

Ama en kötü olduğunu düşündüğüm nokta sürüş dinamiği.

Şimdi karşılaştırdığımız arabalarda aslında kendi sınıfında değil premium segmentte ama bmw 1 serisi veyahut mercedes A serisi yol tutuşları bariz daha iyi hele A serisinin amg paketteki frenleri müthiş abs devreye girmesine gerek kalmadan durabiliyorsunuz. Benzer senaryolarda.Bmw de keza öyle.

Kullanma fırsatınız varsa hepsinin en güncel versiyonlarını kullanın hemen anlaşılıyor aradaki fark. İyi forumlar.

Bu durum birkaç değişiklik ile daha iyi seviyeye getirilebiliyor olmalı. Neticede bu aracın R ve GTI Serisi de var diye biliyorum. Onlar nasıl duruyor yolu nasıl tutuyor acaba ?

@alidarkstone fren hortumlarini celik olanlarla degistirerek baslangic yapabilirsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bir sorum olacak;

Aracı kısa süreli durdurduğumuzda vites P'de bırakıp,örneğin bagaj kontrolü için araçtan dışarı çıkınca dönüşte araç stop etmiş oluyor,ve aracı manule çalıştırın uyarısı veriyor.

izlenecek yol nedir?

Start-stop u pasif hale getirip vitesi N'de bırakıp,el frenini çekmek mi?

Not:Anahtarsız çalıştırma olan Passatta aynı durumda araç stop etmiyor,Golf anahtar ile çalıştırıldığı için mi böyle bir durum söz konusu?

Bir sorum olacak;

Aracı kısa süreli durdurduğumuzda vites P'de bırakıp,örneğin bagaj kontrolü için araçtan dışarı çıkınca dönüşte araç stop etmiş oluyor,ve aracı manule çalıştırın uyarısı veriyor.

izlenecek yol nedir?

Start-stop u pasif hale getirip vitesi N'de bırakıp,el frenini çekmek mi?

Not:Anahtarsız çalıştırma olan Passatta aynı durumda araç stop etmiyor,Golf anahtar ile çalıştırıldığı için mi böyle bir durum söz konusu?
Hocam bindikten sonra kemeri takarsanız çalışacaktır. Öyle hatırlıyorum.

Değerli Hocam

Ben yorum yaparım. :000180-medium:

Şu meşhur Abdullah ustanın midline plus Golf'ü bu. 

:000041-medium:

Deyim yerindeyse başkalaşım geçirmiş Abdullah Ustanın ellerinde. 

İlandaki küçük hata aracın comfortline olarak işlenmesi. Bu aracın Midline Plus olduğunu bilmeyen yoktur bu alemde.

Ustalığına ve yaratıcılığına diyecek yok.

Ama orijinal sevenler, ellenmemiş araç sevenler ilgi duymayabilir. Fiyat da Maşallah DSG TDI +ACC+U LEDli Bi-Xenon farlar +Dinamik Light Assist +Lane Assist & sign Assist

Geri