ANA KONU

Merhaba Arkadaşlar;

Pazar günü farkettim Sağ arka paspas üzerinde bi miktar su vardı çok fazla değildi ama canımı sıktı acaba biyerlerden su mu sızıyor. Sonra paspası kaldırdım altındaki halıflex kaplama tam su olan bölgenin hemen altında 1cm kadar bölge buz tutmuş o bölgeden geçen klima borusu veya arka cam fiskiye borusu var mı ? Ya da paspasdan bi miktar su oraya sızmış, sızan su mu buzlandı acaba ?  (çünkü paspasda delik var 1 adet su tahliye olsun diye gibi yapılmış ama tahliye olan su nereye gidecek halıflexe o deliğin mantığını anlayamadım tam olarak). O bölgede su gören oldu mu daha önce nedir nedendir acaba?  ( Fotoğraf temsilidir )
Hocam paspas kusurlu gibi. Orjinal paspas mi? Araça binen birinin ayakkabıdan kalan su olabilir. Daha önce böyle sorun görmedim.

orjinal paspas değil hocam araca binen birinden kalma değildir çünkü orada ki koltukta çocuk oto koltuğu var ve aracı son 3 gün kullanmamıştım.  cumartesi bakıma gidecem servise bide oradakilere danışayım bakalım. Ama su şimdilik az zararı olmaz gibi ama ilerde daha fazla olursa sıkıntı olabilir koku yapabilir gibi geldi.

Merhaba Arkadaşlar;

Pazar günü farkettim Sağ arka paspas üzerinde bi miktar su vardı çok fazla değildi ama canımı sıktı acaba biyerlerden su mu sızıyor. Sonra paspası kaldırdım altındaki halıflex kaplama tam su olan bölgenin hemen altında 1cm kadar bölge buz tutmuş o bölgeden geçen klima borusu veya arka cam fiskiye borusu var mı ? Ya da paspasdan bi miktar su oraya sızmış, sızan su mu buzlandı acaba ?  (çünkü paspasda delik var 1 adet su tahliye olsun diye gibi yapılmış ama tahliye olan su nereye gidecek halıflexe o deliğin mantığını anlayamadım tam olarak). O bölgede su gören oldu mu daha önce nedir nedendir acaba?  ( Fotoğraf temsilidir )
Hocam fotoyu göremedik,tekrar yükleyebilir misin?

hocam bu konuda var fotoğraf ama benim aracın fotoğrafı değil. @Gokhan1300
Hocam kontrol edilecek iki yer var;

Silecekler ile motor arasında kalan plastik siyah mazgalı söküp su giderlerini kontrol edin.

Ön yolcu tarafı polen filtresinin üzerindeki plastik aksam gözle kontrol edin,kırılmış olabilir,ordan su içeri ve direk arka paspasa gider.Golf V aracımda yaşamış idim.

Farklı forumlarda da sağ arka kilit mekanizmasından kaynaklanabilir yada varsa sunroof kaynaklı olabilir diye bildirimler vardı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar bizim araçlarda dikiz aynasının üstü siyah nokta nokta olan bölge ne işe yarıyor? Fotoğrafta işaretledim.

siyah bölge.jpg

@Gokhan1300 hocam kontrol ettim paspası kaldırdım 2-3 gün kontrol ettim o bölgeyi su filan görmedim. Yağmurda yağmıştı 1 gün boyunca çok şiddetli olmasa da yağmıştı. Ama aracı kullanmadım çok fazla. İlerleyen günlerde kontrol etmeye devam edicem orasını klima açık kullanıcam uzun süreli tekrar kontrol edicem. Yarın servise bakıma gittiğimde dile getireyim diyorum servis danışmanının fikrinide almış olurum.

@huseyinkaraduman Bizim araçların ön camı atermik cam olduğundan o siyah noktalı bölgeye hgs ogs otopark etiketleri yapıştırılması için ayrılmış bölge 

6 ay önce bakıma sokmama rağmen geçen pompacı yağ kontrolü yaptı ve yağın 1 litre eksik dedi. Toplam 3-4 bin km falan ancak yapmışımdır. Bu normal midir? Yoksa bakan kişinin acemiliği midir?

6 ay önce bakıma sokmama rağmen geçen pompacı yağ kontrolü yaptı ve yağın 1 litre eksik dedi. Toplam 3-4 bin km falan ancak yapmışımdır. Bu normal midir? Yoksa bakan kişinin acemiliği midir?
Değerli Hocam 

Motor durdurulduktan 5 veya 10 dakika sonra düz bir zeminde kontrolü yapılmalıdır. 

Aracınızın İlk sahibi misiniz?

Rodaj esnasında kurallara uygun kullanılmayan motorların kaçınılmaz sonucudur.

Her 10 binde bir litre eksiltmesi ise normaldir. 

selam arkadaşlar  yardımınızı rica edicem...  bu çiziğe ne yapmam lazım?    sanırım boyanın  altındaki siyahlık  çıkmış    veyada   çizen aracın boyasımı anlıyamadım! 

20161226_155023.jpg

20161226_155027.jpg

20161226_155031.jpg

Astarı çıkmış benim de buna benzer bir durum var Kasko bitmeye yakın autoking e mini onarımdan yaptırayım diyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

açıkça  bu konularda  hiç bilgim yok gardaş  ama gördükçe  içime  batıyo valla 

selam arkadaşlar  yardımınızı rica edicem...  bu çiziğe ne yapmam lazım?    sanırım boyanın  altındaki siyahlık  çıkmış    veyada   çizen aracın boyasımı anlıyamadım! 
Değerli Murat Hocam;

Görünüşe göre bisiklet pedalı veya bir kağıt toplayıcısının arabası tampona teğet geçmiş yani sürtmüş.

İyi haber o gördüğünüz tamponun plastiği olması.

Kaportada aynı durum gerçekleşse derhal tamirinden gidin çünkü boyanın altındaki metal yüzey ile boya katmanı arasına girin şu ve kimyasallar boyayı kabartarak zamanla dökülmesine veya kaportanın da paslanmasına ve çürüyüp dökülmesine neden olabilir derdim.

Oysa burada hiç bir zararı yok. 

Hatta arabaya kem gözle bakacak olanların dikkatini bu kusura çekerek nazar boncuğu işlevi göreceği için bizim deyimimizle "nazarlık" olarak kalsın. derim.

Ama "yoook ben titiz adamım gelip gidip gözüme batar benim de sıkılmak için yer arayan canıma sıkıntı olup çıkar" derseniz. Serviste bedavaya rötuş yaptırın derim. Önce uğrarsınız bir iki kat boya geçerler ince sulu boya fırçasıyla.  Bir iki güne kuruduktan sonra da üzerine vernik sürülür boyası akmaz ve bakıldığında fark edilmez.

Geçmiş olsun.

Allah nazardan saklasın 

:Allahnazardansaklasın

teşekkürederim   murat bey...  ALLAH razı olsun.  araba yeni olunca  işte insanın gözü bukadarcık çiziği bile  kaldırmıyoo valla...  

ama  forumda biraz inceleme  yaptımda    dediğiniz gibi benimki birşey  değilmiş..   zaten  şimdi kamerada alıyorum  şipariş ettim...  ha busefer  vurularsa çizerlerse  yakalicam ALLAhın izniyle 

Geri