ANA KONU

6 ay önce bakıma sokmama rağmen geçen pompacı yağ kontrolü yaptı ve yağın 1 litre eksik dedi. Toplam 3-4 bin km falan ancak yapmışımdır. Bu normal midir? Yoksa bakan kişinin acemiliği midir?
Murat Bey merhaba,

Değerli Hocam 

Motor durdurulduktan 5 veya 10 dakika sonra düz bir zeminde kontrolü yapılmalıdır. 

Aracınızın İlk sahibi misiniz?

Rodaj esnasında kurallara uygun kullanılmayan motorların kaçınılmaz sonucudur.

Her 10 binde bir litre eksiltmesi ise normaldir. 
Motor durduktan birkaç dakika sonra baktı. Benzin alırken. Belki tam inmemiş olabilir diye düşündüm ben de. Yine de 1 litre demesi bana fazla geldi.

Aracın ilk sahibiyim. Rodaj kısmını anlayamadım.

Teşekkürler

1.4 düz vites aracım istanbul'da şu sıra 8-9 litre civarında yakıyor. Sizin de benzer mi yakıt tüketimi? Soğuk havadan diye düşünüyorum.

6 ay önce bakıma sokmama rağmen geçen pompacı yağ kontrolü yaptı ve yağın 1 litre eksik dedi. Toplam 3-4 bin km falan ancak yapmışımdır. Bu normal midir? Yoksa bakan kişinin acemiliği midir?
Yeterli ve güvenilir bilgilere sahip değiliz. 1 litre eksilmesi için en üst çizgiden en alt çizgiye inmiş olması gerekir. Pompacı daha önceden yağın hangi seviyede olduğunu biliyor muydu?

Yağ seviyesi çok eksilse uyarı ışığınız yanadı zaten, yanmadığına göre ciddi bir durum yok.

Pompacı yağ ekledi ise tekrar kontrol edin, maksimum çizgisinin üzerinde yağ var ise, servise gidip fazlasını çektirimeniz gerekiyor. Sınırlar içerisinde eksik olmasının zararı yok, ancak fazla olması zararlı.

10-15 bin km de 1 litre eksiltmesi de normal.

Yeni aldığım 1.2 aracımın arkasında ,  tsi / bluemotion  yazısı yok bu normal midir 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar. Aracımı geçen hafta aldım. 1.6 tdi dsg comfortline. 800 km oldu. 1000 km olunca bir yağ ve filtre değiştireyim diyorum. Yalnız yağı ve filtreyi nerden almalıyım bilmiyorum. Ayrıca hangi yağ alınmalı? Tecrübeli arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim. 

Araç 1.6 Tdi Dsg Comfortline 2016

Motor kodu CXX ile başlıyor. 

Merhabalar. Aracımı geçen hafta aldım. 1.6 tdi dsg comfortline. 800 km oldu. 1000 km olunca bir yağ ve filtre değiştireyim diyorum. Yalnız yağı ve filtreyi nerden almalıyım bilmiyorum. Ayrıca hangi yağ alınmalı? Tecrübeli arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim. 

Araç 1.6 Tdi Dsg Comfortline 2016

Motor kodu CXX ile başlıyor. 
Değerli Hocam 

Sizi Ali Üstadımın açtığı bu konuya davet edeyim.

1.4 düz vites aracım istanbul'da şu sıra 8-9 litre civarında yakıyor. Sizin de benzer mi yakıt tüketimi? Soğuk havadan diye düşünüyorum.
Değerli Hocam 

İlk 5 bin km.de ve bakımdan sonra ve de havalar soğuksa 1 veya 1.5 litre daha fazla yakıt tüketimi yapar. 

Normaldir. 

Yeni aldığım 1.2 aracımın arkasında ,  tsi / bluemotion  yazısı yok bu normal midir 
Değerli Hocam

Bulunmayışı 2016 modellerde belki de standarttır

Aracını yeni teslim alanlardan teyid edebiliriz 

Bakabilirler mi acaba?

@silvershadow hocam çok teşekkür ederim çok faydalı oldu. Mobil 1 ESP Formula 5W-30 almayı düşünüyorum şu anda. Peki yağ filtresini nerden almalıyız? Orjinal olduğundan emin olmak için? Bir de nerede değiştireyim yağı ve filtreyi? Özel serviste mi yoksa bizim burda yıkamacı lastikçi var onlar da yağ değişimi yapıyorlar. Lütfen yardımcı olun hiç bilgi sahibi değilim. 

Benim 1.4 tsi ben de yazıyor tsi bluemotion diye

Sent from my iPhone using Tapatalk

Değerli Hocam

Bulunmayışı 2016 modellerde belki de standarttır

Aracını yeni teslim alanlardan teyid edebiliriz 

Bakabilirler mi acaba?
Dostum merhaba, bayiyi aradım bazen böyle gelebildiğini söylediler. Parça sipariş verilmiş gelince arayacaklarmış. Ben açıkçası bagajın boyalı olmasından endişelendim . Söz konusu olmadığını kafamın rahat olması için ölçüm yapabileceklerini söylediler

Değerli Hocam 

İlk 5 bin km.de ve bakımdan sonra ve de havalar soğuksa 1 veya 1.5 litre daha fazla yakıt tüketimi yapar. 

Normaldir. 

Aracım 13 binde, 1,5 yaşında. Trafikten diye düşünüyordum ama bugün yeniden baktım yakıt aldıktan sonra ortalama 9 litre civarında. Fazla gibi geldi.

Teşekkürler

Yeterli ve güvenilir bilgilere sahip değiliz. 1 litre eksilmesi için en üst çizgiden en alt çizgiye inmiş olması gerekir. Pompacı daha önceden yağın hangi seviyede olduğunu biliyor muydu?

Yağ seviyesi çok eksilse uyarı ışığınız yanadı zaten, yanmadığına göre ciddi bir durum yok.

Pompacı yağ ekledi ise tekrar kontrol edin, maksimum çizgisinin üzerinde yağ var ise, servise gidip fazlasını çektirimeniz gerekiyor. Sınırlar içerisinde eksik olmasının zararı yok, ancak fazla olması zararlı.

10-15 bin km de 1 litre eksiltmesi de normal.
 Pompacı bilmiyordu. Ben de güvenmedim pek. Ekletmedim.

Geri