arkadaslar mehaba herkese.aranıza yeni katıldım.10gün önce yeni bir araç aldım,aracı 22 km de aldım,aynı 500 km uzun yol yaptım gayet güzeldi hiçbir sorun yoktu.ama diğer gün sol arka camın diğer camlardan farklı çalıştıgını beyaa gürültülü tiz sesi çıkartıgını farkettım.aracın ekranında servise kalan süreye baktıgımdada 282 gün kaldı yazıyor.22 km içinde cevremde çok fazla duyumlarını alınca ister istemez içimde kusku olustu.( golf7 1,2 110 dsg
Hocam öncelikle hoş geldiniz aracınız hayırlı olsun.., Soracağım sorulara cevap verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.., Öncelikle şunu belirteyim aracınızı 22km'de teslim almanız ilk başta kuşkulu bir yaklaşım göstermenize sebeb olsada aslında bunun pek çok sebebi olabilir..,
-Aracı almadan önce depoya yanına gittiğinizi ve aracın kirli olduğunu belirtmişsiniz., bu iyiye yormanız gereken bir işarettir., Araç Almanya'dan transport aşamasında trenlere yüklenmesi., tren ile uzuun bir yolculuk yaparak slovenya'ya gitmesi., oradan gemi yolculuğu ve devamında gümrükten kontrolleri yapılmak üzere hazırlanması., işlemler bittikten sonra tırlarla taşınarak ilgili bayinin stok sahasına yada deposuna gelmesi aşamalarında ki geçen (1-1,5 aylık süreç sonucunda) kirli bir vaziyette olur..
-Aracı depoda gördüğünüz esnada aracın kapılarında, ön ve arka tamponunda koruyucu mavi sünger vs.. ler olur., kapı direkleri ve ön camın sağ ön kısmında etiket yapıştırılmıştır.., bu bahsettiğim fabrikadan transport esnasında aracın küçük zararlardan korumak için fabrikanın aldığı bir önlemdir., ön koltuklarda beyaz kılıflar olur (bazen olmaz gümrükte pdi aşamasında son kontrol esnasında ilgili personel çıkartmışta olabilir.., bu bahsettiğim ibareler aracı depoda gördüğünüz esnada var mı yok mu gözlemliyebildiniz mi..?
Araç bayinin stok sahasından deposuna yada bayinin bahçesine o an için taşıyıcı yada tır olmadığı için kullanılarak getirilmiş olabilir.., Mesela ben aracı aldığımda 7km'de idi ve aracı görmek istediğimi taleb ettim s.temsilcisi yarın sabah aracı getirtirim görebilirsiniz ama bu gün görmek isterseniz taşımak için tır şuan için müsaait olmadığından ve nakliyeler her gün tek sefer yapıldığını bu gün için aracı ancak bir personel kullanarak getirtebiliriz dedi bende acelesinin olmadığı yarın aracı görebilirim dedim araç çekici tır ile geldi sabahtan görmüştüm ama o gün için görmek isteseydim nerden baksanız 35km'de falan olurdu.., sizde de benzer bir olay yaşanmış olabilir..
-Aracınızı sipariş verip üretilmesini bekleyerek mi aldınız yoksa araç bayinin kotasında olan bir araçmıydı..?
-Size aracı teslim ettikleri esnada türkçe ve almanca olarak hazırlanmış "uygunluk belgesi" verirler.. Lütfen bu her iki evrağa bakarmısınız bu evrakta aracın üretim tarihi yazmaktadır tarih olrak ne yazıyor
-Ruhsata ilk muhayene geçerlilik tarihi yazar ruhsata bakıp söylemisiniz?
-Son olarak bu gün itibariyle aracı teslim aldığınız tarihten itibaren kaç gün geçti?
bu bilgileri verirseniz kaygılarınızı giderebiliriz..