EPC sorunu

Adem Demir

Yeni Üye
herkese ıyı aksamlar golf 7 1.2 tsi manuel aracım var bu sabah ıse gıderken epc lambası yandı kenara cekerek stop ettım tekrar calıstırdıgımda sorun kalmamıstı 100 metre gıttım yıne aynı sorun olustu tekrar stop edıp calıstırdıgımda sorun kayboldu aksam calıstırdım eve karadar geldım bı sorun olmadı bu aracı 0 aldım 2013 te 1 yıl once basladı bu hata servıse getırdıgımde sureklı yanmadıgından dolayı cozumu yok dedıler ben her ıhtımale karsı bogaz kelebegını temızlettım bellı sure yanmadı ama bu sabah tekrar karsılastım bunu kalıcı cozumu nedır ve kurban bayramında memleketten gelırken aracda gaz kesme sorunu olustu servıse getırdıgımde bılgısayara bagladılar sorun olmadıgını soleyıp randevu verdıler ve randevu gunu gıttıgımde buyuk usta lardan bırı gelıp bana dırek dedıgı su aracınızda kalıcı arıza olmadıgından bu tur sorunlar kolay bulunmuyor ve garantısı bıttıgınden dolayı 150 tl işcilik ısteyıp aracı 1 ıla 2 gun arası vermıceklerını soledıler test surusu yapıp sorun cıktıgını fakat bılgısayarda gozukmedıgınden arızayla ılgılenmedıler yanı cok hevesle aldıgım golf7 aracımdan ıyıce soguttular benı arac daha 56000 km de bu km cok sorunlar olmaya basladı sanırım en kısa surede satıp japon otomobılı alacam baska care yok bır turlu care olmuyorlar derdıme bole benım gıbı sorunu yasayan ınsanlar varsa bana bır yardımcı olurlarsa cok sevınırım ıyı aksamlar dılerım..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun hocam. Servis konusunda ne yazıkki çok kötü bizim servisler. İyi bir özel servise götürebilirsiniz hocam. Eminim büyük bir sorun yoktur.

tşk ederım sorun buyuk degıl ama bu arablar elektronik oldugundan bu tur sorunlar normal dıyorum 

Faydası olur mu bilmiyorum hocam, benzin aldığınız istasyonu/firmayı değiştirmeyi denemiş miydiniz?

servısın dedıgı gıbı sureklı aynı ıstasyon ve shell servıs bunları onerdı

herkese ıyı aksamlar golf 7 1.2 tsi manuel aracım var bu sabah ıse gıderken epc lambası yandı kenara cekerek stop ettım tekrar calıstırdıgımda sorun kalmamıstı 100 metre gıttım yıne aynı sorun olustu tekrar stop edıp calıstırdıgımda sorun kayboldu aksam calıstırdım eve karadar geldım bı sorun olmadı bu aracı 0 aldım 2013 te 1 yıl once basladı bu hata servıse getırdıgımde sureklı yanmadıgından dolayı cozumu yok dedıler ben her ıhtımale karsı bogaz kelebegını temızlettım bellı sure yanmadı ama bu sabah tekrar karsılastım bunu kalıcı cozumu nedır ve kurban bayramında memleketten gelırken aracda gaz kesme sorunu olustu servıse getırdıgımde bılgısayara bagladılar sorun olmadıgını soleyıp randevu verdıler ve randevu gunu gıttıgımde buyuk usta lardan bırı gelıp bana dırek dedıgı su aracınızda kalıcı arıza olmadıgından bu tur sorunlar kolay bulunmuyor ve garantısı bıttıgınden dolayı 150 tl işcilik ısteyıp aracı 1 ıla 2 gun arası vermıceklerını soledıler test surusu yapıp sorun cıktıgını fakat bılgısayarda gozukmedıgınden arızayla ılgılenmedıler yanı cok hevesle aldıgım golf7 aracımdan ıyıce soguttular benı arac daha 56000 km de bu km cok sorunlar olmaya basladı sanırım en kısa surede satıp japon otomobılı alacam baska care yok bır turlu care olmuyorlar derdıme bole benım gıbı sorunu yasayan ınsanlar varsa bana bır yardımcı olurlarsa cok sevınırım ıyı aksamlar dılerım..
1 yı önce garanti süresi içinde başladığından ve hala devam ettiğinden dolayı iyi niyet garantisinde diretmelisiniz. Çünkü siz sorunu zamanında bildirmişsiniz kaydınız var ama servis çözüm bulamamış.

EPC Motor güç kontrol sisteminin tümüne verilen ad VW de. Gaz kelebeği kontrolü, emme hava debisi ölçümü, aşırı doldurma (turbo) kontrolü vb. tüm algılayıcı ve kontrol elemanlarının hepsine deniyor. Arıza basit bir algılayıcı (sensör) de olabilir, daha ciddi aşırı doldurma da olabilir. Benim arkadaşımın Seat 1.2 TSI IBIZA SW, garantisinin bitmesine birkaç ay kala, EPC arızası ile garajda yürümez şekilde kaldı, çekici ile servise gitti, komple aşırı doldurma (turbo) değişti ve düzeldi.

Arızayı gördükleri halde bilgisayarda gözükmediğinden ilgilenmediler ne demek! Şimdiki servislerde bu moda oldu. Arıza var, gözüküyor "ama bilgisayarda bir şey göremiyoruz" diyerek çözmüyorlar. Böyle bir rezillik ve vurdumduymazlık ancak bizde olur. Sesinizi yükseltmelisiniz.

Sizi yolda bile bırakabilir çünkü ileride. Doğuş a şikayet edin derim.

Degerli hocam araçta ne arıza olursa olsun lamba yanıp söndüyse bile bu arızayı kayda alır cihaza baglandığında ise göstermesi lazım ampul ikazı bile cihaza düşüyor tekrar yandığında başka bir serviste arıza sordurmanızı öneririm

benm araçta arasıra gösterge üzerinde sarı üçgen içerisinde ! işareti çıkıyor. multimedya ekranından bakıyorum ikaza, plaka lambası arızası yanıyor, fakat plaka lambaları yanıyor, sorun yok. bir türlü anlam veremedim. neden olabilir.

@ft19 Plaka lambalarınızdan biri daha önce patlayıp da değiştirdiğiniz oldu mu..? yada bazı arkadaşlar sarı plaka lambalarını söküp Led olan plaka lambası takıyorlar böyle bişey yaptınız mı..?

Sabah altur otomativ aradı aracı geri çağırdılar dogusa bildirince isin rengi değişiyor salı günü aracı servise birakacam  bakalım kaç gün kalacak artik ve inş iyi niyet uygularlar yoksa büyük mevlalar ödemek zorunda kalacam  

@ft19 Plaka lambalarınızdan biri daha önce patlayıp da değiştirdiğiniz oldu mu..? yada bazı arkadaşlar sarı plaka lambalarını söküp Led olan plaka lambası takıyorlar böyle bişey yaptınız mı..?
yok, öyle bi şey olmadı. durduk yere kendiliğinden oldu. plaka lambaları yanıyor fakat arada bir ekranda bununla ilgili ikaz veriyor.

yok, öyle bi şey olmadı. durduk yere kendiliğinden oldu. plaka lambaları yanıyor fakat arada bir ekranda bununla ilgili ikaz veriyor.
Hocam lambada hafif bir temassizlik olabilir. Söküp temizleyip tekrar takın. Temas etmediği her an hata veriyordur.

Hocam lambada hafif bir temassizlik olabilir. Söküp temizleyip tekrar takın. Temas etmediği her an hata veriyordur.
tamam hocam, teşekkürler. biraz önce  söküp, temizleyip tekrar taktım. inşallah bi daha olmaz.

Geri
Üst Alt