Hoşgeldiniz hocam, önceki aracınızda yaşadığınız talihsizlik için geçmiş olsun, nasıl bir yol izlediniz kaskolu ödemesi vb. Konularda bilgi verirseniz aydınlanmış oluruz.
Yerden gaz pedalı ile 7 de olan üstten gaz pedalına alışmak çok zor olmuyor, zaten araçta hız sabitleyici olduğu için hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Büyük geçmiş olsun öncelikle. Tabandan pedallı bir aracı uzun süre kullanmadım ama araçlarımızda bulunan standart pedal herhangi bir rahatsızlık vermiyor emin olabilirsiniz. Şimdiden aracınız hayırlı olsun, hoşgeldiniz.
Öncelikle hoşgeldiniz, önceki aracınız içinde çok geçmiş olsun. Bahsettiğiniz pedal konusunda bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Şimdiden alacağınız yeni aracınız hayırlı olsun.
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
pedal'a alışınca pek bi problem yaşayacağımı düşünmüyorum dün arkadasımın MK 7 siyle küçük bir şehir turu gerçekleştirdim keyifliydi
araç çalınması durumunda Kasko poliçelerinizde muhakkak ANAHTARLA ÇALINMA seçeneğini ekletirmeyi unutmayın. oturdugumuz semtte bu sekilde benım gibi 4 5 oto çalınması vakası oluştu aynı tarihlerde Kaskoları olmasına rağmen ANAHTARLA ÇALINMA ibaresi poliçede olmadığı için mağduriyetler söz konusu benım izlediğim yol şu şekilde oldu maddeler halinde açıklayacağım
1) evime hırsızın girmesi akabinde aracımın kapının önünde olmaması yapılacak ilk ve HAYATİ hareket 155'i arayıp aracım anahtarıyla evimden çalındı ruhsatım içindeydi son dönemlerde ne yazıkki ülkemizde terör olayları baş göstermekte allah korusun aracınız bi bombali eylemde kullanılabilir veya terör ile ilgili başka bir organizasyonda babamın mesleğinden dolayı benım aracımda ayrıyetten TSK kurum kimliğim ve araç giriş kartlarım vardı bunu da üstüne basarak 155 e bildirdim.
2) 155 i aradıktan sonra evimize asayiş ekipleri ön araştırma için geldi gerekli tutanaklar tutuldu
3) olay yeri inceleme ekipleri evde parmak izi ve kalıntı aradı fakat netice çıkmadı kapımızın zorlanmıs oldugu resim ve tutanaklarla belgelendi
4) Olay yeri inceleme ekiplerinin evden cıkmasıyla semt karakoluna ifade vermek için gittik araç anahtarı ehliyet ve ruhsat kurum kimlikleri vs çalındığını resmi olarak polis ekiplerine bildirdik
5) sigorta şirketine haber vermek için poliçemizi düzenlediğimiz aracı kurumu aradık
Kasko için gerekli aşama şu şekilde
1) olay yeri inceleme raporu ve polis ifade tutanağı ile iban numarası ve aracınız calindiğina dair kısa bi dilekçeyi kasko şirketinin merkezine kargo ile gönderiyoruz
2) olaydan yaklasık 25 gün sonra sigorta eksperleri eve geliyor evin ve kapının resimlerini çekiyorlar ve size olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili tutanak tutturuyorlar.
3) benım calinan aracım annemin üstüneydi (kasko ve sigortasi ucuz olduğu için
) aracı kullanan ben olduğum için 2. sefer eksperler evi ziyaret etti ve tekrar tutanak yazdırdılar
4) araç hakkında sorular sordular ve hasar olup olmadığı yedek anahtar durumu ben marmara forum önünde bi taksiye arkadan dokundurmustum araçlarda hasar olmamıstı fakat taksici abimiz para kopartmak için diretince tutanak tutalım demiştim onunda aracında ufak bi boya kalkması ve hafif bi çatlak olmustu fakat tramerda kz1 olarak kayıt cıkmasına rağmen karşısında tutar yazmıyordu aracımda sadece sis lambası kapağı kırılmıştı onuda 25 tl ye ben değiştirttim kaskomu deltirtmedim bunu uzun anlatmamım sebebi eksperler
araç raiç bedelinizi belirlerken muhakkak fiyat kırmak için bunu koz olarak kullanıcaklar aracımın herhangi o kazada herhangi bir hasar almadığını eksperlerin bana yazdırdığı dilekçeyede yazdım biraz bozuldular
5) aracım 30-35 gün içinde yasal süreçte bulunamazsa kasko şirketi bana raiç bedeli ödeyecek henüz 27. gündeyiz önemli bi gelisme olursa yine bu baslik altindan sizlere yazarım bi çeşit rehper olması için
ARAÇ ÇALINDIKTAN SONRA ARAÇ SAHİBİNİN YAPMASI GEREKENLER.
1) aracınızın bandrol borçlarının sıfırlanması borçsuzdur kağıdı almak
aracınızı zamanı geldiğinde trafikten men etmeniz için gerekli evraklar basında bu vergi ve bandrol kısmı gözüküyor
bunları tamamladıktan sonra ek herhangi bir belge isteniyormu bilmiyorum şuan için talep edilmedi henüz
BENİM Kişisel görüşlerim ve önerim.
1) MUHAKKAK POLİÇENİZE ANAHTARLA İLE ÇALINMA ibaresini ekletin
2) aracınızın Piyasa raiç bedelini çeşitli internet siteleri tsb.org.tr malum ilan sitelerinden çalındığı günden itibaren takip edin
3) sigorta şirketi muhakkak ki size az para ödemek isteyeceklerdir boyun eğmeyin geri adım atmayın tsb.org.tr sitesindeki araç raiç bedeli üzerinden onları sıkıştırabilirsiniz
4) eğer geri adım atmazlarsa sigorta tahkim kuruluna şikayet edebilir oranın belirliyceği rakam ı alabilirsiniz ( konu hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim )
5) mahkemeye verebilirsiniz maddi ve manevi tazminat davasi açabilirsiniz.
6) yazımdaki 4 ve 5. maddeleri kullanıp sigorta şirketinin blöfünü blöfle görüp onları korkuta bilirsiniz
7) aynı marka aynı model aynı km ve tramer geçmişine sahip araç talep edebilirisiniz ( bu durumda çoğu zaman istediğiniz parayı iade ediyorlarmıs ) raiç bedel mesela benımki 52.854 tl
şimdilik bu kadar umarım ufakta olsa bilgilendirici olmuştur