silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Değerli Volkan Hocam;Orijinalden alıntı: VlknOznMurat bey merhaba,
Öncelikle yaptığınız paylaşımlar için teşekkür ederim. Yaklaşık 1 aydır GOLF VII forumunu takip ediyorum ve sayenizde çok bilgi öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.
Nisan ayında kısmetse 1.6 TDI Golf VII almayı düşünüyorum, daha doğrusu sipariş vermeyi planlıyorum ancak kafamda bazı sorular var,yardımlarınızı rica edeceğim;
İlk önce comfortline almaya niyetlendim. Donanım paketlerini incelediğimde sürüş konfor paketini, ışık paketini ve dinamik ışık asistanı paketini olmazsa olmazlarım arasında görüp ekletmek istedim. bu 3 paket yaklaşık 1520+460+3315 tl tutuyor. Aracın liste fiyatı ise 73.500,toplamda 78.795 tl oluyor. Bu hesaba çıkınca baktım ki Highline modelde sadece gündüz ledli farlar için 1600 tl ödeyerek hem yukarıdaki 3 lü pakete hem de diğer avantajlara ulaşabiliyorum. Highline araç fiyatı 81.000+1600 (farlar için)=82.600 tl fiyatlar ne kadar doğru bilmiyorum,belki paketlerde hata da yapmış olabilirim ama bu durumda iki opsiyon arasında 3.805 tl bir fark oluyor ki bunun için highline almaya değer diye düşünüyorum.
sizin ve diğer değerli forumdaşlarımın fikirlerini okumak isterim. lütfen vakit ayırıp 1-2 cümlede olsa yazınız.
Teşekkürler.
Memnun oldum paylaşımlarımızdan memnuniyetinize.[sm=biggrinking.gif]
Öncelikle şu başlık tam da sizin gibi ikilemde kalanlar için sanki...
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_102991743/f_//tm.htm#102991743]Ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.[/link]
Fakat yine de özetlemek gerekirse..
PXB kodlu "Gündüz U Led Farlı Bi-Xenon Farlar " donanımı yerine (3.315 TL)
PXD kodlu (3.333 TL) "Gündüz U Led Farlı Bi-Xenon Farlar ve Dinamik Far asistanı" seçilmesi halinde PFD Dinamik Light Assist alınması zorunlu oluyor ve toplamda; PXB ile PXD farkı 12 TL ile PFD kodlu 850 TL'lik Dinamik far asistanına vergiler eklenince 1474 TL'ye mal olur.
Hesabınızı yeniden yaparsak:
Golf 1.6 TDI BMT 105 PS Manuel Comfortline..................................................................................73.500 TL
Sürüş konfor paketi (Hız sabitleyici, ön ve arka park mesafe sensörleri)..................................................1.520 TL
Işık Görüş Paketi (Opsiyon koduLA)...451 TL
Bi-Xenon farlar ve U LED gündüz sürüş farları ........................................................................................3.333 TL
Dinamik far asistanı(Opsiyon koduFD)..................................................................................................1.454 TL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liste Fiyatı:...80.258 TL
Highline alsanız:
Golf 1.6 TDI BMT 105 PS Manuel Highline.................................................................................. 81.100 TL
Bi-Xenon farlar ve U LED gündüz sürüş farları farkı...........................................................................1.623 TL
Dinamik far asistanı(Opsiyon koduFD)...........................................................................................1.454 TL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liste Fiyatı:...84.177 TL
Dinamik light assist alarak Lane assist ile sign assist yani; şerit takip asistanı ve otomatik trafik işaret tanımlayıcısını bedavaya getirmiş oluyorsunuz. Fiyatı: 1.474 TL
Comfortline özellikle Highline seçeneği olmayan 1.2 kullanıcıları tarafından seçilmek zorunda kalan ve üzeri doldurularak Highline' a yaklaşan bir seçenek.
Highline alabilecekseniz emin olun tek kuruşu dahi boşa gitmez. Bunu bir depozito gibi düşünün hem kullanır zevkine varır hem de satarken geriye alırsınız.
Oysa Comfortline'da para etmez demiyelim ama sizi tercih edilebilir kılar ve belki küçük bir kısmını alabilirsiniz.
Benim tercihim Highline'dan yana...4 bin Lira için değmez...
Hayırlısı olsun