İnşallah hocam sabırsızlıkla bekliyoruz.dagursal dedi:@silvershadow
hosbulduk hocam @yusuf tesekkurler
84000 e kadar dusurerek iyi bir alisveris yaptim diyebilirim o halde. haftaya insallah teslim alip golf ailesine katiliyorum bende.
guzel paylasimlar dilegiyle
Hocam opsiyonları da normal vergili fiyatları ile ekleyin araca. Toplam fiyata uygulayın aynı işlemi.ahmet3976 dedi:Geçenlerde ÖTV indirimli fiyat için nasıl hesaplama yaptıklarını sordum Liste fiyatını 1.45 e böldüklerini söyledi yani 1.2 Comfortline için 61.800/1.45=42.620 TL oluyor.
Peki Opsiyon nasıl hesaplanıyor ? Opsiyon Donanım listesindeki KDV hariç fiyatlar ÖTV siz fiyatlara mı ekleniyor yoksa KDV li opsiyon fiyatları hesaplanıp hepsi toplandıktan sonra mı 1.45 e bölünüyor.Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
Yaniyusuf dedi:Hocam opsiyonları da normal vergili fiyatları ile ekleyin araca. Toplam fiyata uygulayın aynı işlemi.Geçenlerde ÖTV indirimli fiyat için nasıl hesaplama yaptıklarını sordum Liste fiyatını 1.45 e böldüklerini söyledi yani 1.2 Comfortline için 61.800/1.45=42.620 TL oluyor.
Peki Opsiyon nasıl hesaplanıyor ? Opsiyon Donanım listesindeki KDV hariç fiyatlar ÖTV siz fiyatlara mı ekleniyor yoksa KDV li opsiyon fiyatları hesaplanıp hepsi toplandıktan sonra mı 1.45 e bölünüyor.Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
Yusuf hocam benimde gönlümde 1.4 var ama durumlara göre değişiklik gösterebilir.yusuf dedi:
değerli Ahmet Hocam;ahmet3976 dedi:Geçenlerde ÖTV indirimli fiyat için nasıl hesaplama yaptıklarını sordum Liste fiyatını 1.45 e böldüklerini söyledi yani 1.2 Comfortline için 61.800/1.45=42.620 TL oluyor.
Değerli Ahmet Hocam;ahmet3976 dedi:YaniHocam opsiyonları da normal vergili fiyatları ile ekleyin araca. Toplam fiyata uygulayın aynı işlemi.Geçenlerde ÖTV indirimli fiyat için nasıl hesaplama yaptıklarını sordum Liste fiyatını 1.45 e böldüklerini söyledi yani 1.2 Comfortline için 61.800/1.45=42.620 TL oluyor.
Seçenek 1
61800 Golf 1.2 TSİ Comfortline
1520 Sürüş Konfor paketi
984 6.5 Ekran
872 Elektirikli Katlanır ayna
610 Geri görüş kamerası
496 Karartılmış Arka ve arka yan camlar
460 Işık Görüş paketi
500 Renkli Ekran yol bilgisayarı
67242/1,45=46.373 TL
Seçenek 2
73400 Golf 1.4 Hıghline
1610 U Led
610 Geri Görüş kamerası
75620/1.45=52.151 TL
Oluyor.
Murat Hocam Aslında söylediğiniz doğru ancak verginin vergisini yani ÖTV nin KDV sini ödediğimiz için bu hesap doğru çıkmıyor.silvershadow dedi:değerli Ahmet Hocam;Geçenlerde ÖTV indirimli fiyat için nasıl hesaplama yaptıklarını sordum Liste fiyatını 1.45 e böldüklerini söyledi yani 1.2 Comfortline için 61.800/1.45=42.620 TL oluyor.
Satış temsilcisinin söylediği gibi yapılırsa yanlış olur o hesaplama maalesef.
fiyat listesinin yanındaki, detayları tıklayın
Şu ekran çıkacak...
buradaki net fiyata %18 kdv ile Mtv ile plaka masrafları eklenmeli bu fiyata.
Opsiyonlar için de listedeki fiyata %18 KDV eklenmeli.
Murat Hocam bende hesaplama konusunda hiçbir bilgiye sahip değildim önceki gün vw bayisinin aradım sağolsun satış kısmındaki bir bayan bu hesaplama şeklini söyledi.silvershadow dedi:@ahmet3976
Bu kısayolu inanın ilk kez sizden duyuyorum.
Teşekkür ederim katkınız için.
Bugüne kadar ben hep zor yoldan hesaplamışım meğerse... X(
Murat Hocam Manuel düşünüyorum Bu yüzden ACT alamıyorum 1.6 TDI tüketim açısından cezbediyor ama onunda fiyatı çok yükseliyor yine en mantıklı görünen 1.4 Highline manuel.silvershadow dedi:Değerli Ahmet Hocam;YaniHocam opsiyonları da normal vergili fiyatları ile ekleyin araca. Toplam fiyata uygulayın aynı işlemi.Geçenlerde ÖTV indirimli fiyat için nasıl hesaplama yaptıklarını sordum Liste fiyatını 1.45 e böldüklerini söyledi yani 1.2 Comfortline için 61.800/1.45=42.620 TL oluyor.
Seçenek 1
61800 Golf 1.2 TSİ Comfortline
1520 Sürüş Konfor paketi
984 6.5 Ekran
872 Elektirikli Katlanır ayna
610 Geri görüş kamerası
496 Karartılmış Arka ve arka yan camlar
460 Işık Görüş paketi
500 Renkli Ekran yol bilgisayarı
67242/1,45=46.373 TL
Seçenek 2
73400 Golf 1.4 Hıghline
1610 U Led
610 Geri Görüş kamerası
75620/1.45=52.151 TL
Oluyor.
Eğer ÖTV indirimli araç alınacaksa ilke olarak ne kadar baz fiyatı yüksek araç alırsanız o kadar iyi.
Çünkü 5 yıl sonra satarken tıpkı bunlara diğer alanlar kadar para ödemiş gibi aynı fiyata satacağınızdan.
alırken ödemediğiniz her kuruş sizin kar hanenize yazılacak.
Dolayısıyla 1.6 TDI veya 1.4 ACT Highline iyidir