Arka sağ paspas üzerindeki su

İsim
Hüseyin
Merhaba Arkadaşlar;

Pazar günü farkettim Sağ arka paspas üzerinde bi miktar su vardı çok fazla değildi ama canımı sıktı acaba biyerlerden su mu sızıyor. Sonra paspası kaldırdım altındaki halıflex kaplama tam su olan bölgenin hemen altında 1cm kadar bölge buz tutmuş o bölgeden geçen klima borusu veya arka cam fiskiye borusu var mı ? Ya da paspasdan bi miktar su oraya sızmış, sızan su mu buzlandı acaba ?  (çünkü paspasda delik var 1 adet su tahliye olsun diye gibi yapılmış ama tahliye olan su nereye gidecek halıflexe o deliğin mantığını anlayamadım tam olarak). O bölgede su gören oldu mu daha önce nedir nedendir acaba?  ( Fotoğraf temsilidir )

paspas.jpg

yok hocam olmadı @DoğanARABACI hatta o koltukta çocuk oto koltuğu var oraya kimse oturamıyor bebek harici.
Hocam ayakaltı (ön koltukların altı) 'da bulunan havalandırma ızgaralarını bi kontrol edermisiniz , ön koltukları en ön pozisyona alıp , sırtlık kısmını en aşağı doğru eğerseniz rahat görürsünüz . Eğer oradanda gelen bir şey yoksa , paspas ile araç halısının arasına o bölgeyi tamamen kaplayacak naylon veya branda ile iki bölgeyi ayırıp suyun aşağıdan mı , yoksa başka biryerden mi gelip gelmediğini anlayabilirisiniz ,olasılık çok fazla , kendi çözümlerinizi uygulayp bir sonuç alamazsanız serviste kontrol ettirmeniz doğru olacaktır.

teşekkürler hocam @DoğanARABACI ben bi kontrol edeyim akşama var mı orada ıslaklık veya buzlanma. daha sonra dediklerinizi yapıp kontrol ederim. zaten cumartesi servise bakıma gideceğim orda da dile getiririm bi çözüm bulurlar herhalde.

Merhaba Arkadaşlar;

Pazar günü farkettim Sağ arka paspas üzerinde bi miktar su vardı çok fazla değildi ama canımı sıktı acaba biyerlerden su mu sızıyor. Sonra paspası kaldırdım altındaki halıflex kaplama tam su olan bölgenin hemen altında 1cm kadar bölge buz tutmuş o bölgeden geçen klima borusu veya arka cam fiskiye borusu var mı ? Ya da paspasdan bi miktar su oraya sızmış, sızan su mu buzlandı acaba ?  (çünkü paspasda delik var 1 adet su tahliye olsun diye gibi yapılmış ama tahliye olan su nereye gidecek halıflexe o deliğin mantığını anlayamadım tam olarak). O bölgede su gören oldu mu daha önce nedir nedendir acaba?  ( Fotoğraf temsilidir )

Ekli dosyayı görüntüle 8433
Hocam geçmiş olsun. Aracınızın garantisi varsa iyi olur,klima borusu oradan geçiyor aynı olay benim aracımda da olmuştu,parça siparişi verilmişti ve garantiden değiştirilmişti,iki sene oldu sanurım 1500tl gibi bir fatura (bedelsiz) çıkarmıştı servis. Arka sağ pasapasın olduğu bölümde su birikiyordu,yazın memleketten gelene kadar bir kova su bolatmıştım oradan.

Aslında değişen parçanın fiyatı 50tl gibi bir rakamdı servisin malum işçilik ücreri kabarıktır. Döşemenin söklüp yıkanıp kurutulup takılması gibi bir yazı görmüştüm, öyle bir işlemin yapıldığına pek inanmadım da sonuç olarak sorun çözülmüştü.

@Nature and cars hocam klima borusu mu patlamış sizin ? ordan su mu sızdırıyormuş nasıl olmuş. arka havalandırma kanalında klima açık olduğunda soğuk üflemiyor muydu? 

@Nature and cars hocam klima borusu mu patlamış sizin ? ordan su mu sızdırıyormuş nasıl olmuş. arka havalandırma kanalında klima açık olduğunda soğuk üflemiyor muydu? 
Aynen hocam servisin dediğine göre klima gideri borusu varmış o patlamış. O bölgeden sürekli su çıkıyordu,klima sürekli açıktı soğuk hava üflemesinde bir sıkıntı yoktu. zaten memlekete giderken olmuştu, su kaçırma olayı,süreli klima açık yaz sıcağı 1200km yol. Bazı golflerde de bu sorunla karşılaşan olmuştu ancak su farklı bölgelerden gelmişti,söför bölümü ve ön yolcu bölümü gibi. Servis halleder hocam sıkıntı olmaz. Garantiniz devam ediyorsa daha iyi olur,süspansiyondan gelen sesler için garanti kapsamında yağlama yapılmıştı ses kesilmişti,daha sonra garanti bittiğinde aynı işlem için (süspansiyon sisteminin özel gresle yağlanması) 300-400tl fiyat çıkarmıştı servis. Benzin deposu kapağı klitli kalmıştı açmak mümkün olmayanca kırmıştım kapağı,servis 1500tl fiyat çıkarmıştı, parçayı 100tl alıp sanayide 50tl işçilik ödemiştim,uzun lafın kısası garanti bittiği zaman bazı işlemleri özel servislerde hallettirmek daha masrafsız,parçayı servisten alınmalı orjinal olması önemli bence.

Servisin ne diyeceğine bakalım, aynen hocam. 3. bakımda diğer bakımlara ek olarak bir işlem yapılmiyor, km 45000 olduysa ön fren balataları değişebilir. Bujiler 60000km'de değişiyor.

@Nature and cars hocam kontrol ettim paspası kaldırdım 2-3 gün kontrol ettim o bölgeyi su filan görmedim. Yağmurda yağmıştı 1 gün boyunca çok şiddetli olmasa da yağmıştı. Ama aracı kullanmadım çok fazla. İlerleyen günlerde kontrol etmeye devam edicem orasını klima açık kullanıcam uzun süreli tekrar kontrol edicem. Yarın servise bakıma gittiğimde dile getireyim diyorum servis danışmanının fikrinide almış olurum.

Benim daha bugüne kadar yakıt filtresi hiç değişmedi o ne zaman değişecek acaba ?

ilk 2 bakıma ilave birşey yapmıyorlar ama bakım fiyatları hep artıyor maşallah.

Araç daha 18500 de hocam sadece yağ bakımı mı olacak yine ?

Fren hidroliğinin değişmesi gerekiyor.

Yakıt filtresini de şimdiye kadar hiç değiştirmediyseniz değiştirmenizi tavsiye ederim.

Yakıtı da 1/4 deponun altına düşürmemeye çalışın (özellikle Dizel motorlarda)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yakıtı da 1/4 deponun altına düşürmemeye çalışın (özellikle Dizel motorlarda)
Hocam son iki haftadır babamın aracı bende(dizel focus), depo genelde çeyreğin altında. Yakıt pompasını yakmaması için mi dediniz yoksa başka sebebi de var mı?

Birde bizim araç 2. bakıma haziranda girmişti. Şuan 13200km civarında. Yakıt filtresi değişmedi diye hatırlıyorum, 3. Bakımda değişirler mi? 3. Bakıma muhtemelen 16bin civarında olur km.

Geri
Üst Alt