silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Degerli Hocam@silvershadow
hocam hazır c180 ve golf kıyaslanırken dün iş yerimin önünde benim golfun yanına sıfır bir c180 benzinli yanaştı hemen arkadaş çevrem boş muhabbete girerek sinirimi bozdular yok bu araba seninkini havada yer yok sen bu arabaya yakalayamazsın falan bende merak edip aracın fabrika verilerine videolarina falan baktim teknik özellik olarak
c180 1.6 motor 156 beygir
golf 1.4 motor 150 beygir
ikiside 250 tork
benim araçta 18 jant spor süspansiyon var
diğer araçta 17 jant standart süspansiyon
fabrika verilerine göre
c180 0-100 değeri 8.5 saniye
golf 150 hp 0-100 8.2 saniye
max hizlarda aralarında fazla birşey yok fabrika verilerine göre
golfun 216 c180nin 223
ama aralarında ağırlık var c180 1.5 ton golf 1.3 ton
sizce golfun şansı nedir bu konuda
bu arada kusura bakmayin hocam böyle bir kiyaslamayi merak ettiğim için
Mercedes, motor teknolojisi Golf'ün ACT sinden kesinlikle geride.
Ağırlık güç oranına göre de Golf önde.
100 bin bandında ancak 2011 modeline ve basina kimbilir neler gelmiş Mercedes e binilebilir o da kıymetli Ali üstadımızın da dediği gibi tüplüsüne binebilirsiniz. Ona da bas bas gitmez... kahreder sizi. Oysa gül gibi ve ilk sizin kokladığınız gül gibi Golf'ünüzün zevkini sürersiniz.
Son sürat değeri ile son sürate ulaşma süreleri farklı şeylerdir.
Golf ağırlığı son sürate daha çabuk ulaşır.
Golf viraj değerleri orijinali 16 jant olan Mercedes'ten kesinlikle daha üstün olmalıdır ancak arkadan itişin verdiği avantajla 150 km/s hizdan sonra virajlarda hafif arkasını savurarak sizi geride bırakabilir.
Genişliği bizim 1799 mm olan elimizden azıcık dardır : 1769 mm
Merak etmeyin sizi geride birakabilecegi tek yer onun yıldızının gölgesidir. Adı Mercedes'tir ki kendileri Alman milletine göre Benz'dir. Mercedes Mercedes'ten vesselam. Onca parayı verenlerin, parayı aslında marka değerine verdiklerini unutturan sarhoşluğudur o yıldızın baş döndürücülügü