Murat Hocam
@forzaGilles hocam çok teşekkür ederim. Eğer uyarılarınız olmasa Valet Pro Cleaner'ı bu nubuk yerlerede uygulayacaktım. Nubuk olan kısımları temizlemek için sizden link istiyorum. Bu arada servisteki detailing kısmına bakan bir kişi bana würth'ün temizlik köpüğünü arabanın her yerinde korkmadan kullanabileceğimi söyledi koltuklar dahil. Sizin bu konuda bilginiz var mı ? Köpüğü çok aradım internette ama bulamadım gerçe kutusunuda görmedim daha önce
Würth 'un temizleme köpüğünü evet alcantara temizliği için kullananlar var., hatta daha agresif bir all purpose cleaner (kısaca APC dediğimiz) türkçesi çok amaçlı genel temizliyici ile bile temizlediğinizde alcantara döşemediki lekelerin çıktığını görebilirsiniz Fakat burda pek çok kişinin gözden kaçırdığı nokta; alcantara öyle bir malzemedir ki elleyince çok sağlam uzun yıllar aşınmadan kullanılır izlenimi verir insana., evet verdiği his doğrudur alcantara döşeme
sık dokunmuş lifleri sayesinde hem deri hem de kumaş döşemeden çok daha üzün ömürlü bir malzemedir., Fakat alcantara'nın zayıf olduğu tek şey temizlenme aşamasında ortaya çıkıyor., Yanlış veya uygun olmayan malzeme ile temizlik yapmak alcantara döşemenin sık dokunmuş liflerini zayıflamasına ve ayrışmasına sebeb oluyor.. ve bir anda bir bakıyorsunuz bu sağlam malzeme yıllara meydan okumak yerine, kısa sürede zayıf düşüp meydan okuyamıyor..!! Kısacası alcantara çok sağlam bir malzemedir ama temizleme aşamasında yanlış malzeme kullanımını affetmiyor..!!
Alcantara temizliği için tavsiye edilebileceğim 2 ürün var ama malesef alcantara temizlemekte kullanılan ürünler geneld malesef biraz pahalı oluyorlar;
dr beasley's microsuede cleanser 118ml. (alkantara/nubuk temizliyeci) 60lira + dr beasley's microsuede protection 118ml. (alkantara/nubuk koruyucusu) 60lira
Kaliteli bir ürün ve alcantara 'ya zarar vermicek dost canlısı bir ürün fakat miktarları çok az 118ml. temizleme için +118ml. koruyucusuna toplam 236ml. ürüne 120lira veripte çok çok en fazla 4-5 defa kullanımda şişenin dibi gözükür. Ayrıca kendi mesleğimden iyi bu dozaj ml. işlerini iyi bildiğimden genel de şişen ikisi birden aynı anda bitmez ve birini çok az kullanırken diğeri dah az tüketilir.., ah ah yıllarca bize 20 skalalı setten sadece 5 skalasını kullanıldığını bilerek 20'li set satmaya çalıştılar meslekte..
Diğer marka ise aslında ürünün kralı olan markadır., biraz butik bir üründür premium segment araçların antibiyotiği diyebileceğimiz Swissvax firmasının Swissvax Alcantara Cleaner 250ml. 150 lira fiyatı var evet doğru fiyatı pahalı ama dr beasley's 'ın ürününe göre temizleme ve koruyucu olarak iki ayrı ürün alma gereksinimini ortadan kaldırarak tek bir ürünle hem temizleme hem de koruma yapıyor., diceksiniz ki bu ürün pahalı arkadaş kısmen hayır diyorum çünkü bu ürün dr beasley's gibi 236ml değil 250ml arkadaşım 16ml 'ın sineğin yağı bile daha fazladır., Şimdi bu ürünü söyle düşünmek gerekir aradaki 16ml. lik ufacık fazlalığa bakarak dalga mı geçiyorsunuz diyeblirsiniz fakat diğer ürün temizleme için sadece ve sadece 118ml. temeizleme şişemiz var ve bize vaad ettiği tek bir iş için 118ml ve bu sadece temizlemeye kullanıcağız ama Swisswax ta ki üründe 250ml şişe diğer ürünün 2 seferde yaptığı işi tek seferde hallederek diğer üründen aslında 4 kat daha ekonomik ve 4 kat daha fazla kullanım imkanı sunuyor bizlere., bu da demek oluyor ki çok rahat 2 sene idare ederek parasını hakkını verecektir anlamına geliyor., Hatta Swissvax 'ın ürünü çok satılan bir ürün olmadığı için satıcı ile iletişime geçerek nakitte %5-10 arası indirim bile yapabileceklerini düşünüyorum., Ama ne yalan söyliyeyim her ikiside pahalı bee