junkerss
Yeni Üye
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bu plaka işinde hiç bir standart yok ama ceza kolayca kesiliyor maalesef. 2013 senesinde ikametim istanbul' da olduğu için istanbul ince karakter plaka ile aracımı teslim aldım. İnce karakterli plakanın ince görünmesindeki sebep boyanın kabartılmış karakteri tamamen kaplamaması. Hem çerçeveden hem de harflerden belli oluyor. Tam derinlikte boya atılmıyor. Üstte duran plaka istanbul ataşehir emniyetinin verdiği plaka. Alttaki ise benim yaptırdığım app plaka. Mühür yine cemiyetin mühürü hatta cemiyetteki eleman eski plakayı kesmem lazım. Çift plaka olmaz dedi aldı ve kesti.Teşekkür ederim Hocam.Öncesine kadar öyleydi.Benim plakalarımda mühürlü ama kabul görülmedi malesef.
Üstteki ilk plakam, alttaki beşiktaş app ama cemiyet mühürlü
Daha sonra bu yaz iş dolayısı ile Trabzon' a taşındım ve ikamet değişimi ile satış yapmadan plaka değişimi mümkün olduğu için plakayı değiştirdim. Trabzondaki cemiyet plakayı basarken ince mi istersiniz kalın mı diye soruyor. İnce 60 lira kalın 80. Bunu cemiyet kendi soruyor. Hatta kalın olanı tavsiye ediyorlar. Daha güzel görünüyor filan diyorlar...
Öte yandan diğer araçlara bakıyorum. Özellikle Samsun, Giresun Ve Rize'nin plaka karakterleri hep farklı. Bunları kendi cemiyetleri veriyor...
Bu Trabzon cemiyetinin verdiği plakanın yazı karakteri. Arkadaşımın aracı ve plakayı cemiyetten aldık. Orjinal kalın plaka.
Ben plaka değiştirince pleksi plakalığa takacağım dedim ve yine beşiktaş app yaptırdım. Trabzon yazı karakteri beşiktaş app den daha kalın. Bu fotoğrafta da civicte samsun un orjinal karakerli plakası var. Nissanda orjinal Trabzon ve sağdaki leon benim araba beşiktaş app plaka. Cemiyette mühür vurdurdum.
Kırmızı fr da ise Rize nin verdiği orjinal plaka var.
Kendi aracımdan bir örnek daha vereyim. Beyaz leon benim. Benimki beşiktaş app(sonradan yaptırma, cemiyet mühürlü) mavi mercedes ise direk anahtar teslim alınan bir araç. Trabzon cemiyetinin her gün 50 tane bastığı plakadan biri
Velhasıl kelam... Hiç hile hurda karıştırmadan senin emniyetin senin cemiyetin bu plakayı basıp araç sahibine veriyor. Veya plakalar cemiyetle "anlaşmalı" tunningciler üzerinden basılıp mühürletiliyor. Sonra sen yolda bu adama ceza kesiyorsun. Ben Trabzon' dan kalksam İstanbul' a gelsem veya biri Samsun' dan kalksa İstanbul'a gelse ceza yiyecek yani. Hem de orjinal plaka ile... Yani zırvalıktan başka bir şey değil. Önce bir standart belirlersin her cemiyete bildirirsin ona göre basılır. Her yer kafasına göre basıyor. İstesen de ince plaka alamıyorsun... nasıl olacak bu iş?