1 ve 2. soruları atlıyorum. Bu sorulara @ansolak Ahmet hocam ve uzun süredir sessizliğini koruyan @Şefik Şefik hocam cevap versinMerhabalar
Benim 2014 model golf dsg aracım var. Aracım highline donanımlı , acıkcası acc ve line assist dışında herşey var. Fakat bu son zamanlarda kafayı şu ACC olayına taktım ve taktırmak için birkaç yer ile görüştüm. Bana verdikleri rakamlar 4.000 tl ile 4.500 tl arası değişiyor. Arabayı günde en fazla 1-2 saat trafikte kullanıyorum ve anladığım kadarıyla sıkışık trafik araba kendisi durup kalkıyorki beni cezbeden kısmı bu. Şimdi sizlere sormak istediğim sorular var çünkü malesef etrafımda Vw ACC kullanan yok diğer markalarınki de Vw gibi çalışmıyor malesef.
1- Sıkışık trafikte ACC ile dur kalk gitmek ne kadar kullanışlı oluyor?
2-Hız ne olursa olsun önümüze bir engel çıktığında frene hiç basmasak bile tamamen kendisimi duruyor yoksa diğer markalar gibi amaç arabayı mainimuma düşürmek mi?
3-Asıl sorum şu ki sizce bu parayı verip bu özelliği takırmaya değer mi?
4-Bu sistemin çalışması için line assist şart mı?
3. sorunuzun cevabını da size verdirelim. Bu sistem sipariş anında alınınca 2.000 TL'nin biraz üstünde bir fiyatı var ve sizinde belirttiğiniz gibi sonradan eklenmesi için 4.000 TL ücret gerekiyor. Aradaki fiyat farkını çok bulmuyorsanız mantıklı. Çok diyorsanız mantıksız
4. sorunuzun cevabı; lane asist şart değil. O sadece şeritte tutuyor sizi. ACC de direksiyonu siz kontrol edersiniz. Gaz freni araba...