Selamlar bende bugün depoyu fulledim 170 km yol gittim 83 tl lik benzin aldım benzin 5.48 tl ortalama 9.4 lt diyor yol bilgisayarı 8.9 diyor. Erzurum da soğuk havada 4 kış ladtiğiyle şu an durum böyle sizin gibi tecrübeli arkadaşlar tüketimi daha iyi bilirler araç henüz 250 km de
Saygılarımla
Birinci neden sizin araca alışma süreciniz.
Ortalama bir araç sürücüsüne 1500 ila 1600 devir arasında yol ve yük durumu uygunsa vites yükseltin desem. Kesinlikle ters gelir.
Veya fren enerjisi geri kazanımından faydalanacaksınız diye geç ve daha sert frenaj yapmalısınız desem, ( ki kış aylarinda riskli ve mümkün değil ) yine tuhaf gelecektir
Gaza basmayın dokunun desem ve asla motor sesini duymadan vites yükselteceksiniz desem yine tuhaf gelecektir.
Oysa cidden sürüş alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekecek.
İkinci kısmı sürücüyle değil koşullarla ilgili olan kısımdır.
1. Araç transport aşamasında size teslim edilmesine kadar oldukça kısa mesafelerde ve söz gelimi tır a yüklenirken yüksek devirlerde kullanıldı. Bu nedenle yüksek olan ortalamanın bir kaç bin km kullanılması gerekecek.
2. TDI veya TSI motorlar soğuk havayı sevmezler.
3. ortam kar buz olduğundan ortalama hızımız düşük ve düşük viteslerde de yol almak zorunda kalmamız
4. Kış lastikleri nedeniyle bir de artan sürtünme de buna dahil edin ortalama 1veya 2 litre yüksek olacaktır.
5 binkm.yi bulunca hava sıcaklığının yükselmesinin aşırı olmadığı yaz aylarında trafik ve ortalama hızınız yani sıra kullanıcı özelliklerine de göre6 litrelere gelecektir.
Kısacası durum normal değerli Hocam