Arkadaşlar merhabalar. Eski aracım Toyota yaristi. Klimayı çalıştırmadan motor sıcaklığını arabaya aktarıyordum. Güzelde ısınıyordu. Şimdi golfte de böyle bi durum varmı dijital klima olunca tam çözemedim.. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Hocam bide şu A/C (klima) kapalıyken konfor tüketicilerinde klimanın neden aktif olduğunu anlatsan Yok aktif gözükse bile yakıttan tasarruf sağlar gerçekte çalışan kaloriferdir diyosan eyvallah@kancello Havalandırma sistemi çalışıyorken
1. Eğer bu tuş üzerinde ışık yanıyorsa içerdeki havayı tekrar içeri verir.
2. MAX A/C açık ise klima motorunu soğuk ya da sıcak tam kapasite çalıştırarak ortamı hemen ısıtmaya/soğutmaya çalışır
3. Eğer A/C ışığı yanıyorsa klima motoru çalışır halde ortamı ısıtmaya/soğutmaya yarar.
4. Bu tuş aktifse sağ ve sol bölgenin sıcaklık ayarlarını soldaki dereceye getirerek orayla aynı tutar
5. Klima ile ilgili genel bilgi veren bir ekranı açar
6. Ortam sıcaklığını istenilen seviyeye ısıtıp/soğuttuktan sonra gerek havalandırmayı kısarak gerekse dışarıdan hava alıp tazeleyen ve ortamı sabit sıcaklıkta tutmaya yarar.
7. Arka cam rezistansını açar
Ekli dosyayı görüntüle 8914
Detaylı açıklama için teşekkür ederim.@kancello Havalandırma sistemi çalışıyorken
2. MAX A/C açık ise klima motorunu soğuk ya da sıcak tam kapasite çalıştırarak ortamı hemen ısıtmaya/soğutmaya çalışır
3. Eğer A/C ışığı yanıyorsa klima motoru çalışır halde ortamı ısıtmaya/soğutmaya yarar.
4. Bu tuş aktifse sağ ve sol bölgenin sıcaklık ayarlarını soldaki dereceye getirerek orayla aynı tutar
6. Ortam sıcaklığını istenilen seviyeye ısıtıp/soğuttuktan sonra gerek havalandırmayı kısarak gerekse dışarıdan hava alıp tazeleyen ve ortamı sabit sıcaklıkta tutmaya yarar.
/monthly_2017_01/8353_0.thumb.jpg.f0edb32faa26aca2b81ae2c904933d59.jpg
Hocam,@kancello Havalandırma sistemi çalışıyorken
/monthly_2017_01/8353_0.thumb.jpg.f0edb32faa26aca2b81ae2c904933d59.jpg
Kışın AC yalnızca havanın nemini alır. İçeride buğu oluşmasını önler. Ekstra bir ısıtma sağlamaz. Otomatik klimalı araçlarda iklimlendirme açıkken AC aktif/deaktifken tüketim değişmez. (Bunu konfor tüketicileri ekranından takip edebilirsiniz)Hocam,
3 numaralı maddede soğutma ve ısıtmada demişsiniz. Geçen gün hava çok soğukken ısıtmada bunu denedim ( sıcaklığı sonuna kadar açtım ve AC ışığıda yanıyordu) 2-3 dakika bekledim ama hiç bir ısınma ( ılımadı bile ) olmadı. Anca motor ısınmaya başladı öyle içerisi ısındı.
Bir önceki 2006 golf'ümde bunu yaptığımda çok sıcak gelmiyordu ama ısıttığı belli oluyordu.
Yanlış yaptığım/bildiğim bişey olabilirmi acaba