Kingslayer
Üye
- İsim
- Jaime
Hocam Golf6 larda yakıt deposu 55 litre, Golf7 lerdeki gibi 50 litre değil. 53 litre alması gayet normal yani@Savatage4.5lt ortalama ile 50lt depo 1110km menzil yapar ki matematik olarak sizin 1058km olası.
Yol bilgisayarına göre 4.7lt ortalama ile 1184km menzil yapmak 55.64lt yakıt demek. Bir de hep söylenen vw yol bilgisayarı az gösteriyor söyleminin tersini kanıtlayacak durumda bir tüketim.
Bu arada ben de araç 4000km civarıyken yakıt alacak imkan bulamamıştım, en son sanırım 5km kalan menzil dediğinde shell e zor atmıştım kendimi. (Hayatta hiç yapmadığım bir şey.) Pompacıya fulle dediğimde tabanca atana kadar bekledi 49.45lt aldı inanamadım. Demekki yarım lt yakıt var yada yoktu.
Eyvallah @tiesay üstad. @DuzboruDownpipe hocamın da dediği gibi araç Golf VI olduğu için 55 litre alıyor Sanırım Golf 7'deki yeni motorun daha verimli olacağı hesaplanıp hem malzeme hem ağırlıktan tasarruf edilip 50'ye düşürülmüş... Pompacı abilere kardeşlere tabanca atınca bırakmalarını söylüyorum fakat rakamları yuvarlamayı sevdikleri için alışkanlıktan biraz daha basıyorlar. Ben fotoğrafı çektikten sonra olay "abi düz 330 yapıyorum" oldu zaten )@SCCÜstad dizelin hakkını vermişsin.
Yalnız sabahtan beri 4.7lt ortalama ile 1184km yi bir türlü örtüştüremiyordum. Malum 50lt yakıt ile yol bilgisayarı hiç sapmasa dahi matematik olarak 1060km mesafe eder. Sonradan en alttaki fotoya dikkat edince mazotu gırtlak dolusu(en sevdiğimiz tabir) bastığınızı fark ettim Fazladan 3 litre basınca kapağa kadar gelmiştir heralde, gözle gördünüz mü.
Uzun dönem 67 km/hız 3.6 lt/100km,40 dakika önce, Savatage yazdı:
1.6 tdi golf 7
Uzun süreli ??
6662 km nin
Verisi 3,6 ???
Adamın tüketim mükemmel