arkadaşlar 3 aylık highline aracımle ilgili bir kaç sorum olacak. daha önce comfortline aracım da vardı. o araçla karşılaştırınca bazı sorunlarım var.
1.araç manuel, özellikle cam açıkken 1500-2000 devir arası gibi devirde motor tarafından metal sürtme ya da gevşek bir metal sallanıyor gibi rahatsız edici bir ses geliyor. araç 5000 km'de. o sesi 1000 km deyken farkettim. daha önceki aracımda öyle bir ses yoktu. balatalardan ya da kaliperlerden gelmiyor ondan eminim.
2.15 gün kadar önce araçla 5 km kadar gittim, radyo açıktı. park ettikten 15 dakika sonra tekrar arabayı çalıştırdım. hoparlörlerden lap lap lap şeklinde sürekli bir ses geliyordu, radyo yayınlarını da almıyordu. usb ve flashtan müzik çalıyordu. kontağı kapatıp tekrar çalıştrdım, medyayı sıfırladım ama düzelmedi. eve gelip aracı parkettim. yarım saat kadar sonra inip tekrar baktım radyo kanalları sorunsuz çalışıyordu. sonrasında tekrarlamadı. bilinen bir kronik arıza mıdır?
3.bi kaç gün önce kırmızı ışıkta kalkerken araç stop etti, sonrasında kendisi otomatik marşa basarak arabayı çalıştırdı. ondan sonra farkettim ki tüketim verilerini, ortalama hızı v.s sıfırlamış. bunla ilgili bilgisi olan var mı?