Şunu söyleyeyim öncelikle , 1 yıl 1.0 tsi kullandım oldukça memnundum gidişinden yakıtından sesinden . Ben türk mantığıyla satılmıcak bir kombinasyon almıştım 1.0 tsi comfortline manuel ve cam tavansız aracımından memnundum . Fakat ben 1.0 tsi ucuz diye almıştım ben aracımı ikinci el aldım hem alırken hem satarken 1.4 ile nerden baksanız aralarında 10 bin tl oynuyor . 1.6 Tdi bana göre dizel olduğu için 1.4 ten pahaladır . O fiyat farkına düşünmeden 1.6 tdi alırım kesinlikle
Fiyat farkını bir kenara koyalım . Aracınızdan sıkıldınız bir yay alıcaksanız yada yazılım gibi performans a yönelik işlemler yapıcaksınız . 1.0 için imkanlar çok kısıtlı olduğu için sıkıntı çekeceksiniz .
Gelelim ikinci ele hala insanımızda 1.0 motor çeker mi yeaa düşüncesi olduğu için ikinci eli diğer motor seçeneklerine göre oldukça zayıf . Buda ikinci elde diğer motor seçeneklerine göre oldukça ucuza satılmasına sebeb oluyor . Alıcı için avantaj satıcı dezavantaj
Yakıta gelirsek eğer şehir içi kısa mesafe ve soğuk ortam koşullarında kullanılmıcaksa . 1.6 Tdi 1.0 dan az yakıcaktır .
1.0 ın motorlu taşıtlar vergisinin daha ucuz olması bir avantaj
1.0 motor ülkemiz için yeni olduğu için olası bi sorunda sorunu çözmek diğer motor seçeneklerine göre daha az olucaktır .
1.4 veya 1.6 yıllardır satıldığı için yedek parça imkanı oldukça fazla bakkalda bile periyodik bakım parçalarını bulabilirsiniz
1.0 çalışırken motor kaputunu açarsanız bu ne yaa diyebilirsiniz
3 silindir olduğu için oldukça sarsıntılı çalışıyor .O sarsıntı rolantide çok belli olurken giderken o kadarda belli olmuyor fakat hissediyorsunuz. Birde motor kısmının yarısı nerdeyse boş fındık kadar motor var.
Ben 1.0 ı genelde tek başıma ve şehir içinde kullandım onun için ben gidişindende çok memnundum yakışındanda . Gelelim 4-5 kişi artı bagaj uzun yola çıkıcaksınız dik rampa var . Burda büyük ihtimalle 1.0 olduğunu belli edicek ve yakıt tüketimi fırlıcak . Hızlanma esnekliği oldukça düşücek.
1.0 ı turbo yürütüyor performanslı kullanışta diyelim devriniz 3 bin gaza dip gaz yapıyorsunuz evde kimse yok biraz zaman geçtikten sonra turbo doluyor ve yürümeye başlıyorsunuz . Benim gibi 2.0 atmodan geçen biri için oldukça kötü birşeydi . Gaz tepkisi çok kötü gaza bastığınızdan çok sonra tepki veriyor.
Günün sonunda 1.0 tsi fiyatıyla diğer motor seçeneklerine göre oldukça ucuz , buda alınası yapıyor . Benim gibi 1.0 manuel alırsanız çok ucuza makyajlı kasa golfe binebilirsiniz . Ama ben gidipte 150 bin verip 3 teneke coca cola hacimli arabaya binmek istemem . Dediğim gibi 1.0 ın avantajı ucuz olmasıdır . Şehir içi kullanım için oldukça uygun Sakarya'yı bilenler için her gün kampüs yokuşunu çıkıyordum ve arada 4-5 kişi olduğumuzda oluyordu sıkıntı olmuyourdu.
O fiyat farkına bırakın 1.0 ı 1.4 olsa bile gidin dizeli alın .
@Ufukkaya @bf417