silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Değerli Hocam;tuncidag dedi:Valla Murat Hocam, en güzelini yapıyorsun benimde kanıma girdin valla ben de kimselere emanet etmeyeceğim arabamı. Malzemeleri henüz alamadım dolayısı ile yıkayamadım da stres oldum valla. Yıkayacağım zamana kadar 21 gün geçecek dua ediyorum çok kirlenmesin diye. Ne diyeyim Golfünüz varsa sadece bir araba sahibi olmazsınız.Mesele yaptırmak-ettirmek değil...
Bunu yapabilecek maddi güce sahip olmak da..
yani; başkasının yapması değil, araçlarımızla kendimiz ilgilenmemiz, onunla vakit geçirmekten hoşlanmamız.
İyi bir yıkamacı bulup eldiveni eline tutuşturup kendi şampuanını verip "bunlarla yıkayın" demek de mümkün...
Kılcal çizik derdiniz olmayabilir diye sanabilirsiniz böylece...
Kurulama esnasında kurulama bezinin dahi kılcal çizik oluşturduğuna şahidim.
Dolayısıyla en kalitelisinden mikrofiber bez alıp onunla kurulatsanız dahi yeterince dikkatli davranılmazsa kılcal çizik yine kaçınılmaz.
Ancak ben R'sızımın her santimetrekaresini bilmek hafızamda tutmak istiyorum. Bu ancak yıkatırsanız değil kendiniz yıkarsanız bilmeniz hatırlamanız mümkün...
Elbette bu söylediklerim Sefa Hocamınki gibi sedefli boyalar ve opak olmayan metalik boyalar için geçerli... Yani opak boyanız varsa bu kadar titiz olmanız zorunlu değil.
Ancak öte yandan bir nevi terapi gibi oluyor her yıkama...
Ben her yıkamak için biraderimin dükkanına gittiğimde esnaflar kapıya çıkıp beni seyrederler... Hatta bazısı uzaktan laf atar bazısı dayanamaz yanıma kadar gelip eliyle kontrol eder.
Kim bilir içlerinden neler diyorlardır, saatlerce kendinden geçercesine araba yıkayan silen bu adama...
ancak ben böyle mutlu olup stres atıp huzurlu olurken onların ne dediklerinin de bir önemi yok diye kafaya takmam.
Son olarak boya koruma yaptırınca iş bitmiyor...
Tıpkı boya gibi ya da boyanın üzerindeki cila gibi onu da korumak gerekiyor. Yoksa doğru koşullar altında 20-22 yıkama sonra boya koruma da yenilenmesi gereken bir şeyi daha önce yok etmek de mümkün..
Onu kimselere emanet etmek istemeyeceksiniz.
Valeye asla, yıkamacıya asla ve kat'â, teslim etmek istemeyeceksiniz.
Öz kardeşinize bile çekinerek verebileceksiniz.
"Golfünüz varsa sadece bir araba sahibi olmazsınız."
Bu çok anlamlı, derin ve hatta "sehli mümteni " harika sözünüzü bir slogan olarak alıyorum müsaadenizle.. ve hatta hoş geldin mesajımıza da ekledim....
Biz de sizlerden çok şey öğreniyoruz inanın ki;
Çok müteşekkirim bu güzel sözlerinize..