polo comfortline mı, fabia style mı

İkinci aracim 2016 fabia 1.2 tsi 90hp style sormak istediğiniz varsa detayli cevaplarim. Geçen sene sifir aldim 13bin km kullandik yeterince tecrübe ettim :)

Fabia anın motor gücü yüksek satış şekli diğer VAG grubu araçlara göre avantaj sağlamaya yönelik olabilir sonuçta bu araç çek cumhuriyetinde üretilmektedir. üretim maliyeti vw ye göre düşük olması yönünden kullanılan makinayı yüksek tutulması pazarlamaya yöneliktir araç satışlarında avantaj sağlamaya yönelik bir uygulama olduğunu düşünüyorum golf 7 de kullanıldığı söylenen bu motor makyajlanan yeni golf te kullanılmamaktadır bu tür uygulamaları lük markaların hepsi  yapmaktadır ünlü saat markası olan Rolex markasının düşük alım gücü olan tüketiciler olan diğer markası olan TUDOR için yaptığı uygulamaya benzemektedir. dış görüm olarak birebir rolex olmasa dahi dizayn olarak rolex i andıran modellere tudor markası basarak daha düşük kalibreli makinalar kullanarak rekabetçi fiyatlara satarak diğer markaların pazar payını azaltmaya yöneliktir omega ,longines marka saat alamayan tüketiciler üste markanı alt markasını satın almaya yöneliktir

ana marka olan VW de  yukarıda izah edilen satış politikasını tercih ederek bünyesindeki B,C kategorisinde bulunan markaların  imal ettikleri araçlara yüksek aksesuar veya motor gücü yüksek araçlar üreterek bu ürettikleri araçlara tüketicilere arz ederek otomotiv endüstrisindeki genel pazar payını artırmaya çalışmıştır bu pazarlama yöntemiyle 2016 yılında en fazla otomobil üreten ünvanı toyota anın elinden almıştır

ülkemizde ise yukarıda ifade ettiğim durum işlememektedir hemen hemen her markanın fanatik derecesinde kullanıcısı bulunmaktadır. honda, VW,Toyota,Renault,Fiat,Opel, Peugeot v.d. gibi orta sınıfa hitap eden markaların araçları Seat ,Skoda ,lada  markalı c kategori araçlara göre ikinci elde satış hızları ve satış fiyatları yönünden piyasa rayicine göre satılmakta C kategorili araçların ikinci elde satış hızı daha yavaş ve hak ettiği fiyatların altında seyir etmektedir.

bu itibarla sıfır km satın alınan araçları ikinci elde satışında rayiç fiyat kaybı yaşanmaması ve en kısa süreli döngüde satılabilmesi için benim önerim B kategoride yer alan orta sınıfa hitap eden araçların satın alınması tüketicinin lehine olacağı yönündedir size önerim VW nin polo nün geniş aksesuarlı olan allstar tipini seçmeniz dir 

kazasız ve belasız sürüşler dilerim

Geri
Üst Alt