1 yaşındaki golfün tavanı çürür mü?

@ladinkayin hocam çok güzel anlatmışsınız iyi güzelde bu adamlar kalite kontrol yapmıyorlar mı?böyle sıkıntılı araçlar piyasaya sürülüyorsa işimiz şansa kalıyor 100bin para verip işimizi şansa bırakıyoruz o zaman
Pası gözden kaçırdılarsa bunu sonradan bulamazlar çünkü final kalite kontrol gözle sonkat için yapılır ve alta katta neler olmuş belirti yoksa kimse de göremez . İlaveten Yapışma zafiyeti var mı diye boyanmış bitmiş araca kimse boyayı kazıyarak test yapmaz maalesef. Eğer şüpheli bir durum varsa ve proses veya boya performansından şüpheleniliyorsa tesadüfen bir sorun tespit edilmişse ancak o zaman başka ilave test yaparlar. Benim verdiğim örnek zaten paslı aracın gözden kaçırılmasıydı. Otomobil üreticilerinin hemen tüm prosesleri otomasyona bağlayıp mümkün olduğunca az operatörle üretim yaptıklarını düşünürsek anlattığım sebebin ihtimali oldukça yüksek maalesef : -)

cevaben dolu yağışından olabilir, belki de siz tavana asit döktünüz bilemeyiz ne demektir Allah aşkına akıl alır gibi değil.

@bravo32 vakit geçirmeden mahkemeye verin. Mahkeme bilirkişi atayacaktır sorunun tespiti için. Kendinizden eminseniz sıkıntı yok er veya geç lehinize sonuçlanır mahkeme 

@ladinkayin hocam araç benim değil Allah' tan, araç sahibine çok geçmiş olsun. 

Bende olayı ekşi den okudum hayretle.

Adam arabanın yakınında kaynak yapmış. Sıçrayan ateş parçaları da özellikle plastik tampona zarar vermiş. Bunu bildiği halde servise gidip sorun var benim aracın boyasında diye şikayet etmiş. Servis üreticiye havale etmiş konuyu ve tamponu örnek olarak yollamış. Benim üreticiyi ziyaretime denk geldi tamponu gösterip yorum istediler. Kullanıcı hatası dedim : -). Maalesef bizim bazı tüketiciler pek uyanık ama servisin veya satıcının müşteriye siz asit dökmüş olabilirsiniz demesi kabul edilir şey değil. 

Fotoğrafları kaydettim benim sahadaki ekibe de soracağım. Farklı yorumları olursa buraya yazarım. 

Benim aracımın tavanının kenarlarıda böyle durup dururken boya kalkmaz paslanmaz,aracın üzerine top,halı,veya yumşak bir cisim düşerse tavandaki hafif yamulmalara bağlı olarak kenarlardaki kaynak puntalarının olduğu yerden boya patlayacaktır yağmur yağdıkça araç yıkana yıkana orası pas tutar.

Boya işleminin birkaç aşaması var. Muhtemelen işlemlerden birinde hata oldu ve boya saca tam tutunamadı.

Kul yapısı olmayacak diye bir kaide yok ama 100 bin tl para verip bu sorunu yaşamak can sıkıcı.

Olay bundan sonra başlıyor sorun çıkar ama keşke satış sonrasıda aracının arkasında olan bir bayi olsaydı asıl üzücü durum bu olmuş.

Aracı kesinlikle servise bırakıp işlem yaptırtmayın! Sadece servis iş emri formu alın. ilgili fotoğrafları çektirip Vw' e mail atmalarını isteyin. Gelen cevabı delil olarak kullanabilirsiniz. 

( Benim aracımda da farklı bir kusur vardı. Almanya üretim hatası olduğunu kabul etti fakat servis ( Doğuş Oto ) sadece parça değişimi teklif etti, teslim alalı 10 saat olmuş aracı tamire sokacaktı uyanıklar. Mahkeme devam ediyor.)

Uzman bir avukata  dilekçe yazdırın ve Noterden ihtarname çekin.

Hemen ardından elinizdeki bütün belgelerin fotokopisini (yazışma, İhtarname, garanti belgesi, Servis iş emri Formu, fotoğraf vs. ) dilekçenin ek'ine iliştirerek Mahkemeye başvuru yapın.

( Bu gibi yönlendirmeleri Avukat yaptıracaktır benim buraya yazmam patavatsızlık gibi oldu ama kendi aracıma olmuş gibi sinirlendim mazur görün.  )

Bu gibi problemleri asla göz ardı etmeyin ve üstünün bir şekilde kapatılmasına fırsat vermeyin arkadaşlar. Türkiye de hiçbir Ticari Kurum tüketici dostu değildir. 

Geçmiş olsun...

arkadaşlar araç kimin bilmiyorum ancak korkulacak bir şey yok hatta başınıza talih kuşu konmuş da diyebiliriz.

benim müvekkilimin başına renaultta buna benzer bir olay gelmişti yaklaşık üç yıl aracını kullandı ve üç yıl sonra ödediği parayı faizi ile birlikte geri aldık ve hatalı aracı iade ettik. ( yani üç yıl botunca arabayı bedava kullandı :mad: )

bir an önce hukuki destek almanızı öneririm.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Pek doğru olmamış bu cevabım. Düzeltiyorum
Değerli üstadım

Yanıtınızı zevkle okudum. Bu detaylı yanıt için tesekkür ederim. Ne kadar şanslı bir bilgi platformuyuz bir kez daha hissettim.

Ama benim asıl hayranlıkla okuduğum satırlar alıntı yaptığım iki cümle.

Evet bilmek meziyettir fakat aynı zamanda marifettir ve iltifata tâbidir. Ancak kendisini düzeltecek yine yalnızca kendisi varken kendi kendini düzeltme yürekliliğine sahip olmak pek nadide görülen bir erdemdir. 

Sizi tanımak talihtir benim için...

Saygıyla selamlıyorum sizi üstadım.

Geri
Üst Alt